ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Viihde, musiikki ja kulttuuri > Itsenäisyyspäivän vastaanotto 2016

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
smo Vastaa1 / 11 
06.12.2016, 17:00 Tänään on edessä taas se ilta, kun katsellaan kuka (ja kenenkin kanssa) linnanjuhlien kättelyjonossa havaitaan. Ja minkälaisessa (ja kenen suunnittelemassa) tällingissä.

Keitä tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovatkaan pitoihin kutsuneet?

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvina vieraina nähtäneen ainakin muutama kansanedustaja.

Viime vuonna syntyi kohinaa, kun keskustan kansanedustaja Markku Rossi tuli "outatuksi", jälkikäteen tarkastellen hänen ja miehensä suureksi onneksi. Saa nähdä, tuleeko tänä vuonna mitään yllätyksiä.

Niin, ja... hyvää itsenäisyyspäivää!
Ylös
JAMPPA Vastaa2 / 11 
06.12.2016, 18:50 Hyvää itsenäisyyspäivää!
Ylös
JAMPPA Vastaa3 / 11 
06.12.2016, 20:22 Samaa sukupuolta olevia pareja ei montaa ollut, jos oikein katsoin. Yhtäkään samaa sukupuolta olevaa paria en huomannut että olisi esitelty YLE:n lähetyksessä "xxx ja puolisonsa zzz" niin kuin lähes kaikki heteroparit esiteltiin.
Ylös
smo Vastaa4 / 11 
06.12.2016, 21:03 Pariskunnista Pekka Haavisto ja Antonio Flores sekä Markku Rossi ja Matti Kaarlejärvi sattuivat silmiini.

Muuten julki-sateenkaarevista ainoastaan Silvia Modig tuli huomattua. Toivolaa en havainnut.
Ylös
JAMPPA Vastaa5 / 11 
06.12.2016, 21:34 Nuo samat pariskunnat huomasin itsekin, mutta en ketään muita. Heidätkin esiteltiin tyyliin "Pekka Haavisto ja Antonio Flores" ja "Markku Rossi ja Matti Kaarlejärvi". Ei sanaakaan puolisosta, vaikka etiketin mukaan seuralainen on ymmärtääkseni puoliso jollei ole saattaja.

Huomiona vain: aika marginaaliin on homoparit linnan juhlissa taas päässeet verrattuna Halosen kauteen.
Ylös
JAMPPA Vastaa6 / 11 
06.12.2016, 21:41 Sinänsä en ole yllättynyt Niinistön (kok) linjasta. Onhan hän sanonut, että olisi kannattanut ns. sukupuolineutraalin tai tasa-arvoisen avioliiton sijaan "pariliittoa" kaikille.

Ensi vuonna Suomessa tulee voimaan uusittu avioliittolaki, jonka mukaan myös samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton. Ensi vuosi on myös Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla. Olisikin hienoa nähdä 6.12.2017, että tämä jotenkin näkyisi ensi vuoden linnan juhlissa. Vaikkapa niin, että tasavallan presidentti kutsuisi juhliin ensimmäisen avioliiton solmineen naisparin ja ensimmäisen miesparin ja vaikkapa yhden naisparin ja yhden miesparin jotka ovat olleet yhdessä vuosikymmeniä ja 1.3.2017 jälkeisen lainmuutoksen jälkeen ovat solmineet avioliiton.
Ylös
human Vastaa7 / 11 
07.12.2016, 02:25
Viestiä on muokattu
Kyllähän ne konservatiivisemmat hallinto"arvot" näkyvät tuollakin. Eikös viime kesänäkin pressa Niinistö ollut, tai ainakin piti olla EuroGames kisojen virallinen suojelija, mutta häntähän ei muistaakseni kisojen avajaisissa tai muutenkaan kisojen yhteydessä nähty.

jamppa: "Sinänsä en ole yllättynyt Niinistön (kok) linjasta. Onhan hän sanonut, että olisi kannattanut ns. sukupuolineutraalin tai tasa-arvoisen avioliiton sijaan "pariliittoa" kaikille."

Niinpä. Ja pressa Niinistöhän on itse jo toistamiseen avioliitossa, eikä jälkimmäinen avioliitto vaikuta olevan lastentekotarkoituksessakaan; mutta jos ei sitten kuitenkaan arvosta kaikkia suomalaisia yhdenvertaisesti saman ihmisoikeuden suhteen.


Illan linnanjuhlissa jostain syystä Alexander Stubb twiittasi "Former Prime Ministers" (aiemmat pääministerit) -tekstillä kuvan, jossa oli mukana myös nykyinen pääministeri Sipilä. Stubb vaikutti lokeroivan hänetkin jo entisiin jo nyt

twitter.com

Onkos muuten linnanjuhlissa ollut vielä kertaakaan transsukupuolisia tai muuten trans-ihmisiä, tai avoimesti biseksuaaleja sekä puolison että seksi-kumppanin kanssa?


Hyvää itsellisyyspäivien jatkamista!
Ylös
human Vastaa8 / 11 
07.12.2016, 02:48
Viestiä on muokattu
Aikamoista politikointia, agitointia ja räyhäämistä oli noissa itsenäisyyspäivän mielenosoitusmarsseissa.

Ruotsalaisjohtoinen Vastarintaliike Hakaniemestä marssimassa ja hyökkäys sitä vastaan.

Äärioikeiston kokoontuminen Töölöntorille ja kahinointi siellä vastamielenosoittajien kanssa.
Persunuorten johtoporukka oli aktiivisesti mukana äärioikeiston marssilla, bi-Tynkkysen kera huutamassa iskulauseitaan ja Tynkkynen oli sitä aiemmin jo saarnaamassa Kampissa Narinkkatorilla.

natsit pois Suomesta -mielenosoituksessa näytti olevan sateenkaarilippujakin mukana.
Ylös
human Vastaa9 / 11 
07.12.2016, 02:53
Viestiä on muokattu
Kansanedustaja Jani Toivolahan perui linnanjuhliin osallistumisensa viime tingassa twitterissä

twitter.com
Ylös
human Vastaa10 / 11 
07.12.2016, 02:59
Viestiä on muokattu
Ruotsin Tsekin suurlähetystöstä twiitattiin tämmöiset itsenäisyyspäiväonnittelut Suomeen

twitter.com

(twiitin kuva on sinällään VisitFinland -sivustolta www.visitfinland.com )
Ylös
human Vastaa11 / 11 
07.12.2016, 03:22 Elintarvikekauppiaat ja -tuottajat olivat jälleen lahjoittaneet ruokaa vähäosaisille ja sitä jaettin mm. Hakaniemen torilla pitkänä jonona.
(seurakuntatahothan eivät rahoja laita tuohon ruokaan, vaan ne pyrkivät lähinnä ottamaan siitä kunniaa itselleen)

www.katsomo.fi
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy