ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Sivustot ja ylläpito > Tämän boardin rakenne mättää

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Pohtija Vastaa1 / 12 
26.05.2005, 12:10
Viestiä on muokattu
Olen huomannut, että tällä palstalla on yleistä se, että luetaan vain viimeisin viesti (alimmainen), eikä suinkaan alkuperäistä viestiä kommentoida millään lailla, hyvä jos on edes luettu, pääasiallinen syy miksi en viitsi kirjoitella tänne. Se taas johtuu tämän boardin huonosta rakenteesta, jossa viestit menevät aina pohjimmaisiksi, riippumatta siitä kelle ne on osoitettu tai mihin viestiin on vastattu, sen sijaan että ne toimisivat nätisti hakemistopuuperiaatteella, kuten esim. www.suomi24.f -boardissa.

Ylläpidon pitäisi siirtää liian polveilevat keskustelut omiksi topiceikseen tai poistaa turhat viestit.
Ylös
poika Vastaa2 / 12 
26.05.2005, 12:42
Viestiä on muokattu
Tämä rakenne on mielestäni selkein ja yksinkertaisin. Ei saa muuttaa!
Näin on helppo lukea koko ketju kerralla ja kaikki viestit löytyvät samassa paikassa. :D
Ylös
JOo Vastaa3 / 12 
26.05.2005, 13:11
Viestiä on muokattu
Kunpa se vain luettaisiinkin koko ketju kerralla.
Ylös
Leo Vastaa4 / 12 
26.05.2005, 14:03
Viestiä on muokattu
Eiköhän se vika löydy useimmin lukijan/kirjoittajan korvien välistä kun ei jakseta/viitsitä lukea mitä muut ovat kirjoittaneet.. =)

Hakemistopuun tyyppistä keskustelua on erittäin tuskallista lukea kun yksi aihe haarautuu ties kuinka moneen eri suuntaan ilman päätä ja häntää. Siinä jos jossain tulee luettua vajaita keskusteluita kun ei kukaan jaksa klikkailla jokaista keskustelun haaraa.
Ylös
Public eye Vastaa5 / 12 
26.05.2005, 14:37
Viestiä on muokattu
Hear! Hear! Tethys,
älkää vain menkö muuttamaan keskustelujen formaattia miksikään.

Tässä kaikki saman otsikon alla olevat puheenvuorot ovat luettavissa samassa ikkunassa, mikä on ehdottomasti helppokäyttöisin tapa. Hakemistopuuksi jakautuvia keskustelupuheenvuoroja en edes jaksa ryhtyä availemaan.
Ylös
smo Vastaa6 / 12 
26.05.2005, 14:41
Viestiä on muokattu
Mielestäni keskustelun kannalta ranneliike.netissä(kin) nykyisin käytössä oleva tapa esittää viestit yhtenä pötkönä on toimivin oikeastaan kaikista käytettävissä olevista keskustelufoorumijärjestelmistä. Viestit näkyvät yhtenä pötkönä, oli niitä sitten kaksi tai kaksisataa. Kaikilla selaimilla vierittäminen on mahdollista. Valistunut käyttäjä osaa lukea koko aiemman keskustelun ennen oman viestin lisäämistä. Toki yksittäisen asian kommentointi on täälläkin mahdollista.

Haarautuvalla puumaisella rakenteella toteutetun järjestelmän ideologia on hivenen hankala, jos halutaan pitää keskustelu asiallisena ja edes hieman pintaa syvemmällä seikkailevana. Tuloksena puumaisessa mallissa on yleensä se, että alkuperäisen viestin yksittäiset ajatukset korostuvat kokonaisuuden kustannuksella, puhumattakaan siitä, että vastausviestistä on aivan liian helppo irrottaa yksittäisiä paloja kommentoitavaksi. Ja sitten onkin luvassa pelkkää pilkunnuolemista. (Ei sillä, kyllä se onnistuu tässäkin systeemissä verrattoman helposti...)

Pitkän keskustelun hajottaminen vaikkapa 50 viestin mittaisiksi "alasivuiksi" ei myöskään saa minulta kannatusta. Se eksyttää ja hankaloittaa kokonaiskuvan saamista.

Eniten keskustelun laatuun tietysti vaikuttavat itse keskustelijat. Ylläpidolla ei ole aikeita muuttaa ranneliike.netin keskustelun rakennetta, vaikka toki mielipiteitä kuunellaan.
Ylös
Public eye Vastaa7 / 12 
26.05.2005, 14:47
Viestiä on muokattu
Sellaista muutosta voisi kyllä harkita, että jokaisen keskustelupuheenvuoron alussa näkyisi, minkä viestin kohdalla kirjoittaja on painanut "Vastaa"-painiketta. Esimerkkinä vaikkapa Ilta-Sanomien keskustelut.
Nyt keskustelussa on usein kommentteja jollekulle, mutta kirjoittaja ei mainitse itse kommentissa, ketä hän halusi erityisesti puhutella, koska hän jo "vastasi" tiettyyn viestiin. Kun alkuperäinen viesti ei käy ilmi tekstistä, muut joutuvat sisällön perusteella arvailemaan, mihin puheenvuoroon vastaus on kirjoitettu. Jos vastausta taas ei ole tarkoitettu kenellekään erityisesti, kirjoittaja voisi poistaa viittauksen alkuperäiseen.
Ylös
Olli S. Vastaa8 / 12 
27.05.2005, 09:17
Viestiä on muokattu
Toimin Mielenterveysyhdistys Helmin keskustelupalstan moderaattorina. Ostimme keskustelupalstamme lisenssin Ranneliikkeen asiantuntijalta, joten meillä on täsmälleen sama tekninen rakenne.

Meillä on tosi hyviä koskemuksia tällaisesta suoraviivaisesta palstarakenteesta. Se on mielestämme helpoin selata ja lukea.

Se tosin vaatii moderaattorilta paljon, jos halutaan eriyttää aivan uudesta aiheesta alkanut linja omaksi keskustelukseen. Tässä on esimerkki meidän palstastamme:

www.mielenterveyshelmi.fi

Se toimii hyvin ja olemme kiitollisia ranneliikkeen Tethysille :)
Ylös
sunshine Vastaa9 / 12 
27.05.2005, 10:41
Viestiä on muokattu
Tämä on hyvä juuri näin. Puumalli on aivan kamala!
Ylös
otso Vastaa10 / 12 
28.05.2005, 15:30
Viestiä on muokattu
Olipa hauska että eksyin naapurista ranneliikkeen puolelle. Olen kanssa just sitä mieltä että kaiken maailman haarumat ja rakennepuut tekevät enemmän hallaa kuin hyvää. Tämä malli on selkeä
Ylös
Paavo Vastaa11 / 12 
26.06.2005, 03:47
Viestiä on muokattu
www.phpbb.com

Tuo phpbb on aika toimivan tuntuinen systeemi. Voinee liittää sivustoon kuin sivustoon aika helpolla ja riisuttuna versiona ilmaiseksi. Monissa paikoissa käytössä. Helpot [quote] lainaus [/quote] mahdollisuudet ilman hölömölöosaamista sun muuta, avatarit, postauksien ja kävijöiden määrät jne.. Esmes parodiasivulta: www.georgewbush.org

Yksi toisentyyppinen suosikki on tässä:

www.jatkoaika.com
Ylös
vilhelmi Vastaa12 / 12 
29.06.2005, 16:39
Viestiä on muokattu
Musta ranneliike.net:in keskustelujen rakenne on parhaimpia mitä olen missään nähny. Todella selkeä kun vertaa esim. suosittuun phpbb-keskustelupalstaan ( www.phpbb.com jonka käytettävyys mun mielestä on per*eestä. Jos tän ranneliikkeen palstashydeemin sais esim. sourceforgesta niin ottaisin heti töissä käyttöön.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy