ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: Oscarin omia?: Kommentit

Turvapaikanhakijoiden homoseksuaalisuus?
Kirjoitettu: 04.04.2018, 02:53:58 (Muokattu: 04.04.2018, 02:57:14)
Euroopan unionin tuomioistuin kieltää sen jäsenvaltioita suorittamaan "testejä" sen varmistamiseksi, että turvapaikanhakijat, jotka väittävät olevansa vainonnan uhreja kotimaassaan homoseksuaalisen suuntautumisensa vuoksi, ovat homoseksuaaleja.

Nigeristä tulleen homon turvapaikanhakijan vetoomus on lopettanut keskiaikaisen usein nähdyn käytännön. Euroopan unionin tuomioistuin siis vastustaa toimia ja käytäntöä, joilla voidaan arvioida kansainvälisen suojelun hakeutuvan väitetyn seksuaalisen suuntautumisen todenperäisyyttä, tämä koskee ns. psykologista asiantuntemusta, jonka tarkoituksena on persoonallisuuden projektiivisten testien perusteella antaa kuva hakijan seksuaalisesta suuntautumisesta.

Tuomioistuin tutki nigerialaisen F:n tapausta turvapaikanhakijana, hän oli hakenut turvapaikkaa Unkarista vuonna 2015. Unkari, joka on Visegrád-ryhmän jäsen Puolan, Tšekin ja Slovakian kanssa, on aina vastustanut Euroopan Unionin turvapaikkapolitiikkaa ja eritoten Angela Merkelin politiikkaa, kun Saksa avasi rajansa syyskuussa 2015 ottamalla vastaan Unkarista poistetut pakolaiset.

Henkilö F:n turvapaikkapyyntö, joka perustui väitteelle, että häntä vainotaan hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa tähden kotimaassaan, oli siis hylätty. Unkarin maahanmuutto- ja pakolaisneuvoston raportti perusteli F:n hakemuksen hylkäämistä "psykologisen raportin" nojalla ja tämän mukaan hänen seksuaalista suuntautumistaan ei voitu "vahvistaa".

Päätös on luettavissa kokonaisuudessaan: http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=198766&pageIndex=0&doclang=FI&mode=req&dir=&occ=first&part=1&cid=811957

Kommentoi bloggausta

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida toisten blogeja.

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy