ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukanaShiatsuhierontaa, akupunktiota ja reikihoitoa. Vastaanotto Hakaniemen metron läheisyydessä. Myös ilta- ja viikonloppuaikoja.
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

22. toukokuuta

  • 1930: Amerikkalainen homo poliitikko Harvey Milk syntyi Woodmeressä. Hänet valittiin San Franciscon kaupunginhallitukseen 8.11.1977. Hänen vastustajansa, oikeistolainen kansanedustaja Dan White ampui hänet 27.11.1978 San Franciscossa.
  • 2015: Irlannissa järjestettiin kansanäänestys myös samaa sukupuolta olevien parien perustuslakiin kirjattavasta oikeudesta avioliittoon. Irlannista tuli ensimmäinen maa, jossa homoavioliitot hyväksyttiin kansanäänestyksellä. Äänestäneistä 62 prosenttia tuki uudistusta.


23. toukokuuta24. toukokuuta

  • 1988: Maaliskuussa Britannian parlamentin alahuoneessa hyväksytty pykälä 28 astuu voimaan. Margaret Thatcherin vuonna 1988 läpiajama homofobinen laki kielsi homoseksuaalisuuden "edistämisen" kouluissa. Laki jäi historiaan marraskuussa 2003.


25. toukokuuta26. toukokuuta

  • 1932: Monsieur Mosse eli Raimo Jääskeläinen syntyi Helsingin pitäjässä. Hän tuli näkyvästi kaapista 1971 ja oli ehkä Suomen ensimmäinen julkihomo. Ammatti oli parturi-kampaaja ja maskeeraaja. Hän esiintyi paljon Hymyn skandaalijutuissa, ja paljasti homojen elämää. Kuuluisa oli esim. Mossen kultainen shampanjavispilä. Hän kuoli 22.7.1992 sydänleikkauksen jälkeen.
  • 1984: Berliinin kaupunginmuseossa avautui mahdollisesti ensimmäinen eurooppalainen homojen ja lesbojen elämää kuvaava näyttely "Eldorado". Näyttelyaineisto kuvasi homo- ja lesboelämää vuosina 1850-1950. Helsingin Sanomissa oli Max Randin kirjoittama lähes koko sivun laajuinen arviointi näyttelystä 9.6.1984.
  • 1991: Setan hallitus ilmoitti kannanotossaan, että se ei tue lapsen ja aikuisen seksuaalisuhteen laillistamista. Sitä ennen Seta-lehdessä oli useita kirjoituksia, joissa kirjoittajat perustelivat pedofilian hyväksymistä.


27. toukokuuta

  • 2006: Moskovan Pride joutui ääriainesten hyökkäyksen kohteeksi. Useita ihmisiä loukkaantui. Loukkaantuneiden joukossa oli mm. saksalainen vihreiden kansanedustaja Volker Beck. Viranomaiset eivät tehneet mitään hillitäkseen ääriaineksia. Sen sijaan useita homoaktivisteja pidätettiin.
  • 2008: Berliinissä paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoseksuaaleille. Tiergartenin puistossa, lähellä juutalaisvainojen Holokausti-muistomerkkiä ja Brandenburgin porttia sijaitsevalla neljä metriä korkealla paadella muistetaan kymmeniätuhansia homoseksuaaleja, joita natsivallan aikana vainottiin, pidätettiin ja surmattiin keskitysleireillä. Paadessa olevaan ikkunaan projisoidaan kuva kahdesta suutelevasta miehestä. Kahden vuoden jälkeen kuva vaihdetaan naispariksi. Muistomerkin pystyttämistä edelsi vuosikausien kiistely.


28. toukokuuta

  • 1968: Kylie Minogue syntyi Australiassa, Melbournessa. Hänet tunnetaan mm. laulajana, mallina ja näyttelijänä. Julkisuuteen Kylie tuli australialaisessa Neighbours-saippuasarjassa ja pop-laulajan uransa hän aloitti 1980-luvun lopulla.
  • 1980: Irlantilaisessa Westlife-yhtyeessä vaikuttanut Mark Feehily syntyi Slogossa, Irlannissa.


» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu     tämä viikko
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy