ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Vapaa-aika & koti > Pariisi

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Pee Vastaa1 / 6 
25.10.2005, 09:23 Lähdössä ens viikolla Pariisiin. Olisko kellään hyviä vinkkejä shoppailupaikoista ? Erityisesti vaate- (designer/vintage) ja musiikkiostokset mielessä.
Ylös
vesseli @ Vastaa2 / 6 
27.10.2005, 20:29 Marais'n alue on Pariisissa 'gay-kaupunginosa', josta löytyy vaatekauppoja ja muuta sateenkaariväen suosimia liikkeitä ja baareja. Kalliita design-vaateliikkeitä löytyy erityisesti Champs-Elyséen seudulta (esim. metro Franklin D. Roosevelt:iltä etelään) ja Place des Vosges'n seudulta.

Katumuotia löytyy hyvin esim. Les Halles'n kauppakeskuksesta ja sen ympäristöstä. Musiikki-ostokset kannattaa hakea Champs-Elyséen Fnac-liikkeestä. Fnac-liikkeitä on ympäri Pariisia, mutta ehkä suurin valikoima on juuri Champs-Elyséen liikkeessä.

Tietysti kaikkia näitä, musiikkia ja design-vaatteita on esim Boulevard Haussmanin Galeries Lafayette-tavaratalossa. Ylipäänsä ostoksia varten kannattaa keskittyä Les Halles'n alueelle, Rue Rivoli -kadun liikkeisiin, Boulevard Hausmanin Saint-Lazare-rautatieaseman seutuun (ja ehkä Champs-Elyséelle). Jos haluaa ostaa halvalla voi käydä pohjois-Pariisissa jossain Place de Clichyn seudulla.
Ylös
Sailortje Vastaa3 / 6 
28.10.2005, 11:39 Noiden yllamainittujen lisaksi erinomainen shoppailukatu on Rue Etienne-Marcel, ensimmaisen ja toisen arrondissementin rajalla.

Toinen yllattavan hyva paikka vaateostoksille on tunnetun Galeries Lafayette-tavaratalon uusi miestenosasto, kaksi kerrosta taynna kaikkea mahdollista pukeutumiseen liittyvaa.
Samassa rakennuksessa on muuten Lafayette Gourmet-ruokaosasto, joka on ilman muuta kaymisen arvoinen. Siella voit syoda hyvan lounaan, vaikka Bellota-Bellota "tapas"-baarissa. Ei halpa paikka, mutta laatu on taattu.
Ylös
JaniKokko Vastaa4 / 6 
20.10.2016, 11:35 Ranskassa on kyllä paljon hyviä shoppailupaikkoja ja tuotteita, mutta kandee varoa turistialueilla kiskurihintoja. Itse ostelin fiiliksissä viimeksi kaikkea ja kotiin tullessa tajusin, että esim www.designkaupat.fi tarjosi samaa tavaraa ja vieläpä halvemmalla :D
Ylös
JuhaniV Vastaa5 / 6 
20.10.2016, 20:18 Olin heinäkuussa pitkään Pariisissa työmatkalla. Se ajoittui vähän sen jälkeen kun Nizzassa oli tehty iso terroriteko.

Kannattaa varautua yllättäviinkin viipeisiin. Viranomaiset voivat rajoittaa liikkumista aivan äkistikin. Hotellimme oli vastapäätä Stade de Francea, jättistadionia. Eräänä iltana hotelliin palatessamme koko stadion oli eristetty laajalta alueelta. Sivukaduilla bussit olivat poikittain esteenä ja vartiomiehet kieltäytyivät monta kertaa päästämästä eteenpäin. Onneksi hotellikortti oli mukana. Stadionilla oli alkamassa Beyoncén konsertti. Lopulta kun olimme päässeet vartion läpi, hotellimme aulaan oli tuotu vielä metallinpaljastin, jolla meidät tutkittiin. Jos olisi ollut lähtö lennolle, olisimme myöhästyneet.

Tour de France, polkupyöräkisa päättyi silloin viikonloppuna Pariisin keskustaan. Osuimme päivälenkillä paikalle sattumalta. Oli kuin olisimme tulleet sotilasleiriin. Sivukadut oli suljettu busseilla ja vahvasti aseistettuja vartijoita oli tiheästi ja näkyvästi koko alueella.

Kannattaa siis Pariisissa välttää suuria ihmisjoukkoja.

Seurasimme kuulusimmilla silloilla tapahtumia. Mm. ne joihin on ripustettu lemmenlukkoja. Taskuvarkaat olivat ahkerina turistien kimpussa. Ei kannata päästää ketään vähänkään epäilyttävää lähituntumaan.

Toivotan kuitenkin antoisaa matkaa Pariisiin.
Ylös
JuhaniV Vastaa6 / 6 
20.10.2016, 20:24 Huomasin vasta nyt, että varoitteluni tuli yli kymmenen vuotta liian myöhään. Parempi myöhään kun ei silloinkaan. :-)
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy