ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

16. huhtikuuta

  • 1939: Soul-muusikko Dusty Springfield (Mary Isobel Catherine Bernadette O'Brien) syntyi Lontoossa. Hän kuoli syöpään 2.3.1999.
  • 1949: Pirkko Saisio on syntynyt Helsingin Kalliossa. Hän on kirjailija, näyttelijä ja ohjaaja. Vahvimmin hän tuli julkisuuteen Elämänmenoa -tv-näytelmästä. Vuonna 2003 hän voitti Finladia-palkinnon ja luovutti palkintosumman Setalle. Parisuhdelain käsittelyn aikaan hän esiintyi julkisuudessa, mm. ajankohtaisen kakkosen homokeskusteluillassa.
  • 1975: Professori ja teatterineuvos Eino Salmelainen kuoli Tampereella. Hän toimi pitkään Tampereen työväen teatterin johtajana. Monet huhut kiersivät nuorempana hänen homoseksuaalisuudestaan, mutta hän vakiinnutti asemansa niin, että homoseksuaalisuudella ei enää ollut merkitystä ja harva tuli asiaa edes miettineeksi. Salmelainen syntyi Ikaalisissa 30.3.1893.


17. huhtikuuta18. huhtikuuta

  • 1980: San Fransiscon lesboyhteisö pitää ensimmäinen julkisen keskustelutilaisuuden naisten SM:stä. Se on tietävästi ensimmäinen kerta, kun puhutaan lesbojen sado-masokismista.


19. huhtikuuta20. huhtikuuta21. huhtikuuta22. huhtikuutaEnsi viikon alussa...

23. huhtikuuta

  • 1953: USAssa presidentti Eisenhower panee jakoon määräyksiä, joilla estettäisiin homojen pääsy valtion virkoihin.


24. huhtikuuta» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu     tämä viikko

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy