ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: The days of my life

Sivu 1 / 1 Blogia pitää peter

Rutto vai kolera?
Kirjoitettu: 06.05.2012, 18:25:32
Viimeisen merkinnän jälkeen on ehtinyt vettä Seinessä virrata. Jos joku on kaivannut, niin tässä kuulumisia ensi hätään: Uusi työ alkoi vihdoin tämän vuoden alussa. Ranskassa ei yksinkertaisesti ole mitään saumaa työmarkkinoilla jos ei puhu kieltä, jonka opettelemiseen ensimmäinen täällä vietetty vuosi sitten menikin. Alliance Françaisen kursseja voin muuten suositella erittäin lämpimästi! Häitä tehdään kesäkuulle, joten tekemisen puutetta ei yleensä ole iltaisinkaan.
Yritän taas lämmittää blogia vähän useammin, mutta katsotaan nyt. Palstalla on jo kaksi lifestylistiä, joten yritän pitää Pariisiläpän taidenäyttelyistä ja samppanjamerkeistä minimissä.

Kaikkea Pariisiläppää ei kuitenkaan voi välttää: Illalla ollaan menossa kaverille vaalivalvojaisiin. Kutsuviestissä luki, että hänellä on jääkaappi täynnä samppanjaa, ja jos tilanne käy todella tukalaksi voidaan lisäksi vaihtaa kanavaa... Se kertookin kaiken olennaisen täkäläisestä vaalitunnelmasta. Juuri kukaan ei tunnu äänestävän kummankaan ehdokkaan puolesta, vaan jompaakumpaa ehdokasta vastaan. En halua ruttoa, otan mieluummin koleran. Jos tämä maa saadaan näillä eväillä nousuun, niin lupaan järjestää meille homohäät Notre Damessa!
Kommentit (1)

Uusiin haasteisiin
Kirjoitettu: 10.11.2010, 19:56:59
Kylläpä tämä työn saaminen on työn takana. Huh. Puhun englantia, saksaa, suomea ja pikkuhiljaa ranskaakin mutta ilmeisesti kaikissa firmoissa ihan missä tahansa tehtävässä täytyy olla täydellinen kielitaito. Jee.
Kommentit (0)

8 vuotta
Kirjoitettu: 23.06.2010, 16:48:49
Vakuutukset on sanottu irti, asunto melkein siivottu ylimääräisestä roinasta, jäähyväisbileet on pidetty etc pp.

Muuttopäivä on 2. heinäkuuta. Tällä hetkellä lähinnä odotan innolla, mutta pääsen varmasti katselemaan tunneskaalan muitakin ulottuvuuksia jahka päivät ja tunnit vähenevät.
Kommentit (1)

-
Kirjoitettu: 25.05.2010, 07:51:14
Istun asiakkaan kanssa telekonffassa joka alkoi viideltä minun aikaani ja yritän pysytellä valveilla kirjoittamalla blogiin. Saa nähdä auttaako tämä.

Takana on kaksi aivan mahtavaa viikonloppua - ensin Helsingin-serkku tuli käymään Pariisissa miehensä kanssa ja helluntain vietimme Bulgarian Sofiassa kullan ystävän häissä. Suomalaisvieraiden kanssa kulta ei juurikaan ehtinyt seurustella, sillä hänellä oli oman serkkunsa häät samana viikonloppuna jossain Montpellierin lähellä. Koko pitkä viikonloppu meni siis suomea puhuen, ja parin päivän jälkeen aksenttikin alkoi taas olla suunnilleen kohdallaan.

Sofiassa tanssittiin bulgarialaisen morsiamen ja saksalaisen sulhasen häitä, eikä juhlia olisi voinut järjestää paremmin. Perjantai-illan syöminkeihin emme ehtineet mukaan, minun lentoni Sofiaan oli tunnin myöhässä ja pääsimme hotellille vähän ennen puolta yötä. Votkatonic aulabaarissa ja nukkumaan. Lauantaina kiersimme Sofian keskustaa ja tsekkasimme kirkon ja juhlapaikan sijainnin. Kaunis kaupunki, jossa on paljon vanhaa wieniläisvaikutteista arkkitehtuuria ja rahan sekä toimivan infran puute vaivaavat. Suuria puistoja oli ihan kaupungin keskustassa ja ne olivat todella hyvin hoidettuja - se paransi keskustan viihtyvyyttä paljon.
Vihkiminen oli pienessä venäläisessä kirkossa lyhyen ortodoksikaavan mukaan - pitkä olisikin tarkoittanut kolmen tunnin kirkonmenoja seisten. Kaunis seremonia, josta en ymmärtänyt tietenkään hölkäsen pölähtämää.
Hääateria syötiin Sofian botanisessa puutarhassa, mikä muodostui sään puolesta suhteellisen jännittäväksi. Ensin satoi kunnolla, mutta se loppui aika pian. Sateen loputtua syntyi seisova pöytä aika vauhdilla ja vieraat inhaloivat ruoan sisään. Sitten alkoi sataa. Sateen loputtua oli lyhennettyä ohjelmaa ja hääkakku, koska taivas näytti hieman arvaamattomalta.
Illan juhlat oli järjestetty morsiamen isän talon kattoterassille, jolta näki koko vanhan kaupungin. Häitä tanssittiin puoli viiteen, joten hauskaa oli - eikä yöllä satanut kertaakaan.
Sunnuntai alkoi brunssilla muiden häävieraiden kanssa, jonka jälkeen pieni turistikierros kaupungin keskustassa. Suurimman osan nähtävyyksistä olimme jo kiertäneet, mutta opas piti silti mielenkiintoisen kierroksen. Kierroksen jälkeen kävimme vielä tarkastamassa kansallisen kulttuuripalatsin. Vaikuttava pytinki 80-luvun alusta, ajalta jona kommunismin aate paloi vielä vahvana mutta rahat alkoivat olla lopussa. Rakennuksen koko oli jotain aivan mieletöntä. Seitsemän kerrosta, kahdeksan (?) konserttisalia, joista suurimpaan näytti mahtuvan noin pari tuhatta henkeä. Aatteen palo oli aistittavissa arkkitehtuurissa, mutta rakennusmateriaalien ja rahan puute myös. Pääaulassa mentiin marmorilla, joka kulman takana vaihtui keraamisiin tiileihin. Niiden loputtua kesken mentiin kokolattiamatolla, jonka jälkeen tuli PVC-mattoa... Siitäkin huolimatta vaikuttava paikka. Vastaavia ei ole lännemmässä Albert Speerin jälkeen rakennettu, ymmärrettävistä syistä.

Tänään täytyy motivoitua järjestämään omia läksiäisiä. Ja hakemaan töitä. Ja ilmoittautua ranskankurssille. Ja kuoroon.
Kommentit (0)

ikä- ja muista eroista
Kirjoitettu: 11.05.2010, 15:52:48
Taas joutuu miettimään kuinka suvaitsevainen sitä loppujen lopuksi onkaan - tai ei ole. Hyvä ystäväni nappasi itselleen oikein sievän abiturientin suunnilleen vuosi sitten, ja kaikista epäilyistä (ja ehkä toiveistakin) huolimatta suhde on kestänyt näin kauan. Nyt abiturientti on saanut kirjoituksensa loppuun ja muuttanut Kölniin ystäväni asuntoon kunnes saa aikaiseksi hankkia oman.
Eilen vietettiin sanotun ystävän syntymäpäiviä (43v tuli täyteen) ja minulla oli tilaisuus viettää kokonainen ilta pariskunnan seurassa. Seuraavaan yhteiseen iltaan voi mennä hetki jos toinenkin, sen verrran rasittavaa meininki oli. Abiturientti oli juuri niin lapsellinen, äänekäs, rasittava kuin voi odottaa. Lisäksi vailla minkäänlaista tilannetajua ja suurinta osaa käytöstavoista.
Oltiin siis kokoonnuttu juhlimaan miehen syntymäpäiviä, mutta herra abiturientti päätti tervehtiä vieraat murjottamalla ja osoittamalla mieltään kunnes alkoi kiskoa viiniä kaksin käsin. Tarpeeksi monen lasillisen jälkeen hänellä oli luonnollisesti sanottavaa mihin tahansa aiheeseen, mutta sanottavassa ei useimmiten ollut päätä eikä häntää. Vielä muutama lasillinen päälle ja hän alkoi roikkua syntymäpäiväsankarissa kuin jokin merkillinen kasvain.
Nyt yritän miettiä, onko pariskunnan 25 vuoden ikäero minulle liikaa vai onko antipatiani todellakin sidonnainen pelkkään henkilöön. Vastaus on varmaankin jossain näiden kahden välillä – en lämmennyt abiturientille, enkä oikein osaa suhtautua pariskuntaan vakavasti. Toinen näyttää olevan keski-iän kriisissä ja toinen ei vielä erota oikeaa vasemmasta.
Synttärisankari vielä uhkaili, että tulevat vielä Pariisiin viikonlopuksi. Ennustan melkoista piikkiä omassa alkoholin kulutuksessa vierailun aikana, jos uhkaus toteutuu.
Kommentit (5)

Lähtölaskenta
Kirjoitettu: 20.04.2010, 15:51:19
Loman aikana päätimme muuttaa yhteen. Pari viikkoa sitten sanoin vuokrasopimuksen irti kesäkuun loppuun ja tänään ilmoitin pomolle että muutan Pariisiin. Sen jälkeen teen joko kotoa käsin töitä tai haluaisin firman sanovan minut irti. Jos firma ei halua sanoa minua irti, minun pitää sanoutua irti en saa työttömyysajan tukia enkä erorahaa. Saa nähdä mitä tapahtuu, mutta luulen että tämä menee minun kannaltani huonosti.

Siinäpä asioiden juridinen ja taloudellinen puoli, mikä nyt ei loppujen lopuksi paina juuri missään. Kaikkein suurin asia on tietysti että Me Muutamme Yhteen. Jännittävää.
Kommentit (1)

-
Kirjoitettu: 12.03.2010, 12:57:18
Illalla Berliiniin.
Kommentit (0)

-
Kirjoitettu: 11.03.2010, 18:31:34
Serkku Chilessä säilyi hengissä myös tämänpäiväisen tärinän. Pelottaa vähän miehen puolesta, mutta minkäs teet.
Kommentit (0)

-
Kirjoitettu: 10.03.2010, 16:36:44
Ette voi kuvitellakaan kuinka tiukkaa tekee työhön motivoituminen kun on oikeastaan jo päättänyt sanoutua irti. Tämä on kuin yrittäisi työntää autoa köydellä.

Nnnnngh!
Kommentit (0)

Friday blues
Kirjoitettu: 05.03.2010, 17:33:31
Kölnissä sataa taas lunta, tämä talvi on ollut täysin ennenkokematon näillä levyksillä. Odotan että saan työpuhelun pomon kanssa puhuttua ja sen jälkeen suunnistan junalla Hampuriin viikonlopuksi. Lauantaina miehen hyvä ystävä järjestää juhlat ja sunnuntaina käydään kai brunssilla minun ystävieni kanssa.

Nyt se on sitten päätetty. Kesäkuun lopussa muutan miehen luo. Kielitaito on edelleen vähän niin ja näin, mutta kokemuksen perusteella kieli ei tähän päähän tartu muuten kuin pakon edessä. Ja ilman mitään kielitaitoa tuntuu olevan melko turha hakea edes ylikansallisille jotka toimivat myös Ranskassa.

Kaikkein pahin painajainen siis toteutuu - joudun elämään miehen rahoilla niin kauan kunnes saan töitä. Sitä paitsi itsenäisyys menee. Oma koti menee. Ystävät jäävät Kölniin. En osaa vielä sanoa kuinka paljon tulen kaikkia näitä kaipaamaan ja mitä elämästä (vielä yhdessä) uudessa kulttuurissa ihan oikeasti (taas kerran) tulee, mutta sen näkee mennessä. Maailman paras mies nyt vaan sattuu asumaan Pariisissa.
Kommentit (4)

Joulu on taas
Kirjoitettu: 21.12.2009, 12:48:46
Projekti on melkein päätöksessä, lahjat ostettu, Glühweinit joulumarkkinoilla juotu. Münchenissä käyty katsastamassa lumisade ja pakkanen joulutunnelmaan pääsyn helpottamiseksi. Nyt pitäisi vielä päästä lomalle.

CVkin on taas niin aktuelli kuin olla voi. Vuoden vaihteen jälkeen täytyy alkaa lähettää hakemuksia muualle, vaikka nyt näyttääkin uhkaavasti siltä ettei nämä välttämättä heitäkään vielä pihalle.
Kommentit (0)

Marraskuu
Kirjoitettu: 06.11.2009, 12:25:26
Firman touhu käy päivä päivältä enemmän hermoille. Muutama viikko sitten tuli tieto että suurin asiakas ei uusi sopparia, mikä puolestaan tarkoittaa että 10-20% väestä joutuu lähtemään ensimmäisen kvartaalin loppuun mennessä. Viimeiset viikot koko management on ollut toooodella kiireinen eikä kenenkään ole kannattanut edes yrittää saada ketään kiinni. Oma pomo mukaan lukien, joka istuu nykyään Minnesotassa.

Näissä raameissa yritän pitää kasassa projektia, joka on suunnilleen neljä kertaa isompi kuin mikään mitä olen aikaisemmin päälliköinyt. Lähestulkoon vituttaa aamuisin kun tietää että pitää tulla töihin ihmettelemään mikä nyt on lentänyt tuulettimeen ja kenet saisi langan päähän sanomaan, ettei tällainen nyt ainakaan hänelle kuulu.

Ehkä nämä maksaa mut pihalle maaliskuuhun mennessä.
Kommentit (0)

-
Kirjoitettu: 10.09.2009, 20:23:46
ensin ei ollu kännyssä kenttää, sammutin. Laitoin taas päälle. ei tykänny PIN-koodista mitä sille tarjosin. Laitoin uddestaan. Ei tykänny. Uudestaan. Nyt ollaan sit lukossa.

Nää tämmöset riemastuttaa niin että meinaa leikata kiinni. Prkl.
Kommentit (0)

Rauchfrei
Kirjoitettu: 28.08.2009, 12:35:49
Noniin, nyt taas yritetään lopettaa röökin vetäminen. Viikonloppuna tulossa kaverin häät, joten ajoituksen optimointi ei ehkä osunut ihan kohdalleen. Tällaiselle ei ole kyllä kuin kaksi ajankohtaa: huono ja liian myöhäinen.
Kommentit (3)

Schon wieder ein Dienstag.
Kirjoitettu: 11.08.2009, 09:29:56 (Muokattu: 11.08.2009, 09:31:13)
Viime viikko meni Shannonissa tehtävien siirtoa valmistellessa. Kolmen kuukauden toimettomuuden jälkeen oli yllättävän hankala päästä sisään tekemiseen. Torstaina kävin syömässä kahden kollegan kanssa ranskalaisvaikutteisessa ravitsemusliikkeessä. Ruoka oli hyvää mutta ilta oli vähän jäykkä, kuten ne työkavereiden kanssa nyt tuppaavat olemaan. Toinen näistä oli ruokarajoitteinen jenkki, joka joi siideriä läpi koko aterian eikä oikein tainnut ymmärtää vouhkaamistani ranskalaisesta keittiöstä. No jaa. Meistä ei taida tulla sydänystäviä.

Viikonloppu oli älyttömän hauska. Mies oli täällä ja työkaveri oli kutsunut meidät kokkareille juhlimaan seitsemättä vuottaan avioliiton suhteellisen tyynessä satamassa. Yhteensä meitä oli yhdeksän, ja sillä kokoonpanolla saatiin kasaan kahdeksan eri kansallisuutta. Aika hyvin.

Tänään lounastan sedän kanssa. Mies äkkäsi läheltä Kölniä Mercedeksen perjantaina, joka kiinnosti niin paljon että lensi tänä aamuna ostamaan sen pois roikkumasta. Mikäs siinä. Käydään syömässä, ostamassa sedälle TomTom ja nähdään varmaan taas seuraavana vuonna. Toivottavasti.

Nyt pitää taas rueta opettelemaan ranskaa. Opettaja oli lomalla eikä paussi tehnyt hyvää.
Kommentit (0)

Kipu on kaveri
Kirjoitettu: 30.07.2009, 17:15:07
Tiistai-iltana kollega houkutteli kuntosalille ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Tänäänkin on vielä niska, käsivarret, hartiat, rintalihakset ja selkä niin kipeät että pitää miettiä kuinka hiiren käyttö ei koskisi liikaa. Puhumattakaan istumisesta, seisomisesta tai kävelemisestä. Joko tätä täytyy tehdä vähän useammin kuin puolivuosittain tai sitten jättää kokonaan.

Eilen olin syömässä ystäväni luona. Vaikka asutaan ihan naapurissa, niin ei oltu nähty kolmeen kuukauteen. Tai ehkä sen takia, en tiedä. Jos on enemmän välimatkaa niin tulee nähtyä enemmän vaivaa tapaamisen eteen kun sattuu kulmille.

Vanha ystävä teinivuosilta otti yhteyttä naamakirjan kautta. Päätin hyväksyä ystäväkutsun, vaikka en odota mitään ystävyyden uutta kevättä. Hänen elämänsä on näemmä mennyt juuri niin kuin on odotettu: naimisissa, kaksi lasta, nuorisotyöntekijä seurakunnassa, asuu muutaman sadan metrin päässä lapsuudenkodistaan. Joillekin tuo kai sopii, mutta minulla kulkee kylmät väreet selkäpiissä kun ajattelenkaan mitä minun elämästäni olisi tullut jos olisin sinne jäänyt.
Kommentit (0)

-
Kirjoitettu: 29.07.2009, 14:45:57
Viikonloppu meni miehen luona Pariisissa ja oli kivaa. Perjantai-iltana laitettiin ruokaa, lauantaina nukuttiin pitkään, syötiin salaatti ja lähdettiin kaupungille. Kakkosella Stalingradille, missä käytiin katsastamassa Bassin de la Viletten rannalle pykätty hiekkarannantapainen. Hauska idea - voi loikoilla lepotuolissa valkoisella hiekalla ja mennä sen jälkeen metrolla kotiin. Emme kuitenkaan jääneet lööbailemaan, vaan jatkoimme matkaa tiedemuseota kohti. Järkyttävän kokoinen rakennus, joka on alunperin rakennettu karja- ja lihamarkkinaksi mutta osoittautui täydeksi fiaskoksi alkuperäisessä käytössä. Karja pantiin autoon ja rakennus muutettiin tiedemuseoksi. Vieressä on puisto ja puiston toisessa päässä musiikin museo, minne on vielä päästävä. Puiston alueella näytetään kesäisin filmejä ja muutenkin siellä näyttää riittävän tapahtumia. Kiva paikka muuten vähän nuhjuisessa kaupunginosassa.

Sieltä jatkettiin Crimée-pysäkille ja ajettiin sieltä Bastillelle, missä odotti uusi kävelylenkki. Uuden oopperan takaa alkaa puisto, joka on tehty vanhojen junaraiteiden pohjalle, osaksi katutason yllä ja osaksi katutasolla. Olin ihan täpinöissäni, varsinkin kun päästiin käymään samalla tavalla tehdyssä puistossa New Yorkissa kesälomalla. Puistot olivat ihan eri tyylisiä. Pariisiin on tehty aika lailla klassista ranskalaista puistoa muistuttava pitkä kävelyreitti leikeltyine puskineen ja vesielementteineen, kun taas New Yorkin versio oli enemmän junaradan oloinen. Siellä oli käytetty kasveja, mitä löytyy junaratojen verrelta ja puistokalusteet ja kävelytiet oli muotoiltu junaraiteita mukaillen. Puistoa pitkin pääsi melkein siirtomaamuseolle asti (nimeä on vähän PC-korjailtu, nykyään imigraatiomuseo). Rakennus oli komea. Pystytetty -31 siirtomaanäyttelyä varten ja ainoana rakennuksena tuosta näyttelystä jätetty pystyyn. Mahtipontista art decoa.

Siitä sitten Marais'n kautta kotiin. Illalle oli kutsu syömään miehen entisen kollegan luo - tyyppi muutti Frankfurtista Pariisiin kolme kuukautta sitten eikä ole saanut vielä ostettua keittiötä, mutta täyttää vieraiden vatsat silti ihan ansiokkaasti. Illallisella oli kaksi muutakin vierasta, joille en oikein lämmennyt. Illalliselta klubiin tanssimaan ja neljältä kotiin.

Sunnuntai alkoi brunssilla ja jatkui polkupyörillä keskustassa. En rikkonut yhtään luuta enkä säikytellyt jalankulkijoita, mitä voi varmaan pitää menestyksenä... liikkumista haittasi Tour de France. Sieltä Maison Européenne de la photgraphie-talon näyttelyyn. Yleensä talon näyttelyt on koottu taitelijoiden eikä teemojen ympärille... edellinen hieman pitkäksi mennyt ilta on varmaan syynä siihen, ettei tämänkertaisesta näyttelystä jäänyt paljoakaan mieleen. Rakennuskin on kaunis - vanha kaupunkipalatsi johon on tehty moderni siipi. Koko päivä kului miehen ystävien seurassa. Oli hauskaa, vaikka ranska ei vielä taivu odotetusti. Kaikki puhuvat hyvää englantia, mutta parhaat tarinat kerrotaan silti ranskaksi.

Kahdeksalta kotiin, laitettiin ruokaa, mentiin nukkumaan. Maanantaiaamuna ensimmäisellä Thalysillä töihin.

Viikonloppuna tapaan miehen Frankfurtissa. Frankfurtista sunnuntai-iltana takaisin Kölniin, maanantai omassa toimistossa ja loppuviikko Irlannin toimistossa. Jee.

Syksyllä menen viikoksi ranskan intensiivikurssille ja alan katsoa paikkoja Pariisista. Kahden kaupungin välissä eläminen on vähän turhan kuluttavaa - sekä itselle että pankkitilille. Joku tolkkuhan tälle reissaamiselle on saatava, ennenkuin joku sekoittaa blogini J-Tukin päiväkirjaan.
Kommentit (0)

Juchei
Kirjoitettu: 21.07.2009, 12:55:04
Tämä on todella jännittävää - firmassa pannaan väkeä pihalle ja minä istun täällä edelleen tekemättä paljoakaan. Ehkä minut on unohdettu?

No, tehtävät näyttävät taas lisääntyvän ja aurinko paistaa, joten tästä ehkä selvitään. Toimettomuutta vain kesti niin kauan että aivoni tuntuivat kutistuvan eikä mikään enää kiinnostanut - onneksi mies ei suonut eikä suo täyttä passivoitumista. Oikeastaan mies ei suo minkäänlaista passivoitumista, mistä hänelle suuri kiitos :)

Aloitin blogin kirjoittamisen innolla, mutta sitten aloin miettiä kuinka henkilökohtaista tekstiä voin tänne laittaa. Ehkä tämä on vainoharhaisuutta, mutta silti... pienellä vaivalla persoonani ja blogini saa yhdistettyä. En usko kenenkään kiinnostuvan persoonastani moisen vaivan verran, mutta mahdollista se on silti.

Ich hätte nicht gedacht, dass ich Finnisch schreiben so schwer empfinden würde. Verrückt.
Kommentit (5)

Stressiä ei mistään
Kirjoitettu: 09.07.2009, 18:43:51
Erikoinen on ihmisen mieli - tai ainakin minun. Uusien tehtävien tippuminen kestää ja kestää, ja kun ei ole paljoa tekemistä niin en meinaa saada sitä vähääkään tehtyä mikä pitäisi. Ja iltaisin olen niin poikki etten jaksa mitään, koska en ole koko päivänä päässyt tekemiseen kiinni. Toivoin että loman jälkeen tähän tulisi muutos saman tien, mutta ei. Helvetti.
Kommentit (0)

Schöne Ferien
Kirjoitettu: 08.07.2009, 00:46:46
Kuoro on tästä illasta lähtien kesätauolla, viiteen viikkoon ei siis lauleta. Pitää varmaan pyyhkiä pölyt pianosta ja yrittää vähän soittaa... ja toivoa ettei naapurit häiriinny.

Michael Jackson saatettiin pois Los Angelesissa, toivottavasti hän löytää rauhansa.

Huomenna ranskan kurssi ja aika täyden näköinen työpäivä, joten taitaa olla aika kutsua nukkumattia.
Kommentit (0)

Lomapäiväkirja (lyhyt versio)
Kirjoitettu: 07.07.2009, 19:49:09 (Muokattu: 07.07.2009, 19:49:16)
Päivitetään nyt kun on kerran aikaa.

Mitä tein kesälomalla:
Chicagossa pällisteltiin arkkitehtuuria - ja uutta art institutea. Rakennus ja aikalaistaiteen kokoelma ovat aika komeat.

New Yorkissa kierrettiin galleriat, tavattiin miehen ystäviä, juhlittiin miehen synttäreitä MoMan ravintolassa. Hyvää. Ja vähän kai käytiin ostoksillakin. Central Parkia kierrettiin useampaankin kertaan kun oli välillä niin hyvä sää, ja käytiin Brooklynissä baijerilaisessa Bierhallessa. Sinne mennessä käytiin Oulu-baarissa, jolla ei ollut nimen lisäksi mitään tekemistä Suomen kanssa. Paikka ei myynyt edes Finlandiaa, minkä hankkimisen ei pitäisi olla ylivoimainen saavutus. Oudoin kokemus oli Puerto Rican Festival Rochesterissa. Elämysmatkailua NYC:ssä.

Matka jatkui Los Angelesiin lentäen, josta autolla San Franciscoon ykköstietä pitkin. Matkalla yövyttiin Santa Barbarassa ja Cambriassa, sekä käytiin Solvengissa, Santa Inezissa (30 mile drive) ja käytiin tutustumassa Hearstin linnaan. Reitti oli tosi kaunis ja sääkin suosi suurimman osan aikaa. Avoauton vuokraaminen kannatti, katto oli alhaalla koko ajan.

San Franciscosta tykkäsimme kovasti, vaikka visiitti olikin lyhyt. Jos aikoo saada yleiskuvan kaupungista, kannattaa ajaa kaikista turistioppaista löytyvä 49-mile-drive. Se vie kaikkiin kaupungin luonteen kannalta tärkeisiin paikkoihin ja antaa kuvan vehreästä, urbaanista paikasta jossa ihmisten on hyvä asua. Taidemuseo on hieno, vaikkakin vähän raskas arkkitehtuuriltaan. Kokoelmasta jäi mieleen juuri avattu sculpture garden katolla.

Yhdessä päivässä alas Los Angelesiin, tai ainakin melkein. Yövyttiin jossain Jumalan hylkäämässä rannikkokaupungissa, josta oli vielä noin kahden tunnin matka hotellille West Hollywoodiin. LA ei ollut niin kiva kuin San Francisco. Minne tahansa meni, piti aina ajaa sinne autolla. Getty Museum oli todella upea, vaikka minuun iskikin rakennuskokonaisuus ja puutarha enemmän kuin varsinainen taidekokoelma. Huntigton Library oli myös komea, mutta siellä sama juttu. Esillä oleva taide oli suht tylsä kokoelma englantilaisia muotokuvia, mutta rakennus ja puutarhat olivat kauniit.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin loppui tämäkin loma. LAXista CDG:lle ja sieltä parin päivän tasoittelun jälkeen junalla kotiin. Töihin palatessa minua odottivat iloiset uutiset kuten jo mainitsin - minun ei tarvitse vaihtaa tehtävänimikettä.

Viikko oltiin töissä ja sitten istuttiin taas koneessa, tällä kertaa Helsinkiin. Sieltä auto alle, äidin luo Savonlinnaan, Madama Butterfly, kaverien katsastus, lukiokaverin höyrylaivaan tutustuminen, takaisin Helsinkiin, ilta DTM:ssä (mies halusi välttämättä) ja sunnuntaina sukulaisten mökille Ruotsinpyhtäälle saunomaan. Illaksi kotiin, minä Kölniin ja mies Pariisiin.

Rankkaa on elämä. Nyt voisi taas vähän rauhoittua.
Kommentit (0)

Kesä on kai sitten jo pidetty
Kirjoitettu: 07.07.2009, 17:59:13 (Muokattu: 07.07.2009, 18:26:10)
Kesälomaa takana kolme viikkoa miehen kanssa, ja päälle vielä pidennetty viikonloppu lapsuuden maisemissa. Töissä näyttää huomattavasti valoisammalta kuin lomalle lähtiessä, eli saan uusia tehtäviä ihan näillä näppäimillä. Vanhat tehtävät alkoivat loppua käsiin eikä pomo ollut varma pystyykö pitämään minut tiimissään. Nyt näyttää siltä että pystyy.

Tästä tää taas lähtee.
Kommentit (2)

Uusi tulokas
Kirjoitettu: 07.07.2009, 17:08:32
Ranneliikettä olen lukenut jo pidemmän aikaa, mutta blogia en ole vielä koskaan kirjoittanut. Mennessä nähdään kuinka usein päivitän ja mihin tarkoitukseen tätä tulee käytettyä - matkapäiväkirjana luultavasti.
Kommentit (0)

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy