ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Sivustot ja ylläpito > uutisoinnista ja muusta

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Druusi Vastaa1 / 3 
01.12.2007, 05:48 Tänään, 1.12, on maailman aids-päivä.
Osoitteessa www.maailmanaidspaiva.f löytyy tietoa kyseisestä teemapäivästä ja siitä, kuinka se koskettaa meitä kaikkia. Se koskettaa nuoria, se koskettaa vanhoja. Aids koskettaa miehiä, se koskettaa naisia. Se koskettaa homoja ja heteroita.

Mutta se ei tunnu koskettavan ranneliikettä. Siitä on yksi ainoa, aids-päivää _sivuava_ threadi keskustelupalstalla, jossa keskitytään enemmänkin siihen, onko realistista ottaa taustaksi ruttopuiston kirkko vai kenties joku muu paikka Helsingissä.

Samalla tavalla ranneliike.netiä ei tunnu koskettavan viimeaikaiset tapahtumat edellä mainitun lisäksi muun muassa Englannissa. Siellä juhlistettiin 30.11. homoliittojen kaksivuotispäivää. Myönnettäköön, se on Suomen kannalta pienimuotoinen asia, mitä jossain Eurooppalaisessa saarivaltiossa tapahtuu, mutta silti. Se on osa homohistoriaa.

Samalla tavalla väliin on täydellisesti, paitsi keskustelupalstan puolella, jätetty aihe Hesetan kirstunvartijan (siis rahakirstun, ei ruumisarkun) suorittamasta taloudellisesta toimenpiteestä.
Ylös
® smo Vastaa2 / 3 
01.12.2007, 11:05 Maailman Aids-päivä on esillä vuosittain ranneliike.netissä. Niin tänäkin vuonna. AIDS ja HIV asioina ovat esillä muutenkin jatkuvasti näillä sivuilla. Toki sitäkin teemaa pitäisi laajentaa etenkin henkilökohtaisilla näkökulmilla.

Kuukausittain tai useamminkin vietetään jonkun maan homoliitto-vuosipäivää - tai jotain asiaan liittyvää merkkipäivää, kuten lain hyväksymisen vuosipäivää tai ensimmäisten parisuhteiden solmimisen vuosipäivää ja joissian maissa ensimmäisten homoavioliittojen vuosipäivää. Jos joku löytää vaikkapa Ison-Britannian vuosipäivästä mielenkiintoisia kulmia, niin totta kai niitä on kiinnostava lukea. Saksankielisen alueen tapahtumista saammekin kiinnostavaa tiedon virtaa jatkuvasti, mutta Saarivaltakunnan asiat ovat jääneet hieman vähemmälle.

Viikoittain tai jopa päivittäin on kiinnostavia merkkipaaluja homohistoriassa. On merkkihenkilöiden syntymä- ja kuolinpäiviä, erilaisia tapahtumia ja niin edelleen. Pitäisi olla toimiva mekanismi noiden "Ja tapahtui sinä päivänä" -tyyppisten tietojen kokoamista ja julkaisemista varten.

Olivat muuten hieman ajoissa juhlinnan kanssa Saarivaltakunnassa, sillä ensimmäiset liitot solmittiin Pohjois-Irlannissa 19., Skotlannissa 20., ja Englannissa sekä Walesissa 21. joulukuuta 2005. Joulukuun 5. päivä 2005 alkaen parit saattoivat jättää hakemuksensa liittonsa virallistamiseksi.

Mitä tulee jossain tehtyihin "taloudellisiin toimenpiteisiin" ja niihin ehkä mahdollisesti liittyviin epäselvyyksiin, niin sellaiset asiat eivät ole uutisina käsiteltäviä asioita niin kauan kun ollaan kuulopuheiden varassa - ellei niillä ole jotain merkittävää näkyvää vaikutusta meille yhteisesti. Asian oleminen keskuteluaiheena on tietysti eri asia.
Ylös
JohnnyFinland Vastaa3 / 3 
01.12.2007, 16:32 Ranneliike on vapaaehtoistoimintaa. Jos, Druusi, jokin tärkeä aihe on mielestäsi käsittelemättä, tartu ihmeessä toimeen ja kirjoita siitä itse.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy