ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Vinokino
Lesbo- ja homoelokuvan festivaali
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

24. heinäkuuta

  • 1966: Amerikkalainen näyttelijä Montgomery Clift kuoli New Yorkissa. Hän kärsi homoseksuaalisuudestaan, ja mm. Frank Sinatra ja John Wayne pilkkasivat häntä. 1960-luvulla hän yritti naissuhteita, mutta palasi aina takaisin gay-maailmaan. Hän kärsi alkoholismista ja huumeista. Hän syntyi Omahassa 17.10.1920.


25. heinäkuuta26. heinäkuuta27. heinäkuuta

  • 1878: Tanssija Isadora Duncan syntyi San Fransiscossa. Hänen parhaat vuotensa olivat 1920-luvulla. Mercedes de Acosta paljasti muistelmissaan suhteensa tanssijaan. Duncan kuoli 13.9.1927 Nizzassa.


28. heinäkuuta

  • 1993: Uusi Seelanti teki laittomaksi seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuvan syrjinnän.
  • 1993: Beautiful Thing esitetään ensimmäisen kerran Bush Theatre'ssa Lontoossa. Jonathan Harveyn kirjoittama näytelmä kertoo kahden työläistaustaisen kaakkoislontoolaisen teinipojan rakkaustarinan. Tarinasta on tehty myös elokuva.


29. heinäkuuta

  • 1861: Edward Fazer syntyi Helsingissä. Häntä pidetään suomalaisen baletin perustajana. Hän vei Eurooppaan venäläisen baletin jo ennen Diaghilevia. Kävi mielellään "Fazerin katiskassa". Hänen yksityiselämästään löytyy tietoja salaisen poliisin arkistoista. Hän kuoli 26.3.1943 Helsingissä.


30. heinäkuuta

  • 1921: Tarmo Manni syntyi Saarijärjellä. Hän oli pidetty ja tunnettu Suomen Kansallisteatterin näyttelijänä. Manni herätti usein huomiota Morkussa, jossa hän mielellään pilaili ja kertoi vatsantoimintaan liittyviä juttuja. Monet julkkikset olivat Mannin ystäviä. Homoihailijapiiriään hän kutsui "samaisiksi". Manni kuoli 24.9.1999 Helsingissä.
  • 2004: Vivica Bandler kuoli. Hän oli agrologi, teattterinohjaaja ja teatterijohtaja. Hän työskenteli mm. Ranskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Hän johti Lilla Teaternia 1955-1967. Hänen isänsä oli kaupunginjohtaja Erik von Frenckell. Lesboutensa hän paljasti elämänkertateoksessaan "Vastaanottaja tuntematon". Hän syntyi Helsingissä 5.2.1917.


» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu     tämä viikko
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy