ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Sekalaista > Kari S. Tikan surmaaja karkasi vankilasta

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Public eye Vastaa1 / 8 
24.06.2009, 14:28 Kari S. Tikan taposta 11 vuoden tuomiota istuva virolaissyntyinen Mika-Martti Zukov livahti ulos lukitusta vankienkuljetusautosta liikennevaloissa Lappeenrannassa.

Konnunsuon vankilassa istuvaa Zukovia käytettiin henkilökohtaisilla asioilla Lappeenrannan keskustassa. Jalkaisin paennut Zukov on 26-vuotias, 180 sentin pituinen ja hoikka. Hänellä on tummahko iho, paljon tatuointeja, ja hän on kalju. Hänellä on yllään vankilan verryttelyasu: tummat housut ja pusero, jossa on vaalea yläosa ja tummat hihat. Lisäksi hänellä on musta T-paita.

www.hs.fi
Ylös
Rotta Vastaa2 / 8 
28.06.2009, 14:58 Oli muuten miun kotoa käytännössä kadun toisella puolella tuo tilanne, viitisensataa metriä. Hirvitti hieman. Pankkivangit kun on yleensä eduksi noissa tilanteissa.. Ulkorakennukset laitoin lukkoon ja pysyttelin sisällä, eipä kyllä ollut tarvista mennä ulos muutenkaan.

Lisäksi olin hyvin vihainen. Vannoin että jos lähemmäksi uskaltaa, käy huonosti.
Ylös
Nermal Vastaa3 / 8 
29.06.2009, 20:23 Mielenkiintoista tällaisissa tapauksissa on se, että kun henkilö kesken tuomion ottaa ritolat, viranomaiset ja media nostavat ison hälyn: päiväkotilapset kehotetaan pitämään sisällä ja vangin vaarallisuudesta nostetaan haloo. Parin vuoden päästä kun tuomio on istuttu loppuun, sama mies kävelee vankilasta ulos eikä häntä pidetä enää yhtään vaarallisena. Lapsetkin saavat leikkiä ulkona. Muuttuuko henkilö tosiaan niin paljon tuomion aikana?

Tässä nimenomaisessa tapauksessa huomasin muuten TV-uutisissa näytetystä pätkästä, että poliisit näyttivät jostain syystä haravoivan Sammonlahden aluetta, joka sijaitsee täysin eri puolella kaupunkia kuin missä vanki karkasi ja jäi kiinni, noin 11 km päässä. Kaipa heillä oli siihen syynsä.
Ylös
smo Vastaa4 / 8 
29.06.2009, 20:27 Jospa Sammonlahden haravointi olikin arkistokuvaa jostain toisesta haravoinnista?
Ylös
Nermal Vastaa5 / 8 
29.06.2009, 20:29 Smo, se on tietysti mahdollista, mutta lähetyksessä ei mainittu kyseessä olevan arkistokuva. Yleensähän silloin ruutuun tulee merkintä "arkistokuvaa".

Jossain oli kyllä mainittu, että Zukovilla on yhteyksiä Lappeenrantaan, joten voihan kyllä olla, että ne kontaktit sitten asuvat sillä puolella kaupunkia.
Ylös
JuhaniV Vastaa6 / 8 
29.06.2009, 21:13 Tv-lähetyksistä havaitsee kesäapulaisten olevan työvuorossa. Tänään esimerkiksi yhden ministerin naama näyttäytyi oranssina. YLE 1 uutisoi päivän aikaisemmissa lähetyksissä uusien passien myöntämisestä niin, että uutinen ja kuva-aineisto olivat aivan eri asiaa. Pääuutisissa oli sitten jo täyttä asiaa kuvakerronnankin puolesta.

*************

Suomessa ketään ei tuomita 150 vuodeksi vankilaan. Jonain päivänä jokainen vanki kävelee ulos talosta. Ketään ei siellä pidetä ikuisesti. Aika harva lähtee linnasta jalat edellä. Vankeinhoidon tavoitteena on se, että tuomion kärsittyään henkilö pystyisi tulemaan toimeen omillaan yhteiskunnassa ja ilman yhteentörmäyksiä. Nk. suurella yleisöllä on varsin kapea käsitys vankeinhoidon tehtävistä. Media pitää huolen, ettei tuo kuva juurikaan parane. Uhkakuvia nostetaan muutamista henkilöistä. Joku totesi vapauteen tuomion kärsittyään marssivan paljon kovemman luokan henkilöitä, mistä media elämöi.

Suuren yleisön kannattaisi muistaa, että me kaikki maksamme veroissa kunkin vangin vankilassa olosta kustannuksia 150 euron paikkeilla vuorokaudelta. Tämänkään vuoksi ei ole suotavaa, että kiven sisässä kukaan joutuu olemaan pidempään kuin on pakko, ellei satu olemaan siellä hommissa.
Ylös
mopsi22 Vastaa7 / 8 
29.06.2009, 21:50 Mielestäni karanneen ja vapautetun vangin välillä on vaarallisuudessa se ero, että karannutta uhkaa kiinniotto ja vapautettua ei. Toisella on siis suurempi tarve suojella itseään keinolla millä hyvänsä.
Ylös
Dragon-85 Vastaa8 / 8 
29.06.2009, 23:45 Syytä on myös huomioida yhteiskunnassamme (ja ylipäätään läntisessä maailmassa) vallitseva sovitusperiaate, eli kärsittyään rangaistuksensa henkilö on ikään kuin sovittanut tekonsa, jolloin häntä on pidettävä tavallisena kansalaisena muiden joukossa. Periaatteessa media, aiheesta tai aiheetta, rikkoo tätä ajatusta vastaan tiettyjen henkilöiden kohdalla.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy