ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Sivustot ja ylläpito > Viestien ilmianto

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
T. Modest P. Vastaa1 / 11 
17.08.2005, 16:44
Viestiä on muokattu
Veikkaisin etten olisi ainoa käyttäjä täällä, joka on erehtynyt vahingossa painelemaan tuota käyttäytymiseltään ennalta-arvaamatonta ilmiantonamiskaa. Itsehän tapaan painella mitä sattuu sinne tänne enemmänkin, joten ehdottaisin seuraavaa.
Eikö tuota ilmiantoa voisi parantaa vaikka yksinkertaisella y/n-sivulla, jossa voisi olla kenties myös vaikka laatikko syyn kirjoittamiselle? Luulisi, ettei tämä ilmiantaja-aktiivien elämänrytmiä häiritsisi merkittävästi ja säästäisi kovin ylläpidon että spontaanien hiirenkäyttäjien hermoja ja aikaa :O
Ylös
smo Vastaa2 / 11 
18.08.2005, 15:31
Viestiä on muokattu
Idea on rekisteröity ;) ja on tuosta tullut kommenttia muutamalta muultakin ylläpidolle. Pohdimme varmistuskysymyksen lisäämistä.

On totta, että noita virhepainalluksia sattuu aina silloin tällöin. Ylläpito on myös tietoinen, että osa painalluksista on ihan selvästi vahinkoja. Toistaiseksi vahinkoja ei satu niin paljon, että se häiritsisi ylläpitäjien päivittäisiä rutiineja. Kaikki ilmiannot tietysti tarkastetaan ja ylläpito sitten ratkaisee, mitä viestille tehdään.

Ärsyttävintä tämä on tietysti käyttäjän mielenrauhan kannalta, kun vahinkopainallus tekee jotain, mitä ei haluaisi. Olemme kuitenkin halunneet tehdä ilmiannon mahdollisimman helpoksi käyttäjälle, sillä on kaikkien etu, että asiattomat viestit katoavat mahdollisimman äkkiä.
Ylös
tosiosaaja Vastaa3 / 11 
19.08.2005, 08:46
Viestiä on muokattu
Anteeksi tyhmä kysymys, mutta missä ihmeessä sellainen ilmiantonamiska on? Itse en sitä löydä vaikka kuinka etsin.
Ylös
Miia Vastaa4 / 11 
19.08.2005, 09:12
Viestiä on muokattu
Siksi et sitä löydä, koska se ei sulla näy (ei siis tarvetta optikolle!) :).

Eli ilmianna-namiska näkyy vain rekisteröityneillä käyttäjillä jokaisen kieskustelun "otsikkopalkissa". Käsittääksehni, et ole rekisteröitynyt.
Ylös
JohnnyFinland Vastaa5 / 11 
19.08.2005, 22:10
Viestiä on muokattu
Kaikenlaiset "Oletko varma"-kysymykset ovat pelkkää käyttäjien kiusaamista, kun on kysymys toiminnosta, jonka voisi perua. Lisätkää ilmiannetun viestin viereen linkki "Peru ilmianto".
Ylös
JohnnyFinland Vastaa6 / 11 
19.08.2005, 22:14
Viestiä on muokattu
Laatikko ilmiannon syyn kirjoittamiselle on turha. Jos ylläpito ei viestin lukemalla ymmärrä, miksi viesti on ilmiannettu, on ilmianto selvästi aiheeton.
Ylös
Kallis kukka Vastaa7 / 11 
20.08.2005, 11:09
Viestiä on muokattu
Miksi näitä viestejä ylipäänsä poistellaan näiltä sivuilta? Kirjoitin tässä taannoin pienen kommentin eräälle homolle, joka tiedusteli, mistä voisi löytää seitsenkymppisiä ikämiehiä seksipartnereiksi. Keskustelun avauspuheenvuoron otsikko oli "Ikämiehistä" (muistaakseni Suhteet-osiossa), ja kirjoittaja arveli jo avauksessaan, että tulee saamaan monia epäasiallisia vastauksia, kuten esim: "Hautausmaalta", sekä paljon hämmästyksensekaista moralisointia, pervoussyytöksiä jne.

Vastasin hänelle nähneeni kännissä riekkuvan ja mölisevän porukan Turun Humalistonkadulla (kaikki melko nuoria miehiä), ja että kun ihmeissäni jäin seuraamaan tätä juoppolaumaa, havaitsin sen marssivan homokapakka Paviaaniin. Edelleenkin jatkoin, ettei ainakaan yhtään vastenmielisemmäksi tuota näkyä olisi tehnyt sekään, että jollakin näistä syyntakeettomista juopoista olisi ollut poikaystävinään rollaattorilla liikkuvia dementikkoja, happiletkut nenässä. Niinikään totesin, että kenelläkään homoseksuaalikolla tai lesbolaisuuden harrastajalla ei ole minkäänlaista moraalista ylemmyyttä sättiä toista glbt-ihmistä perverssiksi tai häriintyneeksi, tunteepa tämä sitten halua vanhuksiin, lapsiin, eläimiin tai mihin tahansa, siinä määrin perverssi elämäntapa koko julkea glbt-ilmiö on ylipäänsä.

Sain muutaman kommentin. Ensinnäkin, tietoni olivat vanhentuneita: nimim. Aboy oikaisi, että Paviaani ei ole koskaan mikään homo- ja lesboluola ollutkaan, vaan se on alusta asti ollut heterojen karaokeräkälä, jossa sosiaaliseen etikettiin kuuluu kovaääninen kinaaminen, uskomattoman huono laulaminen karaokessa (joka muuten on ilmiö, jonka ainakin minä soisin mielellään jo vähitellen hiipuvan), oksentelu, pöntön viereen virtsaaminen jne. Aboyn kuvaus jo kertoo kaiken paikan luonteesta. En viihdy sellaisissa, tulen niissä pahantuuliseksi. Kiitokset Aboylle tuoreesta ja oikeasta tiedosta!

Pari muutakin kirjoittajaa lähestyi minua. He antoivat minulle joitain ohjeita, joita noudattamalla kuulemma muuttuisin paremmaksi ihmiseksi. Kokeilematta on jäänyt. Olisin mielelläni jatkanut keskustelua kaikkien, myös ikähomoja himoitsevan ketjun aloittajan kanssa.

Se kävi kuitenkin mahdottomaksi, koska sensuuri, kaiketi Smo, tuhosi tekstini. Miksi ihmeessä? Mitkä olivat sensorin motiivit, ja miksi täällä ei saa esittää puheenvuoroja vapaasti? Haluaisin tietää, miksi en saanut kannustaa ikämiestä etsivää sälliä elämään elämäänsä muun glbt-sakin normeista piittamatta. Toivoisin vastausta ainakin Smo:lta, koska hän näyttäisi olevan tämän sivuston pääarkkitehti, linjan määrittelijä, puheenvuorojen jakaja, absoluuttisen totuuden haltija sekä glbt-paratiisin käärmeenpyydystäjä, ja niin kaukana kuin itä on lännestä, niin korkealla kuin taivas kaartuu maanpiirin ylle, on hänen ymmärryksensä meidän tavallisten kuolevaisten ymmärryksen yläpuolella. Tosin, Herra Smo ei ole meille tilivelvollinen, eikä hän ole vastausautomaatti, hän vastaa vain, jos hän armosta niin päättää ja jos se hänen lopullista suunnitelmaansa palvelee, ja siksi olen varautunut siihenkin, että mieltäni askarruttava kysymys kuuluu minulta salattuihin asioihin.

Jos tuolloin sananvapauden kaventajana toimi joku muu kuin Smo itse, joku hänen palvelijoistaan, pyytäisin mitä kohteliaimmin myös häneltä perusteluja temppuunsa. Jos jollakin ihmisellä on ongelma, miksi en saisi auttaa häntä? Jopa siinä tapauksessa, että häntä puristaa glbt-yhteisön ahdasmielisyys, rajoittuneisuus, herkkähipiäisyys, tyhjäksi sanahelinäksi osoittautuva suvaitsevaisuusmantra, trendikkyyden vaaliminen ja ulkokultainen imagonvartiointi?

Vai onko tämä aihe, glbt-yhteisön oma suvaitsemattomuus - niin sisäisiä kuin ulkoisiakin toisineläjiä kohtaan - niin vaarallinen tabu, että sen esille ottaminen uhkaisi koko vaihtoehtokulttuurin uskottavuutta ja pystyssäpysymistä?

Neuvostoliittoa ei enää ole ja Berliinin muuri kaatui, mutta sensuuri voi edelleen hyvin - Ranneliikkeessä.
Ylös
martin Vastaa8 / 11 
20.08.2005, 13:18
Viestiä on muokattu
Ei ole kovin rakentavaa eikä loogista suvaitsevaisuuden nimessä ryhtyä sättimään muita.
Ylös
smo Vastaa9 / 11 
20.08.2005, 13:36
Viestiä on muokattu
Nimimerkin "Kallis kukka" em. viestiketjusta poistettu viesti lähti mäjelle asiattoman kielenkäytön vuoksi, ei niinkään sen asiasisällön. Tarkistin omista arkistoistani. Viestin asiattomuus oli muuten raportoitu ylläpidolle tässä keskustelussa mainitun painikkeen avulla.
Ylös
Kallis kukka Vastaa10 / 11 
20.08.2005, 14:28
Viestiä on muokattu
Mikä viestissäni muka oli epäasiallista? Tämä ilmiantaja (hyvä termi muuten, siitä syntyy konnotaatioita 1930-luvun Neuvostoliittoon) "veti herneen nenäänsä" turhasta, ja ylläpito, kuka sitten lienee työvuorossa ollutkin, totteli nöyränä lampaana tämän hysteerikon oikkuja. Sensurointikynnys oli ennätyksellisen alhainen, tai oikeammin sellaista ei ollut lainkaan.

No, ainakin tapaus osoittaa mitä kiistattomimmin oikeaksi väitteeni, että glbt:t ovat äärettömän herkkähipiäisiä puudeleita, jotka itse lyövät toisenlaisen elämänmuodon puolestapuhujia kuin vierasta sikaa, mutta kun joku rohkenee arvostella heitä, ollaan oitis itkemässä sensuurilta, syrjintävaltuutetuilta ym. ammattiauttajilta apua. Tällaista oli hieman havaittavissa taannoin esim. Joonan kertoessa homoille ilosanomasta (Patmos vastaan Jerusalem world pride ja mikä se toinen otsikko nyt olikaan). Ainakin toisessa keskustelussa joku huusi jo ylläpitoa turvakseen, mutta tämä vastasi: "Ei vielä, ei ihan vielä." Harkinnassa siis oli jo kuitenkin.

Niin, siis mikä loukkasi niin kovasti tätä hygieenikkoa, joka meni sekaisin tekstistäni? Sekö, että kusuin homoluolaksi luulemaani Paviaania "persbaariksi"? Vaiko jotkut niistä argumenteista, jotka kertasin äskeisessänikin? Ja paljonko yleensäkin tapahtuu tällaista, että "suuntautuneilla" menee vaipanvaihdoksi, kun joku sanoo tuhmasti, tällä sivustolla ja muualla elämässä?
Ylös
smo Vastaa11 / 11 
20.08.2005, 17:07
Viestiä on muokattu
Nimimerkki "Kallis kukka": Glbt-jengi voi olla herkkähipiäistä tai sitten ei. Jos Sinä tulkitset näin olevan, niin siitä vaan. Täällä kuitenkin noudatat foorumin sääntöjä. Kielenkäyttösi ei poistetussa viestissä ollut asiallista. Se oli asiatonta. Sensurointikynnys oli ihan kohdallaan ja vastaava verbaliikka aiheuttaisi nyt ja aiheuttaa vastakin viestin poistamisen.

Minua suorastaan huvittaa herkkähipiäinen itkusi siitä, että glbt-jengi löisi "toisenlaisen elämänmuodon puolestapuhujia kuin vierasta sikaa" ja toisaalta sitä, että meihin kohdistuvissa hyökkäyksissä ollaan valmiita vastatoimiin. Ymmärrätkö "Kallis kukka" itse alkuunkaan, mitkä kaksi asiaa asetat tuossa vastakkain? Oletan, että et.

Taivutanpa rautalankaa:

Se, mitä glbt-jengi haluaa kohdalleen, on tasa-arvoinen kohtelu ja perustavaa laatua olevien ihmisoikeuksien toteutuminen. Emme kaipaa etuoikeuksia, emmekä kuuta taivaalta. Ainoastaan sitä, että meitä ei syrjitä lain edessä tai muiden ihmisten taholta siksi, että emme satu täysin sopimaan heteroseksistiseen mies-nainen -malliin.

Sen sijaan nämä glbt-jengiin kohdistuvat hyökkäykset - niin verbaaliset, asenteelliset kuin fyysisetkin - on suoraan suunnattu meitä vastaan. Henkilökohtaisesti. Meitä vastaan, jotka emme vaadi toisia ihmisiä valitsemaan omaa elämäntapaamme, ainoastaan kunnioittamaan sitä. Me emme ole vaatimassa heteroydinperheiden hajoamista, heteroavioliittojen kieltämistä, heteroperheiden lasten oikeuksien heikentämistä tai heteroseksin leimaamista sairaaksi.

Tämä sivusto ja foorumi

Tämän sivuston ja keskustelufoorumin olemassaolo on perusteltua, koska glbt-porukalle ei avointa informaatio- ja mielipiteenvaihtofoorumitarjontaa ole Suomessa ja suomeksi kovinkaan paljon.

Ranneliike.netin henki ja ajatus on kiteytetty seuraavaan: "Ranneliike.net on ranneliike ry:n ylläpitämä, täysin vapaaehtoisvoimin tehty palvelu erityisesti suomalaisille homoille ja heidän ystävilleen. Haluamme olla "Homokansan yhdistävä tekijä" - kaikkien homojen kohtauspaikka, tietolähde ja keskustelufoorumi."

Toisin sanoen, tässä paikassa ei tarvitse sietää niin monista muista paikoista tuttua ikuista ennakkoasenteiden, leimaamisen, asiattomuuksien ja törkeyksien täyttämää "homokeskustelua". Ja Sinun, nimimerkki "Kallis kukka", kanssa ei asiasta neuvotella.

Esimerkiksi tölväisyt, joissa homojen parisuhteet liitetään "sikojen kanssa seurusteluun" ovat törkeitä. Sellaisessa hutkitaan meitä kuin vierasta sikaa (käyttäen vertausta, jonka ylempänä otit esiin). Ehkä, kuten sanottua, tämä seurustelu sian kanssa älyllisesti sopiikin heille, joille asia yleensäkin tulee mieleen.

Kyllä. Vielä on paljon tekemistä ja taistelua tuulimyllyjä vastaan.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy