ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: Oscarin omia?: Kommentit

Ruhtinaat ja heidän rakastajansa
Kirjoitettu: 15.04.2018, 09:02:26
Onko edes mahdollista, että mies pystyy avoimesti hyväksymään homoseksuaalisuutensa? Tämä Ranskan Akatemian jäsenen Dominique Fernandezin esittämä kysymys avaa tiedoston, on lähtökohtanani kun haluan esitellä pieni tekstinsirpaleitani, jotka liittyvät valtaa käyttäneisiin ruhtinaisiin eli faraoihin, keisareihin, kuninkaisiin tai prinsseihin - ja heidän rakastajiinsa kautta vuosisatojen.

Jo antiikista lähtien homoseksuaalisuus on ollut enemmän tai vähemmän hyväksyttyä varsinkin merkittävien johtajien elämässä halki vuosisatojen. Paloissa ilmestyvät niin keisari Hadrianus rakastettuansa Antinoon kanssa, Kymmenes Osmanien sulttaani Suleiman Suuri ja hänen kunnianhimoinen rakastajansa Ibrahim, jonka hän myös murhauttaa sekä Englannin kuningas Edvard II, joka maksaa kallisti kiintymyksestään miehiseen rakkauteen.

Lyhyiden kirjoitusten esiintymisaikoja en osaa ennustella, en myöskään tiheyttä tai järjestystä. Mutta onneksi se mikä oli aiemmin sallittu joillekin ruhtinaille, ei toki kaikille, on nykyisin sallittu Suomessa ja yleisesti läntisessä Euroopassa.

Kommentoi bloggausta

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida toisten blogeja.

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy