ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Sivustot ja ylläpito > Ironiaa keskustelufoorumeilla

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
smo Vastaa1 / 1 
26.01.2010, 08:14 Silloin tällöin joku käyttää tätä tyylilajia puheenvuoroissaan - ja melko usein ironia jää joltain kanssakeskustelijalta ymmärtämättä. Ja sitten pitää selitellä. Ironisia kommentteja ei välttämättä myöskään erota trollaamisesta.

Itse en keskustelufoorumilla harrasta ironiaa, paitsi erityisesti alleviivaamalla, esimerkiksi vaikkapa selkeissä retorisissa kysymyksissä.

Vaikka ironia parhaimmillaan on herkullinen lisä melkein missä tahansa yhteydessä, se toimii kunnolla lähinnä sellaisessa tilanteessa, jossa kaikkien muidenkin asiaan osallistuvien kanssa ollaan reaaliaikaisessa kontaktissa, ja mieluiten siten, että muutkin puhuvat samasta asiasta samalta tasolta. Silloin muut voivat päätellä asiayhteydestä, eleistä ja muistakin asioista, milloin mennään aidan yli. Tai ainakin ironian voi avata heti, jos se aiheuttaa väärinkäsityksen.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy