ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Sivustot ja ylläpito > Linkit keskusteluissa

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Juksteri Vastaa1 / 5 
19.08.2006, 17:37 Keskusteluihin lisätyistä linkeistä tehdään rekisteröityneille käyttäjille automaattisesti klikattavia linkkejä. Toiminnossa tuntuisi kuitenkin olevan joitain ongelmia.

Jos linkki on aivan kirjoituksen alussa, automaattinen linkitys ei toimi.

Linkit ovat joskus hyvin pitkiä. Tällöin sivusta tulee aivan liian leveä ja sivun alareunaan tulee vierityspalkki. Koko keskustelun jokaisesta kirjoituksesta tulee yhtä leveä kuin keskustelun pisimmästä linkistä. Sivun muotoilu ei menisi pieleen, jos linkki pilkottaisiin sopivista kohdista usealle riville. Sivuun upotettu linkki (href-attribuutti) voisi silti toimia oikein, jolloin ongelma olisi vain rekisteröitymättömillä käyttäjillä.

Onko muuten jokin syy, miksei automaattinen linkitys voisi toimia myös rekisteröitymättömilllä käyttäjillä?

Aika monet pitkistä linkeistä kohdistuvat Hesarin netissä julkeisemiin uutisiin. Linkkiä ei kannata kopioida selaimen osoitekentästä, jossa se on aivan mahdottoman pitkässä muodossa. Lyhyemmän linkin saa, kun klikkaa uutisen lopusta linkkiä "Lähetä linkki", josta löytyy lyhyempi linkki heti uutisotsikon alta.
Ylös
Juksteri Vastaa2 / 5 
21.01.2007, 23:04 Mahtaisiko Ranneliikkeen koodaajia kiinnostaa tällainen sivu?

www.quirksmode.org

Ylipitkät, välilyönnittömät tekstit kuten linkit voi pilkkoa pienempiin osiin wbr-tageillä. Vaikkeivät standardit tunnekaan wbr:ää, selaimet aika hyvin kuitenkin tukevat sitä. PHP-esimerkkikoodia löytyy mm. tältä sivulta etsimällä wbr:ää:

www.php.net

Esimerkiksi Googlen sähköpostipalvelu Gmail näyttäisi käyttävän wbr:ää, eikä Gmailissä sivun layouttia saa sekaisin pitkillä linkeillä.
Ylös
arosusi Vastaa3 / 5 
11.08.2007, 00:49 Kannatan kehitysehdotuksia. Hiljattain esim. tämä ketju on ollut ärsyttävää luettavaa pitkän webbiosoitteen takia: ranneliike.net
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa4 / 5 
11.08.2007, 07:19 Olisin ilman muuta pilkkonut pitkän osoitteen ja olen kysellyt neuvoa, miten pilkkomisen voisi tehdä, mutta kukaan ei osaa selittää ainakaan kansantajuisesti. Ilmeisesti se on hankalaa. Linkin takana oli kuitenkin hauska kuva.
Ylös
arosusi Vastaa5 / 5 
14.08.2007, 16:31 En sinua lainkaan syyttänytkään - tykkään siitä, että osoite on helppoa kopioida kerralla osoiteriville, enkä itse ainakaan tällä hetkellä keksi parempaa tapaa kuin kopioida koko osoite samalle riville. Kannatan vaan kehitysideoita linkkien lyhentämiseksi jne. Ehkäpä jonain päivänä :)
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy