ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: "Uneliaan" homppelin päiväkirja

Sivu 1 / 13 Blogia pitää sleepygay

Maanselkä A.
Kirjoitettu: 04.09.2010, 20:21:17 (Muokattu: 04.09.2010, 20:22:08)
Tämän viikkoisessa Kirkko ja kaupunki -lehdessä on Asmo Maanselän mielipidekirjoitus, tai oikeastaan vastaus häntä kohtaan esitettyyn kritiikkiin. Jos kiinnostaa, sen löytää ainakin Kirkko ja kaupunki -lehden nettisivujen näköispainoksesta.

Mielipidekirjoituksessaan hän puolustelee mielipiteitään ja kantojaan Prideen sillä, kun Mustapinkit ovat vaatineet joskus Pridessä kuolemaa heterokulttuurille! Tuo logiikka on kyllä todella kummallista! Mustapinkit ovat pieni ryhmittymä (ainakin minun tietääkseni), joten samalla logiikallahan voidaan väittää, että kaikki heterot ovat uusnatseja.

Maanselkä kirjoittaa "Sanat 'kuolema' ja 'viha' ovat sallittua retoriikkaa Pride-kulkueesta huudettuna, mutta sen kritisointia ollaan valmiita kutsumaan viharikoksiksi". Jopas... Maanselkä näköjään nyt unohtaa, kuinka vahvaa tämä "kritisointi" on, pippurikaasu hyökkäys ihmisiä kohtaan! Teoilla ja sanoilla on todella suuri ero!

Lisäksi olisi todella mukava tietää, kuinka kristillinen ihminen voi perustella itselleen sen, että väkivalta erilaisia ihmisiä kohtaan olisi jotenkin sallittua!
Kommentit (0)

Harjoitteluun!
Kirjoitettu: 04.09.2010, 13:56:16
Jes! Löysin harjoittelupaikan! :) Harjoittelu alkaa parin viikon kuluttua. Alkoi jo stressitaso nousta, kun sopivat harjoittelupaikat on kiven alla. Olisi varmaan pitänyt olla kesälläkin vähän aktiivisempi... Ärsyttävää kun ei pääse koskaan harjoittelupaikkojen varauspäivänä sisään järjestelmään jonka kautta paikat varataan. Sen jälkeen ei sitten jaksakaan samalla tavalla yrittää, eikä paikkojakaan aina ole saatavilla sopivilta aloilta.
Kommentit (0)

Huoh
Kirjoitettu: 04.09.2010, 12:55:29 (Muokattu: 04.09.2010, 18:44:12)
Poistin edellisen aborttia käsitelleen blogimerkinnän kokonaan, koska siitä sai ihan väärän kuvan mielipiteestäni asiaan liittyen. Ehkä ei olisi pitänyt kirjoittaa sitä ollenkaan, tai sitten olisi pitänyt odottaa vähän pidempään luennon jälkeen ennen kuin kirjoitin.

En siis varsinaisesti _vastusta_ aborttia. Toivoisin vaan, että ihmiset käyttäisivät ehkäisyä, jotta asiat eivät pääsisivät alunperinkään aborttiin asti. Totta kai abortti on parempi vaihtoehto kuin ei-toivotun lapsen kasvattaminen! Ja lääketieteelliset syyt ovat täysin ymmärrettävä syy abortille, niin äidistä kuin lapsesta johtuvat. Ja monet sosiaaliset syytkin ovat enemmän kuin hyväksyttyjä. Sehän olisi suorastaan kidustusta, jos nainen joutuisi kantamaan 9 kuukautta raiskauksessa alkunsa saanutta sikiötä!
Kommentit (4)

Luennolla kuultua
Kirjoitettu: 02.09.2010, 16:37:09
Meillä oli tänään naisten hoitotyön luento ja siellä tuli puhetta laajemminkin ihmisen seksuaalisuudesta ja sukupuoli-identiteetistä yms. Paikoitellen luento oli hyvinkin keskusteleva, mikä on mielestäni erittäin hyvä asia. Esille tuli myös yhden koulukaverini suhtautuminen homoseksuaaleihin. Hän oli sitä mieltä, että homoseksuaalisuus on ei voi olla synnynnäistä tai geneettistä siksi, kun nyt on yhtä äkkiä homoseksuaalisuus jotenkin lisääntynyt. Tässä vaiheessa mulla oli jo leuka loksahtanut lattiaan. Hänelle ei ollut lainkaan juolahtanut mieleen se, että ehkäpä homoja nyt on maagisesti enemmän siksi, kun yhteiskunta on muuttunut. Tuskin olisin itsekään tullut kaapista 70-luvulla ihan kenelle vaan, kun parhaimmillaan olisi joutunut mielisairaalaan!

Toinen perustelu oli hänen omat homoseksuaaliset kaverinsa. Hän kertoi, että hän oli huomannut omissa ystävissään, että kaikilla oli jotain "ongelmia ihmissuhteissa". Minusta tuollainen yleistäminen on kummallista, koska tuskin kenenkään ystäväpiirissä on niin paljon homoseksuaaleja, että siitä mitään isompia johtopäätöksiä voi tehdä. Itse tunnen homoja, joilla on täysin "normaalit" suhteet sekä omiin vanhempiin että myös ystäviin. Hänen argumentointinsa oli kuin suoraan Aslanin sivuilta!

Onneksi opettaja oli tavallaan samaa mieltä kuin minäkin ja selittikin kantansa hyvin ja argumentoi selkeästi, joten tuli jotain muutakin näkökulmaa keskusteluun kuin homoseksuaalien "rikkinäisyys".
Kommentit (1)

Kauhistus!
Kirjoitettu: 01.09.2010, 19:20:49
Helsingissä asuntojen keskimääräinen hinta liikkuu 270 000 € hujakoilla! Kamalan korkealla! Tällä menolla ei näillä palkoilla tarvitse paljoa haaveilla kuin pikkukaksiosta kaukaisimmassa lähiössä!

No, eipä se oman asunnon hankkiminen ole ajankohtaista muutamaan vuoteen, mutta jos kupla ei puhkea, ei hinnatkaan tule alas. Ei sillä, että haluaisin asuntokuplan puhkeavan, koska se onkin sitten huonompi homma kaikkien kannalta.
Kommentit (8)

iTietokone
Kirjoitettu: 01.09.2010, 15:34:07
Tuli ostettua uusi tietokone, kun vanha ei enää oikein suostunut toimimaan. Tuli samalla siirryttyä Applen käyttöjärjestelmään ja koneeseen! :D Olen varmaan jo viisi vuotta miettinyt, että alkaisiko käyttämään Maccia ja nyt sitten tuli "repäistyä". Tähän mennessä on sujunut hyvin uuden koneen kanssa, vaikka joitain eroja Windowsiin onkin. Parasta tässä koneessa on kuitenkin hiljaisuus! Entinen kone oli oikee mölytoosa, tästä (iMac) taas ei kuulu oikeastaan ääntä lainkaan. :)
Kommentit (0)

Koulua ja muuta
Kirjoitettu: 24.08.2010, 22:32:22 (Muokattu: 24.08.2010, 22:40:31)
Koulut alkoi viikko sitten. Meillä oli jo heti ensimmäisellä viikolla pari mielenkiintoista teemapäivää, ensimmäinen vähemmistöistä ja toinen uskonnoista. :) Vähemmistöpäivänä oli kouluttaja Setasta, romani ja kiintiöpakolainen/tulkki. Setankin kouluttajan esityksestä oli paljon hyötyä, vaikka tavallaan puolet asiasta oli mulle ihan henkilökohtaisista syistä tuttua. ;) Mutta se, mikä ei niin tuttua entuudestaan ollut, on sukupuolivähemmistöt. Totta kai jotain tiedän, mutta paljon pieniä tiedonmurusia sain kyllä irti! :)

Romanin pitämä luento/esitelmä olikin sitten laadullisesti suoraan sanottuna melko heikko. Ensinnäkin, ei ole kovin vakuuttavaa, jos keski-ikäinen mies saa teinixkikatuskohtauksen mainitessaan sanan "sukupuolielämä". Toisekseen, en kamalasti tykännyt kuulijoiden syyllistämisestä ja uhriutumisesta. Hyvä esimerkki: hän kysyi meiltä oikein syyttävällä äänensävyllä "kuka teistä oikeasti haluaisi romanin työkaveriksi. Ei tarvitse nostaa kättä, vastatkaa vain sydämessänne". Ja sitten vielä lisäsi loppuun painokkaan syyttävän "Niin". Vähänkö minua kiehutti! Jälkikäteen kuulin, että moni muu oli kiinnittänyt aivan samaan huomiota. Mulla on ollut suomalaisten lisäksi työkavereina mm. venäläisiä, vironvenäläisiä, virolaisia, kenialaisia ja vaikka mitä. Opiskelutovereista erilaisia taustoja vasta löytyykin, on ihmisiä Aasiasta, Afrikasta, Euroopasta... Romanit eivät todellakaan olisi mikään "ongelma". Muutenkin kun on kyse nuorista, sosiaali- ja terveysalalla opiskelevista, tuskin törmää tuollaisiin asenneongelmiin.

Niin joo, myös lause "olen romani, joten homokammoinen" oli... ööh... hieman omituinen.

Tulkin/kiintiöpakolaisen luento oli myös mielenkiintoinen. Ja oli mukava kuulla tulkkipalveluiden käytöstä. :)


Toinen teemapäivä oli siis uskontoaiheinen. Ensin oli pari luentoa eri uskontoihin liittyen ja sen jälkeen vierailukäynnit kansainväliseen evankeliseen seurakuntaan ja Hare Krishna-temppeliin. Kaikenkaikkiaan ihan mielenkiintoinen päivä. Ärsytti vain, kun Krishna-tyyppi käytti perusteluna liikkeen homoseksuaalivastaisuuteen epäluonnollisuutta. Eläinkunnassahan esiintyy paljon homoseksuaalista käytöstä. Muutenkin hän tuntui kovasti seksualisoivan koko asiaa, vaikka kyllähän homoseksuaalisuuteen kuuluu muutakin kuin "homoseksi". En kyllä muutenkaan tykkää luonnollisuus/luonnottomuus -argumentoinnista. Siis periaatteessa kai Krishna-tietoisuus hyväksyy homoseksuaalisen ihmisen, mutta ainoastaan jos hän ryhtyy munkiksi. Eli homoseksuaali ei saa elää edes selibaatissa parisuhteessa.

Pakko sanoa, että Hare Krishna-tyypin perustelut ja muut kuulostivat alkuun tavallaan ihan fiksuilta ja järkeviltä, mutta sitten loppua kohden taso laski. Esim. seksi on ainoastaan lastenhankintaa varten, eikä masturbointia hyväksytä, koska siemensyöksyssä katoaa jotain hiukkasia, joita ei koskaan saada takaisin. Siitä johtuu kuulema dementiat ja muut aivoja rappeuttavat sairaudet. Ja jotenkin kummastutti tapa sekoitella "länsimaisen tieteen todistamia" asioita uskomuksiin.
Kommentit (2)

Tabu
Kirjoitettu: 09.08.2010, 16:01:53
Tuli vaan mieleen viikonloppuna, kun olimme käymässä vanhempieni luona, että olen oikeastaan sukuni näkökulmasta jonkinlainen tabu. Erityisen hyvin sen huomasi vuosi sitten kesällä veljeni rippijuhlissa. Sain osakseni hämmästyttävän paljon tuijottelua ja pohtivia katseita, mutta kukaan ei uskaltanut kysyä minulta juuri mitään. No, en tietenkään oleta, että olisin ollut pippaloitten keskipiste, mutta eipä tuntunut ketään kiinnostavan kuulumiseni yms.

Mutta se tuijotuksen määrä! Tiedänpähän miltä Korkeasaaren eläimistä tuntuu. Ja se painostavan varovainen tunnelma.

Mitä muuta voikaan odottaa, kun suvusta 90 % on lestadiolaisia...
Kommentit (1)

Vanha juttu
Kirjoitettu: 01.08.2010, 21:30:18
Tiedän, että tästä on jo jonkin aikaa, mutta vieläkin se vain jaksaa minua ihmetyttää. Ei vain mene päähän, kuinka nimenomaan KRISTILLISdemokraatit tuntuivat sympatisoivan kaikista eniten pride-iskun _tekijöitä_ ja suoraan syyttivät seksuaalivähemmistöjä iskuista.

Erityisen pöyristyttävää asiasta tekee se, kun kyseessä on kuitenkin puolue, jonka ainakin nimen perusteella voisi kuvitella tukevan Kristillisiä arvoja. Raamatussahan sanotaan, että pitää kääntää toinenkin poski, mutta sitten kuitenkin on muka ihan hyväksyttävää "provosoitua" ja käyttää väkivaltaa. Ei vaan sovi mun päähäni sellainen. Ainoa mahdollinen selitys on se, että Kristilliset arvot eivät kuitenkaan ole kaikilla samat, vaikka niin ehkä voisi kuvitella. Joillekin Kristillisiä arvoja ovat mm. lähimmäisenrakkaus, Armo ja anteeksianto, kun taas toisille tuntuu tärkeintä olevan löytää Raamatusta juuri ne _kohdat_, joita voi parhaiten käyttää lyömäaseena.

Tähän sopiikin hyvin eräs Tweetti, jonka luin: "The most anti-God people I know are the people who believe in God but use religion as a weapon for hatred"... So true!
Kommentit (2)

Loma on lyhyt
Kirjoitettu: 29.07.2010, 19:45:47 (Muokattu: 29.07.2010, 19:58:55)
On se vaan niin raakaa, kun on pakko kesät painaa töitä, ei tässä ehdi lomailemaan ollenkaan. Mulla on vielä perjantai ja lauantai töitä ja koulu jatkuu "vasta" elokuun puolessa välissä, eli sikäli mulla kai on jonkinlainen loma, mutta sekin pitää kuluttaa tekemällä kouluhommia, kun ennen koulun alkua on etäviikko, jolloin opiskelemme Internetin välityksellä. :P

Toivottavasti Suomessa ei joku pölvästi keksi ehdottaa samaa kuin Ruotsissa, eli opiskelijoiden kesälomien lyhentämistä. Kuulostaa ehkä "paperilla" periaatteessa ihan hyvältä keinolta lyhentää opiskeluun kuluvaa aikaa, mutta se johtaa väistämässä siihen, että useampien on tehtävä töitä myös kesken lukukauden. Esim. itse olen tehnyt töitä vain kesällä ja pidempinä lomina, koska saan siten tienattua tarpeeksi rahaa opintotuen lisäksi, mutta jos kesälomaa lyhennetään, on melkein pakko tehdä "keikkaa". Muutenkin koko tämä työurien pidentämishössötys on suorastaan ällöttävää. Luulin, että elämä on elämistä, eikä suinkaan pelkkää yhteiskuntaa ja seuraavaa kvartaalia varten.

Sitä paitsi, koko bruttokansantuote on pelkkää silmänlumetta. Jos BKT:sta vähennetään esim. rikollisuuden, ilkivallan ja saastuttamisen kulut, "BKT" on pudonnut muistaakseni 60-luvun ajoista puoleen. Eli se siitä kasvusta.

Siinä oli päivän vuodatusosuus. :P

On elämässä ilonkin aiheita, esim. hyvä sää. Kieltämättä lämmintä on ehkä melkein jopa liikaakin, mutta en edelleenkään aio valittaa siitä. Rakastan kesää ja lämmin sää on kuitenkin miljoonasti kivempi kuin talvipakkaset. Kohta se syksykin sitä paitsi taas tulee ja sit saa taas palella.

Niin... semmoinenkin ilon aihe löytyy kuin matkailu. Ei tietenkään mitää hulppeaa, mutta kuitenkin. Olemme lähdössä Tukholmaan risteilylle, kaksi yötä laivalla ja kaksi hotellissa. Tarkoitus olisi pitää lähinnä rentouttava kaupunkiloma. :) Ja kun laivamatka kestää suunnilleen 16 tuntia suuntaansa, ehtii todennäköisesti ihan hyvin rentoutumaan. :D Se on muuten meidän ensimmäinen ulkomaanmatka yhdessä. Jos nyt Tukholmassa käyntiä voi edes ulkomaanmatkaksi sanoa...
Kommentit (1)

Hei taas!
Kirjoitettu: 04.07.2010, 21:05:42
Ihanaa, kun on kesä! Vaikka lomasta ei vielä ole tietoakaan, on se silti vaan niin kivaa, kun on kesä. Ja onpahan taas aikaa olla töissä, niin saa sitä rahaakin taas vaihteeksi. Opintotuki on hyvä asia, mutta niin pieni että ei sillä kovin pitkälle pötkitä.

Mulla on lomaa sitten elokuussa varmaan suunnilleen pari viikkoa. En ole halunnut vielä katsoa tarkkaa koulun alkamisaikaa, kun haluan nauttia vielä kesästä kaikessa rauhassa. :D

Jotkut valittaa helteistä, mutta itse olen nauttinut täysin siemauksin! Kai paahteeseenkin jossain vaiheessa kyllästyy, mutta toistaiseksi aion nauttia.
Kommentit (2)

Ärh!
Kirjoitettu: 24.05.2010, 00:09:27
Voiko tämä olla tottakaan... olen jo ainakin viidesti unohtanut tänne päästyäni, että mitä minun piti kirjoittaa! Se oli jotain "tärkeämpää", siis ihan jostain oikeasta "aiheesta".

Pitäisi varmaan laittaa ylös jonnekin näitä ajatuksia silleen pikasesti, ettei aina kävisi näin.
Kommentit (0)

Aurinkoa
Kirjoitettu: 18.05.2010, 20:20:25
Superhyperkivaa, kun on aurinko tässä muutamana päivänä paistanut oikein reippaasti ja lämpöä on riittänyt. :) Parvekkeen ovikin saanut olla auki päivällä koko ajan. :)

Vielä olisi pari päivää koulua... ei voisi vähempää kiinnostaa juuri nyt. Mutta minkäs teet.

Ja sitten pitäisi vielä jaksaa lukea ruotsia. On siitäkin loppukokeet tässä parin seuraavan viikon aikana (kirjallinen ja suullinen). Ei kiinnostaisi sekään, sori vaan suomenruotsalaiset, mutta en voi sille mitään. Olen sellaiselta alueelta kotoisin, jolla ei ruotsia puhu äidinkielenään kukaan, joten oli varsinkin peruskoulun ja lukion aikaan "hieman" hankalaa yrittää rakentaa motivaatiota. Ja opettajakin oli lähes kaikilla kursseilla lukiossa yksi superinhottava, joten ei paljoa sekään auttanut. Nyt on jo myöhäistä oppia ko. kieltä niin hyvin, että sen takia kannattaisi paljoa panostaa.
Kommentit (5)

Ärsytys
Kirjoitettu: 12.05.2010, 14:48:14
Nyt on jotenkin tullut jokin ihmeen väsymys koko koulua kohtaan. Ei vaan jaksaisi nähdä yhtään vaivaa koulun eteen. Motivaatio ihan täysin nollassa. Ja heti kun vaan ajatteleekin jotain kouluun liittyvää, nousee stressitaso oikein kohisten! Ärh!

Väsymys/ärsytys/stressi johtuu osittain varmaan siitä, että on jonkin verran tekemistä rästissä. Ja sit kun ei ole ikinä aikaa tehdä, ja jos on aikaa, ei ole jaksamista!

---

Asiasta kuokkaan... Minusta tuntuu ihan siltä kuin Suomi olisi lähentymässä enemmän itä-euroopan maita kuin läntisempiä maita. Jotenkin yleinen mielipideilmasto tuntuu enemmän siltä kuin olisi vaikka Puolassa kuin esim. Ruotsissa.
Kommentit (2)

Ero
Kirjoitettu: 06.05.2010, 13:43:44
Ensimmäistä kertaa pitkiin, pitkiin aikoihin on tullut vakavasti mieleen kirkosta eroaminen. Ensimmäiset ajatukset tulivat kevyenä mieleeni piispojen kerrottua, että rekisteröidyn parisuhteen puolesta voidaan rukoilla, mutta mitään hiukkastakaan isompaa ei ole tiedossa. Ja nyt vielä tämä kirkon pedofiliaskandaali. Suoraan sanottuna v*tuttaa!

Nämä kaksi asiaa ovat jo tosi iso juttu! Normaalia kahden aikuisen ihmisen välistä rakkaussuhdetta ei haluta tukea ja samaan aikaan käytetään seksuaalisesti hyväksi lapsia!!! Hyi v*ttu!

Suoraan sanottuna en ole yllättynyt siitä, että moni näistäkin tapauksista on tapahtunut mm. lestadiolaisten piireissä. Jotenkin on vain niin, että mitä konservatiivisempi julkisivu, sitä iljettävämpiä tapauksia kulissien takaa löytyy!
Kommentit (0)

Ou jee!
Kirjoitettu: 04.05.2010, 00:32:10
Kultarakkaani sai kesätöitä! Ihanaa! :) Ollaan molemmat töissä, niin jää kesästä ehkä jopa jotain säästöönkin!
Kommentit (5)

"Lomalla"
Kirjoitettu: 21.04.2010, 20:24:40
En päässyt tällä kertaa harjoitteluun lainkaan, kun paikat loppuivat oikeastaan kesken. No, eipä haittaa minua! :P Tämä kevät on ollut jotenkin todella surkea motivaation kannalta. Oikeastaan tehtävät on kyllä tullut tehtyä (paria poikkeusta lukuunottamatta), mutta tosi paljon on välillä ärsyttänyt koko opiskelu. En kai vaan ole opiskelijatyyppiä. No, valmistumista odotellessa.

Tämän viikon otan ihan vaan rennosti, mutta loppuajan tästä noin kuukaudenmittaisesta paussista käytän rästitehtävien tekoon. Niitä on muutama jäänyt jo aiemmin roikkumaan, eikä niitä vaan ole saanut tehtyä. Vihdoinkin on kunnolla vapaata tilaa siihenkin. Muutaman päivän voisi varmaan käydä keikkailemassakin, niin saisi vähän rahaa kesäkuuta varten. Kesäkuu on muuten opiskelijan kannalta kamalin kuukausi, kun ei saa opintotukea, eikä vielä palkkaakaan ennen kuin vasta kuun loppupuolella (riippuen vähän tietty työpaikastakin). Ei oikein kaurapuurodiettikään auta, kun periaatteessa rahaa ei tule ollenkaan muutamaan viikkoon.
Kommentit (0)

Loman tarpeessa
Kirjoitettu: 13.04.2010, 23:11:14
Nyt on jotenkin semmonen fiilis, että pitäisi päästä ihan kunnon lomalle. Mutta kun ei vaan kertakaikkisesti jouda. Ei vaan millään jaksaisi tehdä mitään hyödyllistä. Mutta pakko nyt jaksaa vielä n. kuukausi. Kesätyöt alkaa vasta kesäkuun toisella viikolla, jospa sen ensimmäisen viikon voisi viettää vaikkapa Suomen kauniilla maaseudulla. :D

Oltiin siis viikonloppu Savossa. Oli taas tosi mukavaa ja rentouttavaa. Oltiin vaan. :) Koirakin oli innoissaan, kun sai leikkiä oikein olan takaa ulkona. Täällä kaupungissa kun ei pääse samalla tavalla riehkasemaan edes koirapuistossa. Maanantaina tultiin jo yhdeksäksi Kuopioon ja käytiin kävelyllä ennen junan lähtöä. Oli mukavaa. :)
Kommentit (5)

Malttamattomuutta
Kirjoitettu: 06.04.2010, 22:27:17
En jaksaisi odottaa viikonloppua! Jotenkin oikein odottaa, että pääsee taas kotiseuduilla käväisemään. :) Ja mua odottaa siellä muutama viime syksynä tekemääni keramiikkatyötä. Harrastan/harrastin sellaistakin joskus. Tein ne työt marraskuussa, kun satuin olemaan porukoilla kyläilemässä sopivaan aikaan ja menin äidin siivellä kansalaisopiston "keramiikkakurssille". Ne piti vielä polttaa ja lasittaa, siksi saan ne vasta nyt.

Olin siis nyt pääsiäisenä töissä ja meni ihan hyvin. Kaikki oli aikalailla samoin kuin viime kerrallakin eli jouluna. Mutta harvemmimpa noissa pitkäaikaishoitopaikoissa mitään isompaa sattuu. :) Toisaalta tosi mukava työpaikka, mutta en tiedä onko liian "tasainen" ammatilliselle kunnianhimolleni. :D Periaatteessahan sairaanhoitajankin työnkuva on pitkälti perushoitoa tuollaisissa paikoissa. Toki on jonkin verran vaativampiakin työtehtäviä, mutta loppujen lopuksi todella vähän.

Oikeastaan tähän mennessä olen viihtynyt parhaiten päiväkirurgisella osastolla, jolla olin vime syksynä harjoittelussa. Oli aika pieni sairaala ja vastuualue suht laaja, joten potilaita oli laidasta laitaan (silmäkirurgiaa, erilaisia tähystyksiä, pieniä käsileikkauksia yms.). Pääsin siellä paikassa leikkaussaliinkin. :D Heräämössäkin oli mukava työskennellä. Ehkä pitäisi tulevaisuudessa hakeutua sille suunnalle töihin. :) Mutta pitää nyt katsoa ensin vielä eri paikkoja harjoittelun merkeissä.
Kommentit (0)

Puuhkis
Kirjoitettu: 04.04.2010, 00:01:24 (Muokattu: 04.04.2010, 00:22:41)
Kamalaa, kun oikein uuvahti tänään töissä. Ei tosin mikään ihme, kun on täysi kouluviikko takana ja sitten vielä parit aamuvuorot päälle! :P

Pitää aika aikaisin olla liikkeellä, kun työmatka on niin pitkä. Tänäänkin olin kuudelta jo metroasemalla odottamassa. :D Ja minä en edes ole mikään aamuvirkku! Ajantajukin katosi ihan kokonaan. Lounaan kanssa kun potilaita auttelin, tuntui ihan siltä kuin olisi jo päivällisaika. :P Tuntui ihan siltä kuin olisi ollut töissä jo ainakin vuorokauden.

Onneksi huomenna on iltavuoro! Saa aamulla nukkua vähän pidempään. :) Ja maanantai on vapaata!
Kommentit (0)

Pääsiäinen
Kirjoitettu: 31.03.2010, 16:12:55
Pääsiäisen vietänkin työntouhussa. Menen samaan paikkaan töihin kuin missä olen ollut viime kesänä ja jouluna. :) Ihan mukava mennä vaihteeksi töihin, eikä rahakaan ole pahitteeksi. Ja kivat työkaveritkin, niin eipä ole pahemmin valittamista.

Pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna mennään maalle, kun silloinkin on pitkä viikonloppu. :) Mennään porukoille vähän rentoutumaan. Koiruuskin tykkää vaihtelusta.
Kommentit (1)

Kevättä päässä
Kirjoitettu: 22.03.2010, 22:31:37
Vaikka kevät ei olekaan päässyt luonnossa kunnolla alkuun (eilisestä lumituiskusta päätellen),aivoni ovat selvästikin päättäneet, että nyt riitti talvi. Olen parina päivänä saanut niin paljon aikaan, että ihan jo siitä tulee hyvälle mielelle. Olen pessyt ison kasan pyykkiä, silittänyt varmaan kolme tuntia (siinä hommassa olen perfektionisti, ja silitettävääkin oli kertynyt oikea vuori), tänäänkin heti koulusta päästyäni pistin pyykkikoneen pyörimään ja viikkasin kuivat pois narulta... Ja nyt on pullat uunissa paistumassa! :)

Appivanhemmat oli viikonlopun meillä kyläilemässä. Tuli heidänkin kanssa puuhasteltua vaikka mitä. Lauantaina käytiin Amos Andersonin museossa katselemassa M. Escherin tuotantoa, suosittelen kyllä kaikille. Todella mielenkiintoisia töitä oli laitettu esille. Hauskoja illuusioita. :)
Kommentit (0)

W. A. Mozart
Kirjoitettu: 19.03.2010, 16:40:10
Pianokonsertto nro. 21!
Kommentit (0)

Löysäilijä
Kirjoitettu: 16.03.2010, 23:45:11
Tämä viikko onkin koulun osalta mukavan leppoisa. Koko viikolla ei ole opetusta kuin juuri ja juuri kahden koulupäivän verran. Tosin huomenna on tentti, johon on luonnollisesti pitänyt pikkuisen panostaa, mutta muuten on ihan riittävästi ainakin vapaa-aikaa.

Tykkään olla vapaalla. Vähän liikaakin. Nytkin periaatteessa voisi käyttää tämänkin ajan hyödyksi ja tehdä juttuja, jotka ovat jääneet joskus roikkumaan. Mutku ei vaan inspaa. No, ehkä sitten torstaina saisi otettua itseään niskasta kiinni. Huomenna ei pysty, kun tentin jälkeen on ihan ansaittua laiskotella. :)

Mä haluaisin lähteä jossakin välissä opintoja vaihtoon. Esimerkiksi Britanniaan. :) Olisi kiva kehittää kielitaitoa ja muutenkin se olisi varmaan mukava kokemus. Kun ihan vakavasti harkitsen joskus liittyväni aivovuodon virtaan. :P
Kommentit (6)

Aah!
Kirjoitettu: 12.03.2010, 14:07:19
Toivoa ei olekaan menetetty. Päivällä onkin paistanut taas aurinko ihan täydeltä terältä! <3
Kommentit (2)

Riittää jo!
Kirjoitettu: 12.03.2010, 08:58:47
Pitikin mennä lörpöttelemään keväästä. Heti rykäs semmosen lumisateen niskaan, että oksat pois!
Kommentit (0)

KevätkevätKevätkevätKevätkevät
Kirjoitettu: 11.03.2010, 19:40:46
Ihanaa, kun kevät on tulossa taas! Aurinko on paistanut jo monena päivänä ja lämpötila on plussalla. Ainut huono puoli on se, että päivän plussakelit yhdistettynä yöpakkasiin takaa äärimmäisen liukkaat kadut!

Mutta en valita. Pääasia on se, että kesäkin on jo nurkan takana! :)

Välillä tuntui jo siltä, että tämä talvi ei lopu ikinä.
Kommentit (0)

I love you Phillip Morris
Kirjoitettu: 10.03.2010, 21:27:03
Käytiin otsikon leffa katsomassa tänään. Ihan hyvähän tuo oli. Lemppari "homoelokuvani" on siltikin Häivähdys pinkkiä. Se on tyyliltään enemmän minua. :)
Kommentit (2)

ÄÄÄH!
Kirjoitettu: 09.03.2010, 20:01:08
Nyt on taas vaihteeksi ärsyttänyt koko päivän, varsinkin aamulla! Koko homma sai alkunsa eilisiltana, kun huomasin, että mulla ei olekaan tänään vapaapäivää. Olin yli viikon elänyt siinä harhaluulossa, että tänään olisi vapaapäivä, mutta kun nyt sitten ei ollutkaan, minusta tuntuu ihan siltä kuin joku olisi varastanut sen minulta!

Oikeesti, mieliala lässähti kyllä supervauhdilla eilen, kun tuon huomasin. Ja senkin huomasin ihan vaan sen takia, kun ajattelin vain lukujärjestyksestä vilkaista, mitä keskiviikkona on.

Koko metromatkan kiroilin mielessäni, kun vapaapäiväni varastettiin!

No, mieliala koheni aika äkkiä paremmaksi, kun oli englantia, josta olen tykännyt tavattoman paljon nykyisessä koulussani. Osaan ihan satavarmasti englantia paremmin kuin lukiossa. Johtuu varmaan siitä, että sitä tulee paljon enemmän käytettyä nykyään, kun aika paljon tulee nettailtua, katseltua youtubesta englanninkielisiä videoblogeja yms. Niin ja englanninopettajakin on superkiva! :)

Mutta yhä edelleen välillä harmistus tulee pintaan!
Kommentit (1)

Ahdistavia uutisia
Kirjoitettu: 04.03.2010, 22:48:18
Nyt on tullut taas sappea kiehuttavia uutisia oikein tuutin täydeltä. Ensinnäkin nämä lukukausimaksut. Ärsyttää, kun niitä ollaan nyt järkkäämässä oikein toden teolla korkeakouluihin. Ja miten ajateltiin, että vähävaraisilla on varaa maksaa se 1000 €/vuosi? No, lainalla tietysti. Joku valopää on keksinyt, että opintolainan maksimia voitaisiin korottaa vastaavalla summalla. Ainakin pankit ovat innoissaan.

Minusta koko idea on yksinkertaisesti perseestä! Etenkin vähävaraiset pakotetaan ottamaan opintolainaa. Eihän siinä mitään, jos pappa betalar, mutta esim. omilla vanhemmillani ei olisi mitään mahkuja maksaa, kun mulla on vielä kaksi sisarustakin. Ihan typerää velkaannuttaa nuoria ihmisiä jo ennen kuin on edes valmistunut, eikä tulevaisuuden työnsaannistakaan kaikilla ole varmuutta. Maksapa siinä sitten opintolainoja!

Itsekin kun opiskelen sairaanhoitajaksi, ei kiinnostaisi yhtään ottaa lisämaksettavaa. Nykyisenkin suuruinen opintolaina harmittaa. Ja kun odotettavissa ei ole edes mikään suuren suuri palkkakaan. No, töitä ainakin riittää, mutta silti. Varsinkin kun pääkaupunkiseudun hintataso on suht kova.

Siitä päästäänkin toiseen järkyttävään uutiseen. Nimittäin pääkaupunkiseudun uusien asuntojen hinnat ovat nousseet vuodessa yli 15%!!! Minusta tuo on todella järkyttävä hinnannousu! Ja vanhojenkin asuntojen hinnat ovat nousseet yli 10%! Eihän tänne kohta ole vara jäädä opiskelun jälkeen asumaan. Ei ainakaan, jos ei ole molemmilla heti valmistumisen jälkeen työpaikkaa...

Ja kolmas sappea kiehuttava uutinen on se, kun EK on sitä mieltä, että lakko-oikeuksia pitäisi muuttaa. Lakiin pitäisi heidän mielestään saada esim. pakkosopu. En ennen tiennyt, että olen näin vahvasti AY-ihminen, mutta jo Tehyn lakon aikaisia kommentteja lukiessa alkoi sappi kiehumaan oikein urakalla. Mikä lakko se semmoinen on, jossa ei saisi lakkoilla, vaan heti pakotettaisiin sopimaan? Ja senhän nyt tietää, kumman hyväksi sopu tehdään!

Ihan sama homma silloin Tehyn lakon aikaan. Sairaanhoitajan työ on niin arvokasta, että ei muka saisi lakkoilla, mutta sitten kummasti ei sen mukaisesti haluta palkkaa antaa!
Kommentit (1)

<< Tuoreemmat Vanhemmat >>

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy