ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Valtak. vihreä nuorisojärjestö. Vihreys on ympäristön suojelemista, mutta yhtälailla demokratian, ihmisoikeuksien ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ajamista. ViNOssa toimii seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin keskittyvä sateenkaariverkosto.
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

18. syyskuuta

  • 1856: Parooni Wilhelm von Gloeden syntyi Wismarissa. Hän tuli tunnetuksi valokuvistaan joissa on italialaisia nuorukaisia, monet teini-ikäisiä. Monet dokumentaariset kuvat nostivat hänet tunnetuksi jo 1800-luvun lopussa. 1933 italialaiset fasistit tuhosivat suuren osan negatiiveista. Monet muut taiteilijat ovat käyttäneet näitä kuvia omassa taiteessaan. Gloeden kuoli 16.2.1931 Taorminassa.
  • 1905: Greta Garbo syntyi Tukholmassa. Oikealta nimeltään hän oli Greta Gustafsson. Mercedes de Acosta juorusi heidän yhteisistä öistään. Greta Garbo kuoli 15.4.1990 New Yorksissa.


19. syyskuuta20. syyskuuta21. syyskuuta22. syyskuuta

  • Syyspäiväntasaus
  • 1995: Tanskalainen homoaktivisti Eigil Axgil kuoli. Hän ja puolisonsa Axel Axgil olivat maailman ensimmäinen parisuhteensa rekisteröinyt samaa sukupuolta oleva pari, kun heidät vihittiin 1.10.1989. Eigil Axgil syntyi vuonna 1922.
  • 2002: Sveitsin laki rekisteröidystä parisuhteesta laajeni koskemaan Zürichin kantonia. Aikaisemmin se oli (vuodesta 2001 alkaen) koskenut vain Genevan kantonia. Sveitsissä rekisteröity parisuhde sallii pareille verotukselliset, perinnälliset, sekä sosiaaliturvaoikeudet.


23. syyskuuta

  • 1939: Sigmund Freud kuoli Lontoossa. Hänet tunnetaan etenkin psykoanalyysin kehittäjänä. Hän syntyi 6.5.1856 Freibergissa, Määrissä (nyk. Tšekin alueella).
  • 1999: Biseksuaalien päivää vietettiin ensimmäistä kertaa. Päivän tarkoitus on lisätä tietoisuutta biseksuaalisuudesta ja tuoda biseksuaalisuutta ilmiönä näkyväksi.


24. syyskuuta

  • 1949: Pedro Almodóvar syntyi Calzada de Calatravassa, Espanjassa. Hän on Espanjan kansainvälisesti tunnetuimpia elokuvaohjaajia.
  • 1999: Tarmo Manni kuoli. Hän oli pidetty ja tunnettu Suomen Kansallisteatterin näyttelijänä. Manni herätti usein huomiota Morkussa, jossa hän mielellään pilaili ja kertoi vatsantoimintaan liittyviä juttuja. Monet julkkikset olivat Mannin ystäviä. Homoihailijapiiriään hän kutsui "samaisiksi". Manni syntyi 30.7.1921 Saarijärvellä.
  • 2004: Nova Scotian osavaltio (Kanada) hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot.


» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu     tämä viikko
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy