ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Viihde, musiikki ja kulttuuri > Vanhojen tanssit - ja samaa sukupuolta olevat parit

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
smo Vastaa1 / 6 
20.02.2017, 15:52 Taas on lukioissa pyörähdelty perinteisissä "vanhojen tansseissa". Iltapäivälehtien sivuillakin on esitelty "pukuloistoa".

Vaan...

Onko Suomessa koskaan missään nähty vanhojen tansseissa tyttöpareja tai poikapareja pyörähtelemässä, siten että pari on muodostunut keskenään seurustelevista?

Tiedän, että toisinaan on samaa sukupuolta olevia pareja tanssinut siksi, koska tyttöjä/poikia ei ole ollut yhteensopivaa määrää. Ja muutama vuosi sitten muistan kohistun siitä, että samaa sukupuolta olevilta (tyttö)kaveruksilta kiellettiin keskenään tanssiminen, koska poikia olisi muuten jäänyt ilman paria.

Ainakin USA:sta on toisinaan kuulunut tapauksista, että samaa sukupuolta olevia keskenään seurustelevia on kielletty tai yritetty estää osallistumasta sikäläisiin tanssiriitteihin parina. Taustalla ovat olleet (koulun johdon) konservatiiviset asenteet.
Ylös
Jochanan Vastaa2 / 6 
20.02.2017, 19:09 Jos Herran tulo viipyy, asenteet tulevat olemaan tulevaisuudessa entistä konservatiivisemmat. Tää "homohuuma" on ohimenevä ilmiö.
Ylös
Public eye Vastaa3 / 6 
20.02.2017, 19:29 Mikä homohuuma? Siitä puhe mistä puute?
Ylös
human Vastaa4 / 6 
20.02.2017, 23:00 En tiedä, toteutuiko täällä, jutun lopussa kerrottu suunnitelma 2014

yle.fi
Ylös
human Vastaa5 / 6 
20.02.2017, 23:14
Viestiä on muokattu
Koska kaikki wanhojen päivän tanssit ovat maahanmuuttaneita tansseja, mutta koska tämä kuutisen tuhatta vuotta pirteästi elossa pysynyt tanssi on todennäköisesti lähempänä suomalais-ugrilaisten tansseja - ja koska meille on viime vuosina saatu lukioihinkin oaajapotentiaalia tähän tanssiin, niin tämä kannattaisi ehdottomasti ottaa wanhojen päivän tanssivalikoimaan.

www.youtube.com

www.youtube.com

Ja koska tuo tanssi on ihan mielettömän hyvä ja homoisakin : ) eikä tuohon aiheuta ongelmia koulun sukupuoljakaumakaan ja tuo tanssi sopii mintä mainioimmin ihan kaikenikäistenkin ja kaikensukupuolisten yhteistanssiksi

www.youtube.com

Joten tuon myötä vanhimmat perinteet kunniaan meilläkin : )
Ylös
human Vastaa6 / 6 
20.02.2017, 23:40
Viestiä on muokattu
Jochanan on varmastikin jo ihan täpinöissään ensi viikonlopun homohuumassa, eli innoissaan, kun Tom of Finland -leffa tuloo yleisnäytöksiin.
Ja kun Hercules juhlistaa tapausta pitämällä ToF-viikonlopun ja ovet auki jo klo 20 lähtien.

- - -

Nuo vanhojen tanssit tulivat osaksi vanhojen päivän viettoa mahdollisesti alkujaan Helsingissä Arkadian yhteislyseolla (yksityinen koulu, joka 1980/90-luvulla siirtyi Nurmijärven Klaukkalaan), jonka nykyisin Aalto-yliopiston käytössä oleva rakennus sijaitsee Arkadiankadun ja Mechelininkadun kulmauksessa.
www.google.fi
Arkadian yhteislyseossa oli 1950-luvulla vapaamielinen ilmapiiri ja siihen liittyen on eniten saatu historiamuistikuvia vanhojen tanssien aloittamisesta (sitä aiemmin vanhojen päivänä vain pukeuduttiin vanhempien vaatteisiin), joten on mahdollista, että juuri siellä tanssit vakiin­tuivat ensimmäisinä.

Näkymä tuohon rakennukseen tässä: www.google.fi
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy