ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
IT-Palvelu Taitava
Kotisivut ja IT-tuki taitavasti. Kotisivuihin kuuluu suunnittelu, toteutus ja hostaus. IT-tukeen kuuluu mm. opastus uusien laitteiden hankinnassa, nykyisten laitteiden huollot ja korjaukset, ohjelmistojen asennukset sekä käytön neuvonta. Myös kotikäynnit.
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

19. kesäkuuta

  • 2006: Savage Garden -duosta tunnettu laulaja Darren Hayes virallisti suhteensa brittiläisen poikaystävänsä Richard Cullenin kanssa. Pari rekisteröi suhteensa kahden vuoden yhdessäolon jälkeen. Hayes on pysytellyt hiljaa yksityisasioistaan ja vasta parisuhteen virallistaminen päätti spekuloinnit hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan.


20. kesäkuuta21. kesäkuuta22. kesäkuuta

  • 1961: Skotlantilainen pop-laulaja Jimmy Somerville syntyi Glasgowssa. 1980-luvulla hän vaikutti yhtyeissä Bronski Beat ja The Communards. Bronski Beatin ensimmäinen hitti "Smalltown Boy" käsitteli rajojarikkovasti homofobiaa. 1980-luvun puolivälissä se nousi parhaimmillaan listasijalle 3.
  • 1969: Näyttelijä ja laulaja Judy Garland (1922 - 1969) kuoli Lontoossa. Hän esiintyi Ihmemaa Oz -elokuvamusikaalissa vuodelta 1939 päähenkilö Dorothyn roolissa. Elokuvasta on peräisin laulu "Over the Rainbow". Judy Garland tunnetaan homoikonina. Hänen kuoltuaan 20 000 ihmistä kävi jättämässä hänelle viimeisen tervehdyksen. Muutamaa päivää myöhemmin alkoivat Stonewall-mellakat New Yorkissa. Jotkut sanovat, että Judy Garlandin kuolema vaikutti tapahtumien vauhdittumiseen.
  • 1983: Suomesta löytyi ensimmäinen aids-tapaus. Lehdille tieto tuli 28.6.1983, ja siitä alkoi aids-paniikki. Heinäkuussa SETAan tuli 2000 päivystysluonteista puhelua mm. epätoivoisilta ihmisiltä, jotka pelkäsivät tartuntaa.


23. kesäkuuta

  • 1961: Amerikkalainen kirjailija David Leavitt syntyi Pittsburgissa.


24. kesäkuuta25. kesäkuuta

  • 1963: George Michael (alkuperäiseltä nimeltään Georgios Kyriacos Panayiotou) syntyi. George Michael tunnetaan laulajana ja lauluntekijänä. Ennen nykyistä soolouraansa hän oli Wham! -duon toinen osapuoli.
  • 1969: Länsi-Saksassa päätettiin, että homoseksuaaliset kontaktit tulevat laillisiksi 1.9. alkaen. Suojaikäraja on 21 vuotta. Itä-Saksassa homoseksuaalisuus laillistettiin jo vuotta aiemmin. Homoseksuaalisuus kiellettiin Saksan rikoslain pykälässä 175
  • 1984: Ransalainen filosofi, historioitsija ja kirjailija Michel Foucault kuoli Pariisissa. Hän kirjoitti mm. seksuaalisuuden historian. Hänen homoseksuaalisuutensa oli vaiettu asia, samoin hänen kuolemansa aidsiin. Hän syntyi 15.10.1926 Poitiersissä.


» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu     tämä viikko
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy