ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Sekalaista > Isoja ja pieniä ajatuksia

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
JuhaniV Vastaa1 / 2 
25.12.2009, 11:02 Amerikan luonnonhistorian museo on julkaissut videon, joka tarkastelee tunnettua maailmankaikkeutta lähtien Himalajan vuoristosta ja käyden alkuräjähdyksen (Big Bang) vaiheilla ja palaten takaisin.

Tuota videota katsellessa tulee mieleen kuinka vähäisiä me ihmiset olemme maailmankaikkeuden mittakaavassa. Olemme ajatelleet joskus, että paikka jossa elämme on levyn muotoinen. Kun tieto on lisääntynyt, ajatuksesta on luovuttu tyystin. Olemme ajatelleet joskus, että maapallo on aurinkokunnan keskipiste. Sekin ajatus on todettu vääräksi. Olemme ajatelleet, että maapallon kaltaisia tähden kiertolaisia olisi vain tämä yksi, eikä muita. Nyt tuostakin ajatuksesta ollaan luopumassa uusien tieteellisten havaintojen perusteella. Huomattavalla todennäköisyydellä elämää tällaisessa tai toisenlaisessa muodossa on muuallakin maailmankaikkeudessa kenties paljonkin.

Ihmisen läsnäolosta maailmankaikkeudessa on lähtenyt merkkejä avaruuteen vasta runsaan 70 valovuoden päähän. Se on pallo, jonka ulottuvuudelta voi havaita radiosignaaleihin perustuvaa toimintaa maapallolla. Maailmankaikkeuden mitoissa se ei ole yhtään mitään.

On mahdollista, että maailmankaikkeudessa on sivilisaatioita, jotka ylittävät merkittävästi meidän kehitysasteemme. He voivat olla hyvinkin tietoisia alkeellisesta elämästämme eräässä kolkassa maailmankaikkeutta. Kenties he ihmettelevät kulttuurimme kehittymätöntä ajattelua ja tapoja, joihin kuuluu vaikkapa kummallisia palvontamenoja kauan sitten eläneille ihmisille ja myös mielikuvitusolennoille, jotka on rakennettu ihmisten mielen hallinnoimiseksi ja ihmisten pitämiseksi heimojen johtajien laatimien rajojen ja tapojen sisällä.

Tämä pieni kulttuuri ei ole pystynyt ratkaisemaan sitä, miksi he keskittyvät tuhoamaan toisiaan ja ovat jopa tekemässä elinkelvottomaksi rajallisen ympäristönsä omalla itsekkäällä toiminnallaan.

Amerikan luonnonhistorian museon video:
www.youtube.com

Kauppalehti (25.12.2009) on haastatellut tulevaisuudentutkija Ray Hammondia. Jutun ingressissä todetaan:
Ihmiskunta on tullut luonnollisen evoluution päätepisteeseen, sanoo yksi maailman tunnetuimmista tulevaisuudentutkijoista. Pian koittaa aika, jolloin koneiden äly menee yli meidän kaikkien ymmärryksen. Mitä sitten tapahtuu, on ihmisestä itsestään kiinni.

Kauppalehden haastattelu antaa mielenkiintoisen toisenlaisen näkökulman tilanteeseemme tällä planeetalla. Ray Hammond pitää ilmaston muutosta hallitsemattomuutensa ja seurausten ennustamattomuutensa vuoksi ongelmallisena.

Kirjoituksen lopussa on vakava varoitus:
-Äärimmäisen rikkauden ja äärimmäisen köyhyyden välinen kuilu on saatava kapeammaksi. Ellemme auta köyhiä kaikin mahdollisin tavoin, seurauksena on terrori ja massasiirtolaisuus, Hammond sanoo ja siteeraa afrikkalaista sananlaskua:

”Jos et ota poikaa kylääsi, hän tulee ja polttaa sen.”

Kauppalehden haastattelu:
www.kauppalehti.fi
Ylös
Pora-liike Vastaa2 / 2 
25.12.2009, 11:15
Viestiä on muokattu
JuhaniV kirjoitti: "On mahdollista, että maailmankaikkeudessa on sivilisaatioita, jotka ylittävät merkittävästi meidän kehitysasteemme. He voivat olla hyvinkin tietoisia alkeellisesta elämästämme eräässä kolkassa maailmankaikkeutta. Kenties he ihmettelevät kulttuurimme kehittymätöntä ajattelua ja tapoja"

Jotkut kutsuvat näitä nimellä "kissat". Minusta nämä taas ovat lintuja.
Lintujen mielestä me olemme kuin nappulat shakkilaudalla, liikumme kaavamaisesti tasossa, vammautuneina, kykenemättöminä pyrähtämään korkealle tai syöksähtämään korkealta maan tasoon pehmeästi.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy