ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Sivustot ja ylläpito > Motkotusta tapahtui osiosta

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
SaintJudy Vastaa1 / 2 
29.03.2014, 19:13 "Mahdollisesti hänen homoseksuaalisuutensa johti hänet skitsofreniaan."

WTH?


Skitsofrenian syntyä ei vielä tiedetä tarkkaan, geeniperimä ja varhaiskehityksen häiriä voivat luoda sairausalttiutta, kuten myös sisäiset ja ulkoiset stressitekijät ja mahdollisesti päihteiden käyttö. Homoseksuaalisuus ei varmaankaan laukaissut runoilija Uuno Kailaksen skitsofreniaa, vaan voisin kuvitella että taustalla saattoi olla ulkoiset paineet hyväksyä itsensä tai ristiriidat oman suuntautumisen hyväksymisen kanssa. En ole perehtynyt Uuno Kailaksen elämänkertaan sen tarkemmin. Homoseksuaalisuus ei laukaise skitsofreniaa sinänsä, oma tai muiden kielteisen suhtautuminen asiaan siinä tapauksessa mahdollisesti, jos sairaudelle on mahdollisesti alttiutta?
Ylös
smo Vastaa2 / 2 
29.03.2014, 20:14 Pitää korjata tuo. Tai olisi pitänyt tehdä se jo esimerkiksi vuosi sitten. Yksiselitteisempi ja riittävän tiivis versio aiheesta lienee muodossa "Mahdollisesti hänen homoseksuaalisuuteensa liittyvät ristiriitaiset tunteet johtivat hänet skitsofreniaan." Toki se saattoi johtaa, mutta mutka kautta. Liikaa oiottu.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy