ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: sata kilometriä Ouluun

Sivu 1 / 2 Blogia pitää cchaser

paikallisia juntteja
Kirjoitettu: 18.11.2010, 04:06:15
Joka paikassa on omia punaniskajuntteja. Olen onnekkaasti viimeiset pari vuotta säästynyt junttihyökkäyksiltä roikkumassa vain paikoissa joissa jengi on smart ja cool.

Todellisuus iskee vasten kasvoja aina välillä ja nyt sitten sitä vuodatusta. Here it comes..

Lauantaina työpaikalle (baariin) ilmestyi miesporukka joka mielijohteesta alkoi harrastamaan porukkapusuja. Semmoista hetsku-härkien töminää, katselin baarin toiselta laidalta että onpas kaverit joviaalilla tuulella. Tietysti pohjia oli haettu jo muutamasta baarista ennen meille tuloa.

Baarin pitäjällä alkoi taas lesbokello kilkattaa päässä ja se marssi suoraan niitten tyyppien luo ja sanoi että hei, te ootte kaikki homoja ja mulla on teille uutisia, meillä on homo baarimikko töissä, tää on niin cool baari. Siitäkös ne tyypit innostui.

Mut tultiin heti hakemaan samaan pöytään (kuuluu asiaan juoda asiakkaiden kanssa täällä) ja juomaa eteen. Joku alkoi puristella mun vatsaa ja sanoi että huh huh, onpas sulla läsää päällä.

Asialinjalla pysytellen kerroin että meidän maailmassa karhujen (itse pitkätukkainen, parrakas ja tanakassa kunnossa nykyään) pieni pehmuste on vaan plussaa.
Tyypit pyörittelevät silmiään epäuskoisena. Siinä oli kaksi mun ikästä kaveria jotka oli ravintolabisneksessä ja rahaa oli. Keskustelun sävy ja mahan räplääminen alkoivat vituttaa mutta pysyin asemissa.

Kansain tyyliin puhua ihmisille kuuluu joskus aivan armoton vittuilu ihmisten ulkonäöstä tai jostain mistä vaan saa kiinni. Sitten katsotaan miten kaveri vastaa, jos ei onnistu panemaan asiaa leikiksi, on hävinnyt. Vedin sitten huumoriosastolla.

v-käyrä kuitenki lähti rakettimaiseen nousuun, nää tyypit ihan selvästi vittuili ihan tosissaan. Tyyppien siipeilijät katsoi tilannetta kiinnostuneena, siipeilijöitten rooli on aina pitää suu kiinni ja katsoa kun isot pojat elvistelee.

Toinen tyypeistä lähti vessaan, laihempi poninhäntäpää joka oli bisse tai jotain tuli ihan tosissaan liimaan kiinni ja pani käden mun perseelle. Sitte alko keittää. Sanoin että nyt sun käsi on niin kalliilla perseellä että on aika lopettaa hiplaaminen. Tyyppi kysyi että kuinka kalliilla.

Seurasi välikohtaus jossa käytin luultavasti kaikkia niitä värikkäitä ilmauksia joita tässä hienossa maassa (ja erityisesti yamaguchi-gumin synnyinseudulla kobessa) oppii kun raitilla pyörii. Tyyppi meni nurkkaan, siipeilijät katsoivat hiljaisina laseihinsa.

Olivat hiljaisia poikia loppuillan. Baarissa ollessa huomasin että ulkona oleminen on ollut oikea valinta. Jopa muutama nakatan kovanaama on muuttanut asennettaan ja sanonut että hienoa ku joku uskaltaa olla mitä on, mullaki on homo setä mutta me ei koskaan puhuta siitä.

Toisaalta on näitä juntteja sitten välillä. Itseä sapetti suunnattomasti ja vieläkin tulee savua korvista koska tätä kirjoitan. Neitihomon hienoon peppuun on kajottu, kuunnelkaa, oi, kun täällä sitä itken.

Harvemminhan näitä..
Kommentit (1)

vuositreffit
Kirjoitettu: 18.11.2010, 02:26:47
Muutama viikko osakassa jäljellä ja aika suunnistaa kohti pohjolaa joksikin aikaa fundeeraamaan seuraavaa vaihetta elämässä.

Jotenkin on ollut mielettömästi säpinää ilmassa viime viikkoina, toisaalta olisi hienoa lähteä boyan asunnosta jotenkin kunniallisissa merkeissä. Jossain ihmeellisessä älynväläistyneessä tilassa sitten keskustelimme vakavasti suhteemme tilasta. Kerroin boyalle että vanhat avioparit saattavat rakastua toisiinsa uudelleen, pystyisimmeköhän me samaan?

Boya sanoi että ei ollut koskaan kuullut moisesta. Sen mielestä me ollaan jo perhe ja perheet on arkea ja rutiinia ja warmoja wannottuja waloja. En ollut täysin eri mieltä mutta mielessä kummitteli edellisellä viikolla tapaamani kiinalaispoika joka luultavasti pystyy katseellaan sulattamaan kokonaisia voipaketteja kävellessään supermarketissa. Pystyykö kotipoika samaan enää?

Jostain syystä sitten lähdettiin eilen vuotuisille treffeille (edellisen kerran käytiin treffeillä viime vuoden huhtikuussa koska olemme jo perhe ja meillä on yhteistä arkea ja rutiineja). Ja olipas mukavaa.

Kädestä ei tietenkään saanut pitää koska ollaan viereisessä kaupungissa (käytännöllisesti katsoen eri planeetalla) ja joku tuttu tai sukulainen olisi saattanut sattua paikalle. Puolustuksena sanottakkoon että edes heteroparit eivät pahemmin kädestä pitämistä harrasta tässä maassa, sellainen avoin hellyyden osoitus olisi julkeaa.

Hienon ravintolan sijasta konsensus syntyi mennä all-you-can-eat pizzabuffettiin. Niinhän tämä isojen poikien kanssa deittailu menee, mennään jonnekin jossa voi syödä niin että napa rutisee. Älkääpä sitten ihmetelkö miksi parisuhteessa ihmiset alkavat muistuttaa toisiaan myös ulkoisilta mitoiltaan.

Lisäväriä deittiin antoi boyan asiakas joka tuli pitkän matkan päästä kulmille norkoilemaan ja halusi viedä pojan syömään mutta ilman minua. Normitilanteessa olisin ehkä näyttänyt vihreää valoa ja liuennut paikalta (se setämies käyttää helvetisti rahaa, massia eli fyrkvistiä siinä baarissa missä boya on töissä) mutta tällä kertaa sanoin että käske sen äijän painua vittuun, me ollaan nyt yhdessä. Tänään ei sitä kaveria auta edes paksu lompakko.

Hienovaraista odottelua kahvilassa, boya tuli takaisin ja asiakas oli lähteny häntä koipien välissä. Boya vaikutti aika tyytyväiseltä. Jatkettiin treffailua.

Kyotossa oli hienoa niinkuin aina, ruoka oli ihan jees ja iltamyöhällä oltiin tagas turgu eli kotona. Sitten kissa lukittiin toiseen huoneeseen ja ovi kiinni. Yöllä näin sitten karmeaa painajaista jostain paksusta jätkästä joka yritti tappaa meitä isolla veitsellä.

tänään on taas uusi päivä.
Kommentit (0)

se mukava sukulaispoika
Kirjoitettu: 19.08.2010, 22:20:06
muutamalla reissulla maakuntaan olen käyttänyt paikallisen kylpylän palveluita hyväkseni ja oikein loistokylpylä se onkin. Maalla ei olla vielä sivistytty juomaan aivovauriota aiheuttavia nollakalorilimuja, ihmiset ovat joviaalin oloisia eivätkä häpeä käydä kylpylässä vaikka vartalo ei ole aivovauriolimuja ryystävän ja anorektisen julkkiksen mitoissa. maaseudun kylpylässä voi tavata ihmisen. ja toisenkin.

Ja mukava niitä maaseudun miehiä on siellä katsella. Kaupungin kylpylöissä kun ei ole mitää katsottavaa.

Muutaman käynnin jälkeen olen havaitsevani selkeän kuvion paikallisten homojen tai bi-curious tyyppien toiminnassa. Kylpylään tullaan yleensä sukulaisten kanssa. Yleensä sukulaiset ovat vanhoja mummoja tai pappoja tai oma äiti. Jos kyseessä on pappa, se kylvetetään rauhassa ja lasketaan menemään alakerran isoon raamen-ravintolaan juomaan kaljaa ja katsomaan televisiota. Sen jälkeen aletaan esittelemään sitä minkä luontoäiti on suuressa viisaudessaan antanut. Tavalla josta ei voi erehtyä, täällä olisi nyt toimintaa luvassa ja paljon ja heti.

vaan kellonlyömällä nämä kaverit siirtyvät pukuhuoneeseen ja pukevat hitaasti samalla tarkkaillen että heitä varmasti katsotaan. Sitten portaita pitkin alakertaan siihen helvetin raamen-ravintolaan ja kaappiin.

Ihmettelin tänään yhdenkin kaverin täydellistä muodonmuutosta uhkeasta boy-toystä siksi ihq-kivaksi sukulaispojaksi joka ei vielä tyttöjen kanssa värkkää vaan on niiiin kiva ja mukava että käyttää autollaan sukulaisiaan kylpemässä. Varmaan sille vielä sanotaan monet kerrat että kiitos kiitos ja pappa iskee silmää että kyllä se vaimo vielä löytyy (vaikka sinä ootki aika vitun paksu eli ruma jos rehellisesti puhutaan).

elikkä paljon porua ja vähän villoja. kaupungin hurjaan ja häpeämättömään pikaruoka-meininkiin tottuneena itsellä ei taida olla hermoja operoida maaseudulla.

kylä maalla on mukavaa silti.
Kommentit (0)

Sorto!
Kirjoitettu: 20.05.2010, 02:12:54
Joku aika sitten tuli vuokraisännältä ilmoitus että toimistosta kamat ulos ja mäelle. Kaveri oli kiertänyt valittamassa minusta siellä ja täällä kuin vaeltava vitsaus. Yhtiökumppanin naama ei ollut miellyttänyt ja toimistolla oli ollut 'liian kotoisan näköistä'.

Lisäksi se tuli yhdessä vaiheessa kieltämään ettei täällä saa vastaanottaa asiakkaita koska siitä on lähialueen ihmisille harmia. Ajattelin että kaverilla ei oo nyt lääkitys kohdallaan ja jatkoin hommia sen kummempia ajattelematta.

Viime yönä juotiin viinaa kaksin käsin vuokraisännän kaverin, A-sanin kanssa. Se oli tuonut baariinsa kadulla riehuneita pohjoiskorealaisia chimpiroita elikkä huligaaneja, ne olivat ulkona mellastaneet ja A oli ärsyyntynyt ja marssinut ulos ja sanonut kavereille että jos mellastus ei lopu, tulee turpaan tässä paikassa tai sitten lähdette mun baariin juomaan nyt heti.

Neljä pohjoiskorean poikaa oli mukanaan raahannut ja ilmaista tequilaa juottanut. Baari oli kuin pyörremyrskyn jäljiltä, rikkoutuneita laseja ja sekamelskaa, A;n jalasta vuoti verta ja jossain vaiheessa iltaa kaikki miespuoliset olivat ottaneet kaikki vaatteet pois ja juoneet alasti sitä ilmaista tequilaa.

Noh, A kertoi että todellinen syy miksi mun on toimistolta lähdettävä on se että vuokraisännän omien sanojen mukaan 'en tiennyt että se on joku vitun hinaaja'. Oli ollut huolestunut siitä että kokolattiamattoon tarttuu paskaa. Näinhän sitä voi paskaa tarttua kokolattiamattoon kun työskentelee.

Hyvä tietää. Tosin kaikki ovat samassa klikissä joten asiasta ei voi nostaa meteliä. Vaan on siellä jokunen munkin puolella oleva joitten mielestä vuokraisäntä on väärässä.

Uutta toimistoa etsien. Elettiinkö me jo vuotta 2010? Kivikausi on täällä, Uruk.
Kommentit (1)

tukkaa päähän ja menox
Kirjoitettu: 06.05.2010, 17:12:31
Viime aikoina telkkarissa on ollut helkkaristi hiusklubien mainoksia. Hiusklubit on firmoja jotka ilmeisesti istuttaa ihmisen päähän uutta tukkaa karvan kerrallaan ja aktivoi vielä eläviä folliikkeleitä jollain atomisäteellä.

Kaljupäinen tuttava muistuttaa että hiustenlähtö johtuu liian voimakkaasta testosteronin tuotannosta ja vie taas yhden muijan puistopanoille ja tulee tunnin päästä takaisin eikä rokki suju niinkuin tunti sitten. Mennään rytmillisesti Al Green-osastolle.

Yöllä baarissa oli hiljaista ja asensin koneelle ohjelman joka näppäimiä painellessa syntetisoi b3-urkujen ääntä. lähipubin Are-san oli pannut oman puljunsa kiinni ja tuli käymään ja innostui ohjelmasta. noin kaksi tuntia se naputteli sekameteliä ja sanoi että tällähän voi onanoida vaikka koko illan.

Kaverit jotka yrittivät siinä treenata Paranoid androidia irvistelivät tuskissaan. Duudaluu, pröööööö, tuut, plippliuplip, tööööö, mylvi emuloitu b3. Ottivat kuitenkin Aren bändiin koesoiton perusteella. Tosin kitaristiksi (Arelle on baarissa oma, rikkinäinen sähkis josta ei lähde ääntä ollenkaan.)

Telkkarin ruudussa viedään taas yhtä sutkia vuokraisäntää polliisiauton kyytiin. Mittään en oo tehny, se sanoo. Ei saa sympatiapisteitä multa.

Tällä viikolla tosiaan loma joka loppui eilen. Lähistöllä oli danjiri-matsuri jossa paidattomat pojat ja miehet rullaavat helvetin painavaa puista kärryä pitkin katuja, poliisi sulkee liikenteen ja soitto soi ja rummun kumu kaikuu. Temppelialue on täynnä kojuja joissa myydään ruokaa. Oli todella lämmintä vielä myöhään illalla, hyvä meininki.

On offline olo. Läppärin sijasta esillä on tuherruslehtiö johon piirtelin mahdollisimman rumaa tatuontia kaverille. Piirtäis vielä yhden, jos sais tosi karmean aikaiseksi. Sellaisen jossa on pääkalloja joitten silmistä lyo salamoita.
Kommentit (0)

kun lataa
Kirjoitettu: 29.04.2010, 20:13:03
voi vaikka kirjoittaa jotain.

huomenna alkaa japanilaisten kevätloma, kultainen viikko. Ne kaverit joilla ei oo vielä hermot pettäneet istua jossain toimistossa puku päällä ja sanoa un-un saavat viikon (ehkä jopa kymmenen päivää!) vapaata tehdä jotain.

Elikkäs lentokentillä on huomisesta lähtien hillitön hässäkkä. Maasta ulos! Vaan kotimaanmatkailukin on otollista, tämä osa kevättä on melkein parasta aikaa olla japanissa kun ei oo liian kuuma. On sopivan viileää liikkua ulkona, voisi sanoa että hieman kylmäkin on jostain syystä.

Huomenna on isot bileet johon odotetaan paljon jengiä. Saapas nähdä, kunnon ihmiset on luultavasti hikoilemassa lentokentällä tai junissa, paikalle ilmestynevät vain juopot ja ne joilla ei ollut riittävästi rahaa lähteä mihinkään. Lasken itseni molempiin ryhmiin.

Vaan vähemmän maistuu viina kuin ennen. Boya valittaa mun jenkkakahvoista ja olen kävellyt viime aikoina pitkiä matkoja. Eikä ole tuliliemikään maistunut. Tänään join muutaman drinksun ja sitten kotiin, ei maistunut. Hurraa.

Mas-chan joka työskentelee farmaseuttina yrittää saada mut lopettamaan tupakanpolttoa. Se sanoo että nykyajan nikotiinilätkillä lopettaminen onnistuu. Kaveri ei ole yhtä mieltä, se kertoo että nikotiinilaput aiheuttivat sen käsiin palovammoja. Kai ne ärsyttää ihoa. Mutta Mas-chan on vakuuttavan näköinen vitivalkoisessa työtakissaan, luulenpa että jos eksyisin sen apteekkiin, mas-chan saisi vetoavalla hymyllään myytyä mulle mitä vaan =)

Pitäisköhän munkin alkaa harjoittelemaan sellaista sateesta sisään juosseen koiran vetoavaa hymyä? Saisikohan sellaisella jotain hommaa josta ihan rahaa maksettaisiin? Vai toimiiko se vain jos on söpö farmaseutti?

jos yrittäis harjoitella edes jonkunlaista hymyntapaista jonka voisi vetää kankeasti naamalle tilanteessa kuin tilanteessa. Business-hymy ei vielä onnistu mutta hyvin on itsellä hanskassa se 'älä viitti vetää mua turpaan, oon känninen pösilö ja harmiton'. Koskahan sitä taas pääsee kotimaassa käydessä naamavärkille sovittelemaan?

loma alkaa, huraa. Itse vietän koko viikon penkin ja näppiksen välissä. Jos se tilipäiväkin sieltä joskus koittaisi.
Kommentit (0)

elämää ja erotiikkaa
Kirjoitettu: 26.04.2010, 16:07:19
työhön liittyen tutkailin verkkomaksamiseen liittyviä palveluita joita täällä on hyvä liuta. sitä, tätä ja toista bittirahaa on tarjolla.

Itse en ole kovin innostunut henkilötietoja tai kulutustottumuksiani jakamaan minkään tahon kanssa joten tutustuin bitcash nimiseen nettipankkiin.

Bitcashia (muutama muukin anonyymi verkkoraha-palvelu on) myydään convenience storeissa 24 tuntia vuorokaudessa. Kun bitcashia tarvitsee, täytyy kävellä muutama minuutti läheiseen seico-marttiin tai lawsoniin ja käyttää maksupalveluautomaattia. bitcash oli kahden klikkauksen (tm) päässä. Rahatyyppejä oli valittavana 2, ST tai EX.

ST;tä kaupan setä myy alaikäisille, sillä ei voi käyttää esim. erotiikkapalveluita. Ostin 2000 jenin EX paketin. Onko se EX sitten explicit vai mitä, en tiedä.

Kone tulosti kuitin joka vietiin kassalle. Odotin saavani puhelinkorttia vastaavan lätkän mutta kassan täti löi käteen pelkän paperilappusen jossa oli avainlause ja saldo. Nimiä ei kysytty, käteisellä ostoksen maksoin.

Kotona avasin selaimeen alan videoita myyvän saitin sivun ja sieltä mieleiseni elokuvan, nimi on 'kimi ga suki' (tykkään sinusta!), kuinka herttaista =)

Ostoskoria katsellessa oli bitcashin logo jota klikkaamalla kysyttiin avainlause ja saldo. Maksu veloitettiin ja elokuvan pääsi lataamaan koneelle. CD;llinen videota tuli huimaa vauhtia, 6 minuuttia meni siinä latauksessa.

Elokuva avautui kohtauksella jossa kaksi kaverusta on alusvaatteisillaan hotellihuoneessa, katsovat toisiaan ja nyökkäävät, aletaan hommiin.Seuraa pussailua. Jatkon voi jokainen arvata. Hauska pätkä jossa näyttelijöillä kemia toimii, hellyyttä aistittavissa paljon.

kaiken kaikkiaan bitcash toimi niinkuin pitikin.Japania osaamattoman on bittirahaa varmaan aika vaikea ostaa ja käyttää.Avainlause (ja koko lipuke) oli kokonaan japaniksi, ei siitä olisi saanut ihminen mitään tolkkua. Maksusta ei tarvinut maksaa provikkaa, 2000 jeniä sai ilman vähennyksiä käyttää (tosin kuin puhelinkorteissa täällä). Ottavat tuotteen myyjältä varmaan provision joka myynnistä sitten.

maanantai ja väsynyt tunnelma. Ei tuu mitään aikaiseksi tänään. Viikonloppu meni pitkäksi, hokkaidolta tuli tuttuja juomaan ja karaokea laulamaan, aamuyöllä himassa taas. Rauhallinen viikonloppu perheen parissa, jep jep.
Kommentit (2)

megatonni ilman riittaa
Kirjoitettu: 22.04.2010, 21:55:40
Viikonloppuna se oli taas, tukevamman väen rocktapahtuma megaton. K-san (vakiopaikan mama) oli varannut mulle lipun ja olin lahjakkasti kaksi tuntia myöhässä. myöhässä olon aikana K lähetti noin 7 sähköpostiviestiä jotka arkistoituvat kännykässäni sen päivän kohdalle jolloin K-san lähetti 7 sähköpostiviestiä ja oli megaton.

Oviaukossa norkoili Toshiya, vanha tuttu jonka nimen olin unohtanut kun ei oltu tavattu pitkään aikaan. Kysyin vieläkö se pyörii Doyamassa ja se sanoi että ei, tylsää tylsää. Niinpä se taitaa olla. Mentiin alas, soittotila oli kolme kerrosta korkea kuilu ja joka tasolta meinikiä saattoi tarkistella. Mainiointa tarkisteltavaa oli nagoyalaisen bändin Taiki-kun jota olisi voinut tarkastella pitemmänkin setin verran. Bändin nimi on overflow ja se on tullut nähtyä useampaankin kertaan vuosien aikana.

Homma oli nopeasti ohi ja lähdimme K-sanin kanssa väkinäiselle lounaalle. Junassa piti muistaa pyytää anteeksi kun edellisellä kerralla lähdin komistuksen kanssa kesken illan ja kertoa että se kaveri näki minun oksentavan eikä loppuillasta (vai sanoisinko aamusta) ole muistikuvaa. Vaikutti vakuuttuneelta.

Onko aikuisuus vai täällä vietetyt vuodet vai mikä, mutta tuli mieleen kohtaus jossa Kauko Röyhkältä kysyttiin hauskoja Tampere-aiheisia muistoja. Se vaan virnisti ja sanoi että hyviä muistoja on paljonkin mutta niistä ei nyt tässä viitti alkaa kertomaan.

Lounas meni miellyttävissä merkeissä, K-sanoi että illalla tulee 10 muusikkoa baariin, tule käymään. Itse olin nukkunut kolme tuntia edellisenä yönä (K saman verran, about) ja päätin liueta ja mennä kotiin jossain vaiheessa. Nappasin doyaman kulmalla olevasta kioskista Samson nimisen miesten miesten miestenlehden. Olikin parasta kuvastoa mitä pitkään aikaan.

Samson on pari viimeistä vuotta ollut jonkinlaisen pappa-fetissimafian käsissä. Pelkkää oldermania ja vanhempaa pappaa. Hanbun kusatteru hito bakari, pelkkiä puoliksi mätiä ihmisiä niinkuin tuttavani sanoisivat. Uudessa numerossa oli nuorta ja komeaa niinkuin vanhoina hywinä aikoina. Piti malttaa olla lukematta junassa.

Kotona kaivoin lukemiston esiin ja meniin boyan viereen tutkailemaan mitä samsonissa on. Boya pani pahakseen ja sanoi että älä ala lukemaan tollaisia kun minä olen paikan päällä. ?
Boya ei tukevista pojista välitä vaikka itse sellainen on. Toisaalta se ei kuluta erotiikkaa kun itse olen läsnä vaikka ei mua vaan haittais ollenkaan jos se siitä innostuisi. Mas-chanin kanssa saatettaisiin ottaa vaatteet pois ja katsoa sumopainia televisiosta ja tietää tasan tarkkaan miksi se on maailman parasta urheilua juuri meille. Noh, kaikkea ei voi jakaa..

Megaton on nyt käyty ja kuitattu. Seuraava asia on K-sanin rantareissu. Se jäi viime vuonna välistä, pakko tänä vuonna puristaa sen verran että pääsee mukaan.

Kevät on tullut ja saman miehen kanssa mennään jo kolmatta vuotta. Kaverit sanovat että pettäminen alkaa kolmannella vuodella. Itse olen sitä mieltä että pettäminen on mielentila. Liisa jakaa muttei pussaa, asia kunnossa!

Osakassa tilanne normaali, hokuokanin käytävillä ei kuulemma enää tukevalla käy flaksi, näin sanoi mas-chan. Menkää suoraan Royaliin, neuvoo K-san sinkkumiehiä ja muita venkuloita. Ja minua. Minä menen heterobaariin ja olen kännissä. Krapulassa on siedettävämpää kuin boyan kanssa tapellessa.
Kommentit (4)

time extended
Kirjoitettu: 26.07.2009, 06:39:56
Työviisumia jatkettiin taas ulkomaalaisministeriön armosta ja rikkaan liikemiehen messevän pankkitilin pönkittämänä. Jokavuotinen riesa hommata lisäpäiviä passiin on nyt ohi.

Mun päivät meni umpeen pari viikkoa sitten eikä papereita ollu vielä tullut joten piti lähteä maasta pois pariksi päiväksi. Koreassa on tullut käytyä jo niin monta kertaa että ostin lipun Taiwaniin, maahan, josta mulla ei ollut muuta mielikuvaa kuin että siellä on paljon hyvin ruokittuja söpöjä miehiä.

Useat chaser tuttavat käyvät Taiwanilla aina kuin voivat, ja sain hyvät ohjeet missä kannattaa käydä. Maahanpalaamista silmälläpitäen lähdin puku päällä liikkeelle. Muuta matkatavaraa ei parin päivän reissulle viitsinyt ottaakaan.

Perjantaina saavuin taipein asemalle ja huomasin heti että tässä maassa ei enää sallita tupakan polttoa, vähän niinkuin suomessa. Lentoasemalla ei ollut syöpäkoppia missään kohtaa ja piti odottaa kunnes pääsi ulos ja sielläkin ihmiset katsoivat kieroon ja joku tyyppi tuli japaniksi (!) kertomaan että täällä ei saa sauhutella baareissa eikä missään. Rööki piti taittaa ja sujauttaa sedän taskutuhkikseen. Tervetuloa taiwanille.

Iltapuolella etsiskelin kaupungin pohjoisosassa olevia baareja joita yama-san oli suositellut mutta en löytänyt kuin yhden klubin , wedding banquetin joka näytti aika kalliilta ja palasin takaisin majatalolle nukkumaan.

Kesä-aika kansain alueella on kuuma mutta Taipeissa vasta kuuma oli. Ei ihme että liput olivat niin halvat, ei ollut varsinainen turistisesonki päällä. Ihmisiä oli joka paikassa niin paljon etten voinut kuvitella millaista taipeissa mahtaa olla turistiaikana. Mutta sekin selvisi sunnuntaina.

Lauantai-päivä meni kierrellessä ja gaytownia etsiessä. Se oli aika helppo löytää loppujen lopuksi, iso sisäpiha täynnä gayterasseja. Päiväsaikaan siellä ei ollut paljon ketään, mutta huomasin että taiwanilaiset poikaparit kävelivät rohkeasti käsi kädessä. Japanissa moista julkeutta ei näe =)

Lähialueella oli purettu slummi josta köyhät oli ajettu pois sars-epidemian aikaan. Slummitaloista oli pelkät seinät jäljellä ja paikalle oli kylvetty nurmikkoa. Plakaatista selvisi että (jokseenkin hyvällä paikalla) olevaa maapaikkaa oli yritetty myydä keinottelijoille sillä ehdolla että ostaja hankkii kodittomille asunnot (jotain 450 ihmistä oli asunut sillä palstalla postimerkin kokoisissa huoneissa ilman vessoja ym.) mutta kukaan ei ollut halunnut asuntoihinsa niitä ihmisiä. Joten palstalla on nyt jonkinlainen puistontapainen.

Illalla sitten g-mixiin, paikkaan jonka baaripoika nozomi oli oikein söötti ja puhui hyvää englantia ja japania. Jonkin verran japanilaista jengiä jotka puhuivat hyvin suorasukaisesti paikallisille, mulkun mittaa myöten kysyttiin ja jos pituus riitti, lähtivät lähialueen saunaan tai hotellille askartelemaan.

Mun suunnitelma oli lähteä Fulongiin rokkifestareille aikaisin seuraavana aamuna joten lähdin yöllä takas, multa perittiin liikaa ja sitten taksissakin perittiin liikaa. Tervetuloa kiinaan, melkein. Jos juotte taiwanilla, maksakaa paukkunne erikseen niin ei tule yllätyksiä sitten loppulaskussa. Halpaahan se on japaniin verrattuna mutta jääpä ikävä tunne kun yritetään vimmaisesti kusettaa.

Näin mun näkökulmasta taiwan oli mielenkiintoinen paikka jossa vois olla pitemmänkin aikaa ja matkustaa ja syödä halvalla. Muutama kuukausi voisi mennä noin vain. Mutta piti lähteä takas kotiin töihin ja boyan viereen nukkumaan.

Päästivät maahan ilman jatkolippua, sanoivat että jaaha, sulla ei oo hakemus vielä tullut läpi, asia selvä. Puku toimi. Täällä pitää olla järkevän näköisenä (puku päällä, parta ja hiukset siistinä) ettei luulla hipiksi ja lähetetä kotiin.

Vuosi siis tuli aikaa lisää ja mietin että miten elämää voisi laventaa. Monenlaista ajatusta on, yhtenä tähän blogiin liittyvänä on se, että olisi mukava jos suomesta kävisi jengiä täällä enemmän. Jos olet suunnittelemassa käyntiä japaniin, laita viestiä, voin jeesata asunnon hankkimisessa tms ja opastaa oman aikatauluni puitteissa kansain aluella. Tässä maassa on kuulkaa muutakin kuin vaan pelkästään Tokio. Kansai rocks hard. =)

Sellaista ajatusta.
Kommentit (0)

3 tupakkaa
Kirjoitettu: 23.06.2009, 16:55:26
kesä on tullut ja kuumat ja kosteat päivät. Ilmastointilaite huutaa. Mulle riittää kun laitan ikkunat auki, sen verran tuulta että pysyy viileänä.

Asiat vaihtuu toisiin, arkkitehti meni konkurssiin ja sille annettiin volvo jolla se voi ajella ollessaan konkurssissa niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Itse työllistyin sovelluskehittämään, mielenkiintoista puuhaa mutta silmät väsyvät.

Eilen käytiin asiakkaan luona asentamassa päivityksiä ja sitten doyaman lähellä olevaan saksalaiseen ravintolaan. Paikan omistaja oli sympaattisessa mielentilassa, näytti kuvaa itsestään 70-luvulla japanissa, vaalea, pitkä mies ja seitkytluvun pitkät pulisongit ja viikset. Toi ilmaiseksi snapsia pöytään ja olimme lähtiessä aika kännissä ja makkaraa ja paistinpottuja nauttineena.

Asemalle tullessa suomesta käymään tullut ystäväni soitti ja päädyin siihen porukkaan, tyhjennettiin viime vuodelta jäänyt 60 prossainen kosanderi kahteen mieheen. Aamulla töihin lähtiessä oli aika kamala darra, ajattelin että jos junassa viereen istuu kimeä-äänisiä ämmiä, voi pääni säröillä. Mutta kohtalo oli valmistanut miellyttävän junamatkan suoraan duunipaikalle. Pomollakin oli kankkunen, tänään ei paljoa keskusteltu.

Vietin juhannuksen itsekseni, menin rannalle ja nukahdin. Iho paloi karrelle vaikka oli pilvistä, vieläkin sattuu paitaa pukiessa. Vatsan alue on punainen kuin keitetty rapu. Otinkin paidan pois kun tulin kotiin. Onpa nyt palettu tälle kesälle, seuraava uv-paukku kestetään miehekkäästi.

Talvi tulee aina yllättäen ja niin myös kesä. Talvella aina paleltuu kun ei älyä laittaa toppatakkia päälle ja kesällä palaa kun ei muista laittaa aurinkorasvaa. Bo-ya kommentoi ettei ole kovinkaan iloinen siitä kun käyn rannalla sumassa, se on kuulemma kruisailualuetta. Itse en ole huomannut mitään kruisailun suuntaista siellä, bikinipäällisiä tyttöjä ja laihoja ja ruskeita heteropoikia lähinnä. Viime lauantaina oli vain pappoja lapsia ja koiria uittamassa.

Röökit loppuivat mutta rantakassin pohjalta löytyi kolme käyrää savuketta jotka nostin heti pöydälle ja harmikseni teelammikkoon. Tuli pikantti sivumaku niihin paperosseihin.

tänään lasken levolle hyvissä ajoin ja herään aamulla aikaisin ja teen jotain järkevää. Yritän uskaltaa käydä suihkussa, jos iho jo kestäis lämmintä vettä. mutta se huomenna.

tööt.
Kommentit (0)

baba
Kirjoitettu: 06.04.2009, 02:58:58
pitkästä aikaa on aikaa istua maanantai-aamuna koneen ääressä ja lukea noita ranneliikkeen kommentteja. Yhteiskuntaa ollaan panemassa kuntoon, toivottavasti tulee valmiiksi kun olen kotona seuraavan kerran.

Muutama päivä rakennushommissa taas. Aamu seitsemältä ylös ja illalla kotiin vaihtamaan vaatteet ja sitten baariin bisnestuttavien kanssa. Muutaman tunnin unet, rinse & repeat.

G-san on sisustamassa klubia ja pyysi apumieheksi. Tavaran kantelua ja hiomista ja maalaamista tällä kertaa. Nenäonteloon könttiytyy jotain kummaa, en tiedä onko se maalia vai pölyä vai mitä.

Lauantaina tehtiin pieni feikkikeikka, rikas muija ashiyassa oli tilannut kyltit rakennukseensa muttei ollut G-sensein teettämiin tyytyväinen. Satoi kaatamalla ja se mimmi antoi meidän odottaa tuntikaupalla. Lopulta se tuli ja oli suurinpiirtein Mervi Nykäsen mallia oleva kiukkupussi Vuittonin laukkujen kanssa ja pauhasi siinä. G esitteli mut suomalaisena suunnittelijana jonka hän on palkannut. Jostain syystä se mimmi ei jaksanut kuunnella, sitä huoletti ne kyltit enemmän.

lauantaina töitten jälkeen klubikeikka, puku päälle ja g;n asiakkaita tapaamaan. Yksi niistä ilmoitti että se laulaa tänään yhden kappaleen lavalta. Mulle tuli paha vessahätä mutta oli pakko istua paikallaan se biisi loppuun. Se oli joku ylihetero Claptonin biisi, wonderful tonight. Katsoin kun ystävälläni alkoi huuli väpättää vaikka laulaja oli aika huono. En tässä nyt väitä että clapton tekee paskoja biisejä, vaan wonderful tonight on liian heterobiisi mun makuun.

Sitten laulu loppui ja luulin että nyt pääsee vessaan. Mutta ei, huuliväpättäjä veti minut lavalle basson varteen soittamaan Lou Reedin walk on the wild siden. En tiedä jaksoiko kukaan kuunnella, soitettiin lyhennetty versio. Juoksin vessaan. A-san jäi lavalle ja soitti beatlesia jota ihmiset jaksoivat kuunnella.

Kirottua nimikorttien vaihtoa ja kolmannen paikan kautta kotiin.

Rakennuspaikalla kerrottiin homojuttuja. G-san kertoi kaikille käyneensä porukalla homobaarissa kerran huvin päiten. Oli ollut pelottavaa, siellä oli ollut yli kymmenen jätkää, sanoi yllättyneensä että kobessa on niin paljon homoja. Sannomiyassa on tietääkseni toistakymmentä homopaikkaa. hoh-hoijakkaa.

Kerroin että osakassa on jotain sata gaybaaria, kyllä homoja todellakin on olemassa maailmassa. Tiedän että suunnittelijan poika ei ole naisista yhtään kiinnostunut ja tämä asia häntä huolettaa.

Tuttu strippari kävi kanssa katsomassa uutta baaria jossain välissä. Sekalaista seurakuntaa.

Pikku hiljaa pitäisi vetää työkamppeet niskaan ja lähteä vielä päiväksi raksalle. Loppuviikosta voi keskittyä tämän ruudun tuijotteluun taas enemmän. Aamulla bo-ya puristi mun käsivartta ja sanoi tyytyväisenä että tännehän alkaa kehittyä lihasta. =)

Nyt on paras kirsikankukkienkatseluviikko. Jengi menee joen varrelle juomaan ja grillaamaan. Torstaina on mun vakiopaikan 10-vuotisbileet doyamassa ja sain kotoa luvan käydä näyttäytymässä. Ne bileet kestää kolme vuorokautta, torstaina ilmeisesti on lähinnä toisten baarien mama-saneja siellä istumassa, matalaa profiilia odotetaan. Mulla on perjantaina ja lauantaina sen uuden hetsku-klubin avajaiset joten täytyy käydä K-sanin paikassa silloin torstai-iltana.

Eipä tullut kutsuja gay-väen hanameihin (kirsikoita katselemaan) tälle vuodelle. niin käy kun ei käy doyamassa rahaa tuhlaamassa =)
Kommentit (0)

betonipuu
Kirjoitettu: 19.03.2009, 05:00:58
pari päivää meni tutun arkkitehdin apumiehenä. Se on tekemässä asiakkaalleen kämppää josta käytetään täällä ilmausta 'desainaasu manshon', kämppä joka on vähän fiksumpi ja paljon kalliimpi kuin tavalliset.

Asunto jossa me työskenneltiin oli "wanruumu", yksiö. Pieni makuuhuone ja olohuone ja pikkuruinen mutta valoisa keittiö. Vessaan ja kylpyhuoneeseen muurari asensi espanjalaisia seinätiiliä.

Olohuoneen ja makuuhuoneen välissä oli paksu pylväs jonka arkkitehti halusi muuttaa puuksi josta lähti oksia. Ensimmäisenä päivänä tehtiin paperista ja kanaverkosta pylvään ympärille puun runko ja seuraavana aamuna eri suuntiin levittäytyvät oksat.

Arkkitehti halusi itse olla paikalla tekemässä kyseisen työvaiheen, se sanoi että puuseppiin ei voi luottaa kun kyse on luovasta työstä. Välillä työ aina keskeytyi kun se meni kauemmas istumaan ja katsomaan ja miettimään.

Sitten aloin sekoittamaan sementtiä jota aluksi yritettiin lastalla levittää mutta siitä ei tullut mitään. Otin sementtilälliä ämpäriin ja levitin sitä käsin. Oikeat raksamiehet naureskelivat että eivät ole koskaan nähneet moista tapaa levittää sementtiä.

kuudelta kaikki olivat jo väsyneitä, erityisesti muurari. Mutta meitä ei päästetty kotiin ennekuin betoni oli levitetty. Muurari otti herneen nenään ja alkoi vittuilemaan mulle kun arkkitehti lähti asioille. Just sellaista tyyliä että täällä otetaan kielitaidottomia gaijineita puoli-ilmaiseksi töihin (ja japanilainen ammattimies jää ilman töitä). Tunsin itseni virolaiseksi heittomieheksi. Jatkettiin hommia.

Kahdeksalta valu oli valmis ja piti paluumatkalla pistäytyä saman arkkitehdin suunnittelemassa italialaisessa ravintolassa katsomassa rikkoutuneita lattiatiiliä. Pojat palaveerasivat, minä istuin terassille ja tilasin viiniä ja pastaa. Antaa kavereitten paisutella mielessään kuinka paljon minä mahdoin saada palkkaa kahden päivän urakasta. Illalla oli vielä lämmintä, tässä on pari päivää ollut yhtä lämmintä kuin kotopuolessa kesällä.

Huomenna on kansallinen lomapäivä ja bo-ya menee tänään töihin. Hyvä hyvä, saa rauhassa työskennellä kotona pari päivää.
Kommentit (0)

haru basho
Kirjoitettu: 14.03.2009, 06:13:13
Huomenna alkaa sumon harubasho osakassa. Isoja miehiä furitsu-taikukanissa puolitoista viikkoa. Sumoo-sanit käyvät lähistöllä olevassa kylpylässä jossa voisin kuvitella useiden tuttavien myöskin käyvän sattuneesta syystä tässä lähipäivinä vaikka sattuisi olemaan hieman kaukana kotoa =)

Viime vuonna tapahtui seuraavaa:

"Muutampi viikko sitten oli Osakassa Haru-bashoo, suuri sumotapahtumoa. Kaikki kuuluisat O-sumoo-sanit olisivat paikalla ja mulla oli mielen pohjalla että pitää mennä katsomaan. Halvat paikat jostain kaukaa lähtisivät parilla tuhannella jenillä. Suunnitelma jäi muhimaan.

Sitten tapahtui jotain, en muista mitä mutta löysin itseni Kyotosta taas kerran. Masa (joka oli painija itsekin jossain vaiheessa) sanoi että lähdetäänkö yhdessä katsomaan Haru-bashoota ja mä sanoin heti että joo. Seuraavalle viikolle treffit sunnuntaina furitsu-taikukanin edessä.

Sunnuntai sitten tuli ja tavattiin Masan kanssa ja syötiin pippuri-jauhelihapihviä joka alkoi närästää. Furitsutaikukanin edessä ihmiset muodostivat kujan jota sumoosanit kävelivät sisään, kamerat räpsähtelivät ja sumot tulivat toinen toistaan hienoimmista autoista kisoihin.

Masa soitti ystävälleen joka on oya-kata (sumotallin päällikkö) ja meitä pyydettiin tulemaan takaovelle. Sinne mentiin. Vastassa oli oikein komea kaveri, puku päällä, ja se ohjasi meidät takakautta sisään. Backstagella jengi käveli ympäriinsä mawashi päällä. Me mentiin katsomoon ja valittiin paikat aika edestä, kolmannelta riviltä. Masa sanoi että jos joku tulee heittämään meitä pois (on varannut paikan juuri siitä kohtaa), meidän täytyy siirtyä.

Kuvasin paljon alkupään heikompia tyyppejä mutta sitten kun alkoi tulemaan vähän korkea-arvoisempia painioita kehään, meni niin mielenkiintoiseksi että panin kameran sivuun. Meiningin katseleminen telkkarista on täysin eri asia kuin paikan päällä. Masa nukkui koko ajan, se oli ollut edellisyön metrossa ja syönyt taikasieniä, eli aikas rämänä. Mua ei haitannut.

Kello tuli 6, Asashoryuu voitti vaikka kaikki huusivat sille että häviä, häviä ( Asashoryuu on mongolialainen joka ei ole sanonut poliittisesti korrekteja asioita japanilaisista). Mä olin tyytyväinen, paras mies voitti, ei sillä toisella kaverilla ollut mitään saumaa siinä systeemissä.

Seuraavana päivänä tuli Jasperilta postia, liitteenä kuva jossa minä ja Masa oltiin katsomossa. Jasperkin oli ollut mestoilla ja kirjoitti omaan blogiinsa jotain korkealentoista. Minä en."

Joka tapauksessa huomenna se alkaa taas. Pitääpä laittaa mama-sanille postia että lähdetäänkö katsomaan sumoa. Kamera lämpiämään.

Kommentit (0)

taikurille duunia
Kirjoitettu: 10.03.2009, 05:40:19
Jännää eikä suinkaan tylsää blogia pukkaa taas.

Muuttuneissa markkinaolosuhteissa lähestymistapa työn saamiseen vaatii tarkistusta. Tyhjän paskan kuunteleminen haastatteluissa, katteettomat lupaukset ja 'mä hoidan tän kyllä' saivat mut etsimään työkeikkoja aivan muita kanavia pitkin.

Yksi näistä kanavista on G-san, arkkitehtifirman pomo. Kova soppamies. Tuli keikka yhdelle firmalle jonka sisustuksen G-san hoitaa ja se sanoi että nyt lähdetään kehittään jotain, esittelen sut mun asiakkaille. Kehittämään lähdettiin puolen shochu-pullon jälkeen omalla autolla.

Tästä on muutama viikko ja välillä on ollut kovasti kiireistä, aamuisin vakiosti viideltä kännissä kotiin asiakastapaamisien jälkeen. G-hoitaa asian.

Eilen se pyysi mut mukaan 'yhdelle' ja mentiin Ashiyaan (jossa kaikki Osakan raharikkaat asuvat mutta Koben eivät) ja poimittiin asemalta kyytiin Lintumies ja sen kaksi nuorta kaveria. Lintumieheen olen tutustunut aiemmin, se on taikuri. Nuoret kaverit olivat myös taikureita mutta tänään mentäisiin etsimään lintumiehelle keikkaa. Lintumies kertoi että sillä on jonkin asteinen pukufetissi, se on lapsesta asti halunnut pukeutua pukuun. Lintumiehen pukusysteemissä on sellainen hauska piirre että sillä on aika iso (mutta nätti) takamus ja puku päällä se näyttää surrealistiselta pingviiniltä. Jokatapauksessa.

Suunnitelma muotoutui italialaisessa pystybaarissa espresson äärellä, tänään mentäisiin moneen paikkaa Guerrilla-tyylillä, otetaan juomaa, vaihdetaan nimikortteja ja sitten esiinnytään.

Tutussa baarissa istuimme takaosaan ja Lintumies sai luvan mennä tiskin taakse esiintymään parille muijalle. Se teki sen huvittavan kikkelitemppunsa. Kikkelitemppu resonoi hyvin, muijat ovat yleensä kikkeleistä hyvin kiinnostuneita ja Lintumies aloittaa kikkelitempulla jos yleisöksi sattuu naisia.

Istuin taaempana niitten nuorten kanssa ja niistä toinen, 22v oli melkoisen söötti. Se näytti mulle hienon korttitempun siinä odotellessa. Seuraavassa paikassa se taisi arvata jotain ja alkoi puhumaan vieressä istuvan muijan kanssa. Hyvä mies menee ihan hukkaan.

Kierrettiin yhteensä 4 baaria, nyrjäytin nilkkani, lusikoita taivuteltiin ja G-san ajoi taas päihtyneenä autolla. Päihtyneenä ajamisessa ei ole mitään hienoa.

Aamulla oli krapula ja tyhjä talouskukkaro. En tiedä saiko taikuri keikkaa vai ei. Vaan viideltä jatketaan G;n kanssa työn tekoa ja hakua.
Kommentit (0)

torvisoittoa
Kirjoitettu: 18.02.2009, 19:44:08
Ensi sunnuntaina on jokakeväinen g4 torvisoitto-orkesterin konsertti. G4 on kohtuullisen iso sateenkaari-ihmisten konsertti jota varten vuokrataan iso konserttisali. Parina viime vuotena olen käynyt esityksen katsomassa, paikalla näkee paljon tuttuja joita nykyään tapaa yhä harvemmin koska meillä on kotona niin kova komento että doyamassa ei saa käydä. Hyvä tekosyy käydä moikkaamassa tuttuja. =)

Vaan esitykset ovat olleet lähtövaivan arvoisia (multa menee noin puolitoista tuntia kolmella eri junalla päästä sinne konserttipaikalle), ovat hyvin valmistelleet ohjelman ja niin päin pois. Tilaisuus on ilmainen mutta vaatii lipun joita saa homobaareista ja mashin toimistosta. Mash on jonkinlainen yhdistys joka järjestää järjestötoimintaa lgbt-ihmisille. Ystäväni jun-jun käy niitten kekkereissä paljon, pitäisi soittaa sille että onko tulossa mukaan tällä kertaa.

Juopottelupuoli on tullut hoidettua lähiön hetskubaarissa (todella suvaitsevainen paikka, anything goes). Eilen paljastui että mulla ja baarimaijalla on yhteinen tuttava, tatuoitu aussi joka oli ollut baarimaijan vakioasiakas 12 vuotta sitten kun se oli työskennellyt stripparina. Baarinpitäjä kertoi seikkailustaan japanilaisissa apteekeissa, se oli yrittänyt saada viagraa ennen thaimaanmatkaansa. Kaikki yrittivät päihittää toisensa omilla kokemuksillaan, mä en viitsinyt osallistua tällä kertaa, joistain jutuista on parempi olla huutelematta.

Sikäli ikävää olla tossun alla kun täällä on vilkas gay-scene mitä kotimaassa kaipasi. Nyt se olis siinä mutta..

bo-yalla on silmätulehdus ja vasen ööga muurautumassa umpeen. Itellä oli sama pari vuotta sitten ja silmä tuli niin kipeäksi että piti hakea lääkitys siihen. Yritin patistaa lääkäriin, on niin surkean näköinen tuossa. Bo-ya ei ole innostunut lähtemään konserttiin, pitää mennä jun-junin kanssa sitten.

linkki g4 brass ensemblen sivulle. japaniksi, mutta kuva näkyy.
http://g4brass.fc2web.com/index_2.html
Kommentit (0)

suhteellisen köyhät
Kirjoitettu: 23.01.2009, 20:11:10
Katselin ihmisten keskustelua aiheesta pärjääkö tonnilla kuussa. Eipä jaksanut olla edes vittuuntunut keskusteluja lukiessaan. Jokainen on oman onnensa seppä, kait.

kävin hippiystävien luona pari päivää sitten. Kaksi oli lähdössä tokioon pariksi päiväksi keikkailemaan kansanmusiikkiryhmän kanssa. Toinen kaveri teki edellisenä iltana 4 tuntia duunia että sai 4 tuhatta jeniä bussirahaa. 3200 jeniä meni lippuun. Kysyin missä se meinaa olla yötä tai mitä se syö kun taskussa on 800 jeniä kolmelle päivälle. Tietysti paluulippukin pitää ostaa. Se sanoi ettei tiedä, yövytään puistossa jos ei mitään järjesty. Bussirahat tulevat nipinnapin keikkapalkkiosta.

Aamulla toinen kaveri valitti kun sillä ei ole rahaa ruokaan. Joi tequilanpohjia. Senkin kuukausitulot jää selvästi alle 1000 euroa eikä kaverilla ole asuntoa. Myöhemmin päivällä tuli kommuuniin kaveri joka kokkasi ruokaa ja se rahaton kaveri sai syödäkseen ja pani nukkumaan pöydän alle huoneessa jossa ei ollut lämmitystä.

Hippien kanssa kierrellessä on monesti huomannut ettei oikein voi minnekään kun kellään ei ole yhtään rahaa. Niin ankarasti rangaistaan niitä jotka eivät istu rivissä kiltisti puku päällä ennenkuin potkitaan pois 5 minuutin varoitusajalla.

Ne on japanin rahakkaat ajat menneen talven lumia. Täälläkin kärvistellään.

Hipit kaverit tuntuvat kuitenkin kokevan enemmän yhteisöllisyyttä kuin yksinäiset salarymanit. Ny tyypit liikkuu liftaamalla ja muuten ja näkevät enemmän kuin mitä sieltä toimiston ikkunasta koskaan näkisi.

hienoa hipit.
Kommentit (0)

sepalusauki
Kirjoitettu: 11.01.2009, 13:05:09
junassa bongasin kahvimainoksen jossa perusteltiin Wonda morning shot-kaffen juomista aamulla näin:

tiesitkö että 35% sarariimaneista (niistä mustapukuisista valkokaulusduunareista) lähtee aamulla kotoaan sepalus auki. Tämä merkitsee sitä että melkein joka neljännellä aamujunassa matkaavalla miehellä on sepalus auki. Juodaan siis aamulla wondan Morning shot että virkistyttäisiin.

Itse juon kahvia kuin ihminen ja silti etuovi saattaa jäädä auki.

Eilen näin momon baarin misekon (baaripojan), sitä kutsutaan lempinimellä Debiru (devil?). Olipas söötti. Kyllä pitäisi vetää chasereita paikkaan kun on kaksikin komistusta tiskin takana. Vakiopaikan mama oli hieman huolissaan. Junalla kotiin ja lähiön heteropaikkaan viihtymään pariksi tunniksi. Olipas hauskan näköinen taikuri esiintymässä siellä. Kotikulmillakin riittää katsottavaa.

tämän kertainen japanin lyhty oppimäärä on sananparsi:

e ni naru mochi wa kuenai.

se tarkoittaa kirjaimellisesti jotakuinkin että piirrettyä mochia (riisikakkua) ei voi syödä. Se tulee ymmärtää niin, että ei söpöläisten katseleminen haittaa. Pelkkä katseleminen on ok. =)
Kommentit (0)

japanilaisia keksintöjä
Kirjoitettu: 10.01.2009, 09:27:09
Japanissa oli keksitty kapistus joka muuttaa tupakansavussa olevan nikotiinin vitamiineiksi. Ilmeisesti tätä keksintöä on verkostomarkkinoitu todella voimakkaasti täälläpäin. Tupakan toiseen päähän pannaan muoviputken pätkä joka tekee ihmekonversion.

Toissapäivänä uutisissa sitten sanottiin että piliä ei saa myydä enää. Väitteet kapineen toiminnasta eivät perustuneet mihinkään. Huippu homma. Onnekas on se joka osti kaverilta lavallisen niitä, voi ebayssä myydä kovalla voitolla kun muu maailma kuulee että on pilli joka tekee ihmeitä eikä sitä enää valmisteta.

Toinen hurja juttu oli tänään televisiossa. Junaräplääjillä (chikan) on nykyään oma keskusteluareena jossa haetaan kimpparäpläykseen kavereita. Kohteena on yleensä ylä-asteikäinen tyttö. Sedät kokoontuvat juna-asemalle ja valitsevat uhrinsa. Junanvaunussa uhri pakotetaan hitaasti nurkkaan ja sedät sitten räpläävät sitä. Tytöt ovat liian peloissaan eivätkä huuda apua. Mahtava idea! Kyllä toisilla välähtää.

Joku viikko sitten joku hampunpolttaja yritti verkostomarkkinoida lätkää jonka kun autontankkiin tiputtaa, bensa riittää 20km pitemmälle. Sanoin sille etten ole autoilevaa sorttia.
Kommentit (0)

mitä pidemmälle mä tuun
Kirjoitettu: 10.01.2009, 09:08:00
sitä huonommin muistan kaiken muun.

nostalginen fiilis tänään. Pari päivää ei-työskentelyä takana, ei kertakaikkiaan synny mitään. Pitäisi käydä kirjakaupassa ja lukea jotain.

Bo-ya ei tunnu miettivän menneitä ja menetettyjä asioita. Kai se on niin hyvä. Maansa taakseen jättänyt miettii useasti kaikenlaista, lunta, heinäntekoa, mökin lähelle tullutta kauppa-autoa.

Tulin tänne enkä ottanut mukaani mitään kotoa. Joskus tulee mieleen että ehkä olisi pitänyt tuoda jotain. Lattialla on 5 kertaan luettu rumba.

Nostalgiaa kaipaava takaumaturisti pettyy, mennyt aika on mennyt ja paikat muuttuneet. Pitäisi tarttua toimeen ja tähän päivään taas mutta kun ei jaksaisi.

Käytiin tiistaina baarissa ystäväpariskunnan kanssa. Oli vanhan toistoa. Huomattavasti mukavampaa lähipaikassa, siellä lyödään heti soitin käteen että osaatko vetää octopus's gardenin, ollaan sitä tässä hieman treenailtu. Master unohtelee sointuja mutta se ei haittaa. Mun nykypäivää taitaa olla beatles covereiden soittaminen ja Andyn juttujen kuuntelu, millaista oli käydä Floydin keikalla 1972.

tämäpä tästä.
Kommentit (0)

vikaa viedään
Kirjoitettu: 28.12.2008, 16:54:56
Vuosi alkaa vetelemään viimeisiään. Suomesta tuli kavereita käymään ja eka iltana istuttiin kämpillä kossua juoden. Olivat ihmeissään kun asunnossa jonka vuokrasivat, oli niin kolea. Vaikka siellä on paaljon lämpimämpää kuin meillä koskaan =)

Suomalaisina emme ole tottuneet kylmään. Vaan täällä on pakko tottua.

Vuosi on loppu ja talouskukkaro tyhjä. Jouluateriaksi nautin kanankoiven ja riisiä ja viinipullon jämät. Pizzaa syötiin gaijin-kaverin kanssa seuraavana päivänä. Se oli lyömässä rahaa käteen että ota noi ja käy hakemassa mulle sähkökaalia yhdeltä tyypiltä. Kieltäydyin kohteliaasti. Viime aikoina on ollut paljon uutisissa julkimoita ja englanninopettajia jotka ovat jääneet kiinni 0.8 grammaa vauhtia taskussaan. Eipä kiinnosta joutua siihen jatkumoon. Jostain syystä näitä epämääräisiä keikkoja tarjotaan silloin ja vain silloin kun on itsellä rahat lopussa.

bo-ya stressaa kokkauskeikan kanssa. Vuodenvaihteeseen kuuluu o-sechi-ryori (uudenvuoden ateria?) johon jostain syystä täytyy valmistaa 25 erilaista annosta jotka sujahtavat elegantisti bento-laatikon lokeroihin. En tiedä onko jossain säädetty että niitä pitää olla 25 vai onko se vain bo-yan päähänpinttymä.

Joka tapauksessa vuodenvaihteessa kaupat nostavat kyseisten ruoka-aineiden hintaa ja kunnollisen o-sechi-ryorin ainekset tulevat maksamaan 300 euroa näin perustallaajalle. Tietysti raharikkaat laittavat omiin laatikkoihinsa matsutake-sieniä (10.000 jeniä tatti) ja muuta kallista. Suomestakin saa kyseisiä sieniä mutta niitä ei taida oikein kukaan syödä, mätänevät porojen poljettavina siellä metsissä.

Seuraavat pari päivää bo-ya tekee ruokaa (talviloma töistä, mikäpäs olisi hauskempaa kuin tehdä ruokaa lomalla), itse taidan hengailla team-suomen kanssa poissa jaloista (hyvä tekosyy).

Telkkarista tuli tänään japanilainen versio sherlock holmesista siinä mielessä että siinä oli sellainen Holmesin tyyppinen mies jolla oli terävämmät aivot kuin poliisilla. Draama sijoittui 1950-luvulle, poliiseilla oli länsimaiset puvut ja tietysti poliisiuniformut mutta 'Holmesilla' oli pitkät hiukset ja kimono. Tyyppi oli todella cool ja hahmo oli mielestäni onnistunut. Juonikin oli mielenkiintoinen.

Joskus sitä miettii että minkähänlainen mahtaa olla japanilainen vaikkapa sherlock holmes tai pate mustajärvi ja sitten sellainen näytetään näköradiosta ja sen näkee: siis tuollainen se on japanissa. Herlokki Solmunen oli siis cool, ehkä sen japanin-patenkin joskus näkee.

Ensi viikolla Uusi vuosi jaluultavasti hyvin pitkälle vanhat kujeet.
Kommentit (0)

juul i jaappan
Kirjoitettu: 21.12.2008, 01:43:40
Monenlaista informaatiota kantautuu gaijin-ystäviltä jotka ovat kaikki englanninopettajia jossain koulussa. Eräs ystävä oli kysellyt oppilailtaan mitä joulu heille merkitsee. Ja joulu merkitsee kakkua ja pizzaa täkäläisille lapsille.

Jouluna syödään kurisumasu-keeki, joulukakku, joita kaupat varaavat isoja määriä ja joita saa halvalla pari päivää saturnaalian jälkeen. Lisäksi vanhemmat tilaavat kotiin pizzaa tai KFC;n paistettua kanaa jouluaiheisessa laatikossa joita mukulat sitten syövät innolla.

Lapsettomalle Heteroaikuiselle joulu on sitä että otetaan tyttöystävän kanssa huone hotellista ja tehdään sitä. Tyttöystävälle ostetaan joululahja.

Homppeleilla on yleensä omassa baarissa joulubileet jolloin mama-san laittaa korkkarit, leningin ja peruukin elikkäs drag henkistä menoa. Parina vuonna joku kaveri doyamassa on ottanut asiakseen laittaa harnessit ja punaisen nutun ja kiertää chub-bear baareja joulupukkina ja jakaa lahjoja. Viime vuonna taisin saada sukat.

Kylläpä tekee mieli pizzaa =)
Kommentit (0)

pissaa ja kakkaa
Kirjoitettu: 21.12.2008, 01:32:10
raflaava otsikko heti-kättelyssä.

Toissapäivänä momo-chan soitti ja pyysi töihin päiväksi. Se on avaamassa baaria Doyamassa ja tarvitsi apua. Momo-chanilla on IT-alan yritys heterokumppanin kanssa ja sillä on paljon sateenkaariväkeä töissä. Jostain syystä työpaikalla ei olla pahemmin out muille työntekijöille vaikka homppeleita on niin monta. Tietysti momon liikekumppani (ja osa heterotyöntekijöistä) osaa jotain päätellä.
Itsekin olen ollut siinä lafkassa työkeikoilla ja multa yritetään aina tentata momo-chanin liikkeistä ja niin pois päin. Mutta protokolla pitää, kerron jotain päällisin puolin. Ei tässä aleta ketään outtaamaan, stna. =)

Joka tapauksessa momo ei halua että kukaan firman hetskuista tietää että sillä on baari gay townissa. Eilen mulla jäi kännykkä kotiin ja piti mennä sinne firmaan että saan momon kiinni. Firman puhelimella soitin kotiin että soitahan bo-ya hiroshille, meidän piti tavata doyaman tsuytayan (videovuokraamo, yleinen tapaamispaikka monessakin mielessä) edessä. Bo-ya hermostui että mitä helvettiä sinä siellä doyamassa olet ja mistä nyt on kyse. Asiaa ei voinut siinä alkaa selvittämään tarkemmin kun oli sitä firman jengiä kuuntelemassa, valtavan kiinnostuneena että mitä momolla ja gaijinilla on menossa. Sanoin että kerron myöhemmin ja bo-ya oli näreissään mutta soitti momolle ja jonkin ajan päästä olin siellä tsutayan edessä sitten.

Baarissa oli vielä paljon hommaa, purkaa ja pestä lasit, viedä roskia, kyltti asentaa, jne jne. Hommissa oli momon kumppani ja minä ja hemmetinmoinen kiire, sanottiin että tänään pitää jo avata vaikka karaokelaitteitakaan ole vielä asennettu. Mun piti hakea kaiuttimet että saatiin vähän ääntä paikkaan. Sähläystä..

Momo ei ole koskaan ollut baarissa töissä ja sen huomaa, sillä ei ollut hajuakaan monesta jutusta jotka tulee esiin niissä hommissa. Vessassa ei ollut siivousvälineitä eikä hajustinta, lasienkuivuria ei ollut.. jne jne. Hommaan liittyy muutakin kuin asiakkaiden kanssa jutustelua. Omista keikoista baaritöissä on jäänyt lähinnä mieleen astioitten tiskaaminen jumalattoman väsyneenä ja kännissä kun asiakkaat ovat lähteneet ja aamuyöstä vessassa lainehtiva kusilammikko ja pöntön ruskeat raidat.

Kylläpä tuo tulee huomaamaan. Helpompi olisi vain vuokrata joku tila ja pitää tuttavilleen isot bileet ja henkilökunta siivoamaan jäljet kun rahaa kerran on. En usko että Momo jaksaa baaria kauan pitää mutta mene ja tiedä.

Pääsimpä vika junalla kotiin kuitenkin mutta jäi vakiopaikan joulubileet väliin tuon keikan takia. Ensi viikolla on sitten joulu ja joulua vietetään asiakaspalaverissa. Joulu kun ei ole edes vapaapäivä täällä. Muut gaijinit yleensä ottavat vapaapäivän ja kokoontuvat jouluaterialle mutta joulunjälkeistä elämää silmälläpitäen.. asiakaspalaveri on oikea valinta.
Kommentit (0)

monorail
Kirjoitettu: 10.12.2008, 17:13:21 (Muokattu: 10.12.2008, 17:13:33)
Muutama viikko sitten lähdin kengännauhabudjetilla päivämatkalle jonnekin. Oli pitkään ollut mielessä ajaa osakan monoraililla mutka edestakaisin. Monorail on aika pitkä, se menee sisämaan liikenteelle varatulta lentokentältä kauas jonnekin. Mulla oli muistikuva vuodelta 1973 ( tai muutaman vuoden takaa, miten vaan) että näkymä monorailin ikkunasta oli komea kun olin kyydissä, vissiin matkalla okinawalta kotiin, talvella 1973.

Kävi ilmi että monorailin kyytiin pääsee paikasta nimeltä Hotarugaike. Sinne lähdin hankyulla. Ensin piti mennä Nishinomiyaan ja vaihtaa sieltä linjaan joka menee Takarazukaan (mennä alas niitä portaita joita en ollut aikaisemmin alas mennyt, jännää). Junamatka Takarazukaan oli jännä, mielenkiintoista seutua vuorten keskellä. Tuli mieleen että olisi melkein sama jäädä junasta pois ja sukkuloida siellä mutta päätin pysyä uskollisena alkuperäiselle suunnitelmalle ja kävelin laiturin ympäri toiselle junalle joka meni kohti Hotarugaikea.

Sekin pätkä oli oikein mielenkiintoinen, pysähtelin asemilla ja otin kuvia laiturilla olevista ikkunoista. Hotarugaikessa oli viimein se monorailin pysäkki, korkeitten tolppien päällä menivät sähköjunan kiskot. Monorail, ihmiskunnan paras tapa matkustaa! Monorail!

Pullollinen hapokasta vettä (täällä ei myydä vissyä kohtuuhintaan, cocktail partner soda on halvin vaihtoehto ja ajaa saman asian), lihapiirakka ja menin portaita ylös junalle. Järkyttävän kovaa hintaa ottivat kyydistä, ostin halvimman lipun koska ajatuksena oli vain ookata eli huviajella radan päästä päähän ja nousta pois samalla asemalla.

Hienoa matkantekoa, nousin kyydistä monella asemalla ja huomasin että pääteasemalle asti kestäisi liian kauan. Hieman poltteli käydä katsomassa mitä toisessa päässä näkyy mutta jäin Bettyn lähistöllä olevalle asemalle ja join kahvia automaatista. Koko asema oli kuin tila Safiiri ja Teräksen jaksossa jossa ollaan juututtu johonkin tiettyyn kellonlyömään eikä sieltä pääse pois. Taisi olla yksi muu ihminen istumassa värikkäillä joskin kulahtaneilla tuoleilla siellä.

Pientä kirjoittamista seurasi, kahvi loppui ja yritin soittaa Bettylle mutta se ei ollut kotona. Väsytti vimmatusti. Hokka-hokkatein bentoota syötiin aseman portailla ja sitten kotiin. Reissun budjetilla olisi ostanut kahdet kengännauhat (muttei olisi kustantanut suomalaista elokuvaa).
Kommentit (0)

deittipäivä
Kirjoitettu: 10.12.2008, 16:16:32
pitkästä aikaa lähdettiin bo-yan kanssa ulos, ensin taidenäyttelyyn joka oli multa äkkiä nähty, bo-ya jäi jumimaan kolleegojen kanssa puoleksitoista tunniksi, seurasi tupakointia ja työpuheluita ulkona olevalla parkkipaikalla.

Sitten tiimarikierros, tylsähköä, venttailua ja tupakointia ulkona parkkipaikoilla.

Mentiin kahvilaan ja piirrettiin ja se oli mukavaa.

Kahvilan jälkeen ruokaostoksia kolmessa eri kaupassa, venttailua ja tupakointia eri parkkipaikoilla.

Kotona nukahdin ja herätettiin syömään. Jostain syystä viinivalinta oli epäonnistunut (makeaa kuin olisi mehutiivistettä juonut) ja ruokakin vähän niin ja näin. Seurasi mökötystä joka jatkui siihen asti kunnes bo-ya nukahti.

itseä ei oikein nukuta. huh huh..

Kaveri nauroi ja sanoi että tietää mistä on kysymys, naisten kanssa on ihan samanlaista. Yhtäkkiä kaikki on ihan pilalla jostain käsittämättömästä syystä. Seurustelussa taitaa olla jotain asioita jotka on samoja aidan molemmilla puolilla.

Televisiossa kirveellä veistetyn näköinen naispainija (voitti pronssia pekingissä) kertoo ettei koskaan menetä hermojaan ja väännä simpukkamallista kännykkäänsä hajalleen että Paki! (paki on ääntä kuvaava sana).

Huomenna on bo-yan koulupäivä ja saa työskennellä rauhassa kotona.

vaan onpa tuota mukava katsoa kun se tuossa nukkuu. Taidan mennä viereen.
Kommentit (0)

kesältä
Kirjoitettu: 02.12.2008, 14:13:46 (Muokattu: 02.12.2008, 14:14:22)
talvi ja kylmä. Joitain muistikuvia elokuulta kun oli vakiopaikan beach party.

"Kolmas elokuuta markkeeraa kesälömakauden alkua ja kaikenlaista tapahtumaa riittää. Bettyllä oli läksiäiskeikka, Keillä muotishow ja sitten oli vakiobaarin vuotuinen rantareissu. Rannalle siis mentiin.

Lauantai-iltana ei ollut jeniäkään taskussa, anoppi heitti 1000 jeniä junalippuun. Bo-ta oli töissä ja ajattelin että se ei varmaan tuu kotiin vasta kuin sunnuntaina päiväsellä. Piti herätä aamu viideltä ja peseytyä ja sitten kohti doyamaa. Matkalla asemalle bo-ya tulikin sitten vastaan ja kysyi minne sitä ollaan menossa. Siitä tuli toinen tuhat jeniä sen ensimmäisen kaveriksi, hyvältä näyttää.

Umedassa liikennejärjestelyt olivat muuttuneet, JRltä Hankyuun asemalla piti mennä uutta ylikulkusiltaa myöten. Se meni todella kummallista reittiä, monta mutkaa ja rappusta ylös ja alas. Asamakku mäkissä ja sitten doyamaan. Akira ja Gen bongasivat mut kadulta ja ottivat bussin kyytiin. Rundailtiin hieman ja etittiin hyvää paikkaa ottaa jengi kyytiin. Päädyttiin sitten samaan paikkaan kuin viime vuonna, siellä oli jo osa porukkaa odottelemassa.

Viime kesän reissuun verrattuna uusia naamojakin oli, Toshiya ja Genki tulivat ja pari hemppaa jotka ovat vasta tänä vuonna uskaltautuneet doyamaan. Tokkunilla oli poikaystävä mukana, olipas sitä lykästänyt. Asustelevat puoliksi Kyotossa, puoliksi Osakassa. Bussi tuli aivan täyteen, Mamalle ei ollut istumapaikkaa ja se juoksenteli edes ja taas ja jututti asiakkaitaan.

Matkalla pysähdyttiin samalla taukopaikalla kuin viimeksi. Oli järjettömän kuuma ja taukopaikalta näkyvässä laaksossa ilma väreili. Tulipa pitkästä aikaa nähtyä isoja peltoja, oikein virkistävää. Paljon kivempaa kuin olla jossain hikisessä diskossa. Pienen haparoinnin jälkeen oltiin rannalle menevän pitkän autojonon perässä. Onneksi saatiin ajaa bussikaistaa ja päästiin melkein tyhjälle bussiparkille josta oli lyhyt matka rannalle.

Rannalla samaa kuin viimeksi, puhallettavien vesilelujen täyttöä, Bartonin kadonneen piilolinssin metsästystä hiekasta (ei löytynyt), Akira oli tehnyt kaikille evästä ja takarivissä aurinkotuolin vuokranneet toisten baarien mama-sanit. Me sännättiin veteen, se oli paljon puhtaampaa kuin sumassa, Genki haudattiin hiekkaan ja jossain vaiheessa pienissa porukoissa uimalelujen päällä kauempana rannasta, noitakokous aiheesta ketä retkelle osallistuneista inhoatte eniten. Se keskustelu ei ottanut tulta, kaikki olivat tulleet pitämään hauskaa.

Jossain vaiheessa huomasin että kädet olivat palaneet auringossa, menin rannalle pyyhkeen alle makaamaan. Lisää aurinkosuojaa pintaan. Tuntui että oltaisiin oltu jo pitkään rannalla eikä kello ollut kuin 12. Vedessä liikkuminen väsyttää.

Lähtiessä käytiin samassa kylpylässä kuin viimeksi, jätin kylpemisen väliin ettei iho oikein ärtyisi. Kylpylässä oli pienessä saavissa tohtorikaloja, sain joltain ilmaislipun ja työnsin jalat saaviin. Pienet kalat tulivat vauhdilla syömään kuollutta solukkoa, se kutitti melkoisesti. Kun kylpijät tulivat, lähdettiin parkkipaikalle ryhmäkuvaan, oli vaikea saada kaikkia mukaan kun oli niin paljon jengiä.

Nukkumista linja-autossa ja sitten kuolemanväsyneenä takaisin osakaan. Olipas raskas reissu. "

jäi mieleen viime kesästä-osastoltamme.

Kommentit (0)

laama
Kirjoitettu: 30.11.2008, 20:41:48
Jälleen yksi viikonloppu vilahti ohi. Lauantaina oli eräässä debu-hoso (chubby chaser) baarissa baaripoika Keitan läksiäiset. Me ollaan tunnettu jo pitkän aikaa ja keitan lähetti mulle postia että tule käymään kun on vika ilta. Se on muuttamassa Tokioon poikaystävänsä luo.

Muistin että K tykkää kamelieläimistä ja etsiskelin pari tuntia sopivaa lahjaa, täytettyä laamaa. Pehmolelua siis. Muistin sellaisen jossain nähneeni mutta en millään löytänyt. Parin tunnin jälkeen luovutin ja menin village vanguard-kirjakauppaan katsomaan löytyisikö laama-aiheista kuvakirjaa tai jotain. Lehmä-aiheista tavaraa oli paljon, ensi vuonna on lehmän vuosi joten lehmä-aihetta riitti. Mutta päätin ettei lehmä kelpaa, kameli tai laama tai alpakka sen olla pitää.

Matkalla alakertaan kävin vielä kerran loftin pehmoleluosastolla ja laama löytyi. Japanissa on maskotti nimeltään Kapipara jolla on kaveri joka on laama. Laamasta oli tehty pieni pehmolelu ja nappasin sen mukaan, siinä olisi keitan lahja.

Baarissa oli muutama ihminen ja heitettiin läppää, K kertoili suunnitelmistaan karistaa Osakan pölyt jaloistaan ja lähteä Tokioon jossa leikkikavereita riittää. Mua alkoi tosissaan väsyttään ja lähdin yhden gaijinbaarin kautta kotiin.

Kylmät ilmat täälläkin, taitaa olla talvitakin hankinta edessä.
Kommentit (0)

vetävät kuningattaret
Kirjoitettu: 27.11.2008, 14:41:44
Joku kuukausi sitten telkkarissa hypetettiin uutta 'bändiä' joka oli nevadasta asti tulossa japaniin kiertueelle. Lähetyksessä seurattiin bändin limusiinia (vai olikohan se hummeri, en muista) joka lopulta ajoi studion stagelle ja sisältä tuli kolme kuningatarta. Drag sellaista =)

Koko juttu oli jonkinlaista camp-komediaa mutta sinkun julkaisivat ihan oikeesti ja lähtivät kiertueellekin. Kuningattaret esiintyvät maaseudun ala-asteilla. Telkkarissa näytettiin kuinka lapset olivat aivan pähkinöinä tyyppien esitykseen. Kuningattarien kanssa otettiin kuvia ja niin päin pois, monet lauloivat mukanakin.

Minusta oli aika hurjaa että tässä maassa drag queenit kelpaavat jo alakoulujen jumppasaleissa esiintymään. Heteroita ovat esiintyjät, kaikki kolme joten en usko että niiden keikoilla lgbt-asiaa saarnataan, vaikuttaa olevan enemmän semmoista camp-henkistä rumat miehet leninki päällä-tyylistä hulluttelua. Jossain jenkeissä kaverit varmasti saisivat terva & höyhenet vastaanoton =)


Kommentit (0)

lunta
Kirjoitettu: 26.11.2008, 17:31:54
jälleen unessa lunta ja tuttuja kymmenen vuoden takaa. Bo-ya näki painajaista ja herätti mut. Se nukahti uudestaan mutta mulle ei tuu enää uni silmään.

Eilen oli isompi miitinki asiakkaan ja asiakkaan asiakkaan kanssa. Olivat kovasti tyytyväisiä projun edistymiseen, sanottiin että lisää keikkaa olisi luvassa ja sain rahaakin joka tuli tarpeeseen, loppukuu ja bo-yan kurssimaksut ja vuokrat sun muut hoitaa.

Asiakkaiden kanssa syötiin ja juotiin, yritin lähettää boya-lle viestin mutta humalassa se meni eräälle oikein söpölle ystävälle. Sisällöstä päätteli varmaan että on hutiviesti, vastasi että tule lauantaina sen työpaikalla käväisemään, sillä on vika duunipäivä. On muuttamassa poikaystävänsä luo tokioon.

Vika junalla kiltisti kotiin ja harhautuminen aseman vieressä olevaan kuppilaan. Otettiin kuppia englantilaisen muijan kanssa ja tulin kotiin vasta kolmelta aikamoisessa laitamyötäisessä.

Aamulla bo-yallakin oli hyviä uutisia, se oli saanut yhden työn myytyä (taiteilija on hän, epäsäännöllistäkin epäsäännöllisemmat tulot) ja oltiin hyvissä fiiliksissä, taas päästään eteenpäin.

Päiväsellä soitti tyyppi jonka olin tavannut yksissä bileissä, sekin tarjosi työkeikkaa. Lähdin myöhäiselle lounaalle ja krabbis alkoi painaa.

Tänään ei paljon duunia tehty. Mutta pantiinpa illalla tuikkuja palamaan ja telkkari kiinni.

olispa kiva mennä uudeksi vuodeksi suomeen. Nähdä lunta..
Kommentit (0)

jälleen yksi sateinen päivä
Kirjoitettu: 24.11.2008, 07:25:23
Tulipas kalsea ilma. Vettä tulee ja on kylmä.

Eilen aamulla tuli yllättävä puhelu, maanmies soitti että moro, me ollaan sen ja sen kavereita, ollaan tulossa sinnepäin eikä meillä oo majoitusta. Olin ihan pihalla, aivan liikaa yhtäkkiä olettaa että pitäisi alkaa finskiä vääntämään kesken unien.

Soittelin sitten muutamaan matkustajakotiin mutta ne olivat täynnä. Kiersin keskustan hotelleja mutta nekin olivat täynnä. Syykin selvisi, seuraava päivä olisi kansallinen vapaapäivä ja jostain syystä kaikki yöpyvät hotelleissa. Ehkä kyseessä on se että on san-ren-kyuu, kolme perättäistä päivää kun ei tartte käydä duunissa. Muistan kun itse oli kaleeriorjuudessa, kyllä pitkiä viikonloppuja odotettiin kuin kuuta nousevaa. Syksylle näitä osuu aika monta, tosin kun kotopuolessa jossa syksyllä ei ollut yhtään ylimääräistä lomaa.

Travellerit päättivät yöpyä nettikahvilassa (edullista muttei kovin mukavaa). Mentiin heterobaariin oluelle ja pojat kertoivat nauttineensa reissusta. Itse ihmettelin mitä hauskaa mahtaa japanissa olla tähän vuodenaikaan kun on aika kurjaa ja sateista. Mutta todellisuushan on ihmisen pään sisällä ja minä olen vaan jumahtanut katselemaan ulos ikkunasta sateeseen ja miettimään jatkuvasti että mistä seuraavat pennoset mahtaisivat tipahtaa. Osaisipa astua ulos ajatuksistaan ja mennä ja kokea jotain.

Jollain tavalla kun on paikallisen kanssa alkanut elämään, tämän perän ajattelu alkaa epäterveesti vaikuttamaan mun omaan. Viesti vaikuttaa olevan se, että jos ei ole lompsa täynnä rahaa, ihminen kelpaa vain istumaan kotona, heitellen tuhkaa päälleen. En tiedä mistä se tulee mutta tämä on vielä enemmän kärsimyskulttuuri kuin mun oma jossa kärsimys on luterilainen hyve. Olisikohan sellaista paikkaa jossa ei niin fokusoida kärsimykseen? Kulttuuri jossa yritetään nauttia siitä mitä on eikä tarvitse tuntea häpeää ettei pääse siihen pieneen ryhmään joka omistaa kaiken ja voi tehdä mitä haluaa?

Kuten sanottu: jälleen yksi sateinen päivä.
Kommentit (0)

facebook
Kirjoitettu: 21.11.2008, 15:10:25 (Muokattu: 21.11.2008, 15:11:35)
Juuri kun luulee että asiat eivät voi olla huonommin, tulee facebookilta huomaavainen sähköposti että mun sijoitukset ovat muuttuneet huonommiksi.

#3 best dinner companion (lost 2 places)
#4 most creative (lost 1 place)
#6 nicest (lost 3 places)
#7 most popular (lost 1 place)
#10 best companion on a desert island (lost 2 places)

Olen internetin mielestä vain kuudenneksi kivoin ihminen. Hyvin harva ottaisi mut mukaan autiolle saarelle. Enkä ole enää yhtä luova kuin ennen.

Silti, itsetuntoa hivelee kun kerrotaan että olen kivointen ihmisten kärkikymmenikössä Chris Martinin, Michael Palinin ja Dave Grohlin kanssa.

Hail Facebook.
Kommentit (0)

<< Tuoreemmat Vanhemmat >>

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy