ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: Epäselvä tilanne

Sivu 1 / 3 Blogia pitää Juksteri

Tee hyvää
Kirjoitettu: 01.02.2010, 00:41:55
Googlen protesti ja mahdollisesti vetäytyminen Kiinasta nettisensuurin ja toisinajattelijoiden sähköpostiurkinnan takia sai länsimaissa hämmästyneen vastaanoton. Miten kukaan tulosta tavoitteleva firma voisi olla poissa Kiinan yhä kasvavilta markkinoilta pehmeiden syiden takia? Siis sen takia, että Kiina on epädemokraattinen, Kiinan oikeuslaitos ei ole riippumaton ja sananvapaus on tiukasti valvottu ja rajattu. Sehän taitaa jo kuulua peruskoulun opetussuunnitelmaan, että firmojen tarkoitus on vain tuottaa osakkeenomistajilleen voittoa lähes hinnalla millä hyvänsä.

Mutta Google ei olekaan mikä tahansa firma. Toinen sen perustajista, Sergey Brin, tietää omakohtaisesti, millaista on elää totalitäärisessä valtiossa. Hän kertoo blogissaan (too.blogspot.com) kuusivuotiaana vanhempiensa kanssa tekemästään matkasta pois kotimaastaan Neuvostoliitosta Itävallan ja Ranskan kautta USA:han, jossa hän on saanut menestyä omilla taidoillaan ja valinnoillaan tunnetuin tuloksin. Sergein henkilökohtainen tausta lienee vaikuttanut siihen, että Googlella on sellaisia yritysmaailmalle harvinaisia periaatteita kuten: Älä tee pahaa. Kiinan asettamien ehtojen on täytynyt olla Sergeylle haaste.

Ehkä sekin vaikuttaa, että Sergey Brin on juutalainen. Juutalaisia on vainottu ja edelleen vainotaan tietyissä piireissä. Hesarin tammikuun Kuukausiliitteessä on juttu nyky-Venäjän viharyhmistä. Eräs uusnatsi esiintyy nimellään ja naamallaan lehdessä ja kehuskelee sillä, että on tappanut joukon ihmisiä, joista hän ei pitänyt, etenkin ei-slaavilaiselta näyttäviä. Miten moninkertainen murhaaja ja natsiaatteen kannattaja voi kulkea vapaana Moskovan kaduilla on minulle mysteeri. Sekin on mysteeri, miksi juutalaisia pitäisi vainota. Tai miksi maahanmuuttajia ei saisi päästää Suomeen. Vähän samanlaisia ajatuksia on noussut Suomessakin esille. Olisiko Sergey Brinin perhe ollut tervetullut Suomeen vuonna 1979? Entä vuonna 2010?

Kommentit (2)

Snow and the City
Kirjoitettu: 31.01.2010, 21:10:28 (Muokattu: 31.01.2010, 21:14:41)
Autolla ajaminen on ollut tammikuussa hankalaa. Jos ei ole tullut taivaan täydeltä lunta, sitten on ollut niin kylmää, että auton käynnistyminen on ollut epävarmaa. Kuluneella viikolla keli meni sen verran pöperöiseksi, että siirryin julkisen liikenteen käyttäjäksi. Kun kulkee työmatkan matkustajana, huomaa asioita, joita ei näe, kun keskittyy ajamiseen. Milloin tuokin toimistotalo on tuohon ilmestynyt?

Tipaton tammikuu sujui lähes tipoitta. Kun keli on mitä on, ei tee mieli lähteä viikonloppuna ulos muuta kuin reippailemaan. Mikäpä sen mukavampaa kuin köllötellä lauantai-iltana kotona ja katsella lämpimässä ikkunan läpi uuden lumen kerrostumista vanhojen kerrosten päälle. Viitseliäisyyspisteet niille, jotka uhmaavat säätä ja kerrospukeutuvat klubi-iltaa varten.

Pääkaupunkiseutu hukkuu lumeen, jota ennustetaan tulevan tiistaina jälleen lisää. Hankalaa on, mutta maisemat ovat upeita keskustaa myöten. Alla kuvia päiväkävelyltä, isompi versio klikkaamalla.

Kommentit (3)

Vanhoja ja uusia ryppyjä
Kirjoitettu: 26.01.2010, 00:15:44
Parasta antia matkamessuilla ei ollut tänäkään vuonna matkalöydöt vaan kotimaan osaston perinneherkut. Aitojen karjalaismummojen leipomien piirakoiden ystävänä ilahdutti, että herkusta on kehitetty myös suklainen versio. Paljon markkinapotentiaalia karjalanpiirakalla. Ilman vihjailevaa muotoiluakin.

Kommentit (0)

Jos ei tyylillä niin taidolla
Kirjoitettu: 21.01.2010, 00:19:13
Lahden toisella puolella käydään kisaa taitoluistelun Euroopan-mestaruudesta. Venäläiset sijoittuvat luistelussa usein kärkipäähän. Mutta mikähän siinä on, että venäläiset taitoluistelijat aina vain tunnistaa vaatteista ja kampauksista?

Kommentit (3)

Leffailta
Kirjoitettu: 26.12.2009, 23:11:19
Vuosi lähenee loppuaan. Ajattelin katsoa ja poistaa vanhat tallennukset digiboksista nyt kun Tapaninpäivänä kerran on aikaa.

Neljän tunnin Oscar-gaala vie kahdeksan gigaa levytilaa, joten siitä on hyvä aloittaa. Etenkin kun juontajana oli viime vuoden seksikkäin mies Hugh Jackman. Muutama mielenkiintoinenkin leffa oli ehdolla. Ne ovat melkein kaikki jääneet katsomatta aivan kuten aiempinakin vuosina. Ei vain ehdi. Oscareita kahminut Slumdog Millionaire varmaankin tulee vielä tv:stä. Sen voisi ainakin katsoa jos ei muuten niin A.R. Rahmanin musiikin takia.

Milkin jaksoin käydä katsomassa teatterissa. Siitä oli Ranneliikkeen foorumilla kummallinen keskustelu, mutta samanlaisiahan ovat useimmat muutkin Ranneliikkeen keskustelut. Milk sai kaksi Oscaria, toinen Sean Pennille parhaasta miespääosasta ja toinen Dustin Lance Blackille parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta. Sekä Dustin Lance Black että Sean Penn pitivät kiitospuheissaan esillä sitä, että homot ja lesbot ovat edelleen toisen luokan kansalaisia, etenkin kun Kaliforniassa oli juuri ennen Oscar-gaalaa kansanäänestyksellä poissuljettu samansukupuolisten avioliitto. Kunnioitettavasti Sean Penn kuvaili tunteitaan:

"Finally, for those who saw the signs of hatred. [...] I think that it is a good time for those who voted for the ban against gay marriage to sit and reflect and anticipate their great shame and the shame in their grand children's eyes if they continue that way of support. We've got to have equal rights for everyone."

Tv:stä tulee parhaillaan The Last King of Scotland. En ole aiheesta ihan varma. Ugandan syrjäytetty diktaattori Idi Amin on aiheena ehkä vieläkin epäkiinnostavampi kuin Adolf Hitler. Sen sijaan Aminin henkilääkäriä näyttelevä hymypoika ja skotti James McAvoy on kerrassaan mainiota ruuduntäytettä.

Kommentit (0)

Tunnevahvistin
Kirjoitettu: 29.10.2009, 23:55:18
Koen kauhuelokuvat hieman liian voimakkaasti. Vaikka tiedän katselutilanteen olevan turvallinen ja elokuvan vain sepitteellistä tarinaa, silti kauhu hiipii pintaan niin, että joskus on pakko sulkea silmät. Tai jos olen yksin kotona, mykistän tv:n tai keskeytän elokuvan katsomisen.

Koen myös kammoa korkeissa paikoissa. Kuitenkin jos olosuhteet ovat turvalliset, pystyn voittamaan pelon ja nousemaan korkeisiinkin torneihin, koska tiedän putoamisen olevan mahdotonta. Raja tulee vastaan benji/bungee-hypyissä. Tiedän, etten vapaaehtoisesti tule koskaan pystymään vapaaseen pudotukseen.

Netin tiedesivuilla kerrotaan, että monet tunnereaktiot kuten pelko liittyvät mantelitumakkeeseen. Tämä sama mantelitumake tuli myös esille ruotsalaisten viime vuonna julkaisemassa tutkimuksessa, jossa havaittiin systemaattisia eroja homo- ja heteroseksuaalisten miesten ja naisten aivoissa. Heteromiesten ja lesbojen vasen ja oikea aivopuolisko ovat epäsymmetrisesti erikokoiset, kun taas homomiehillä ja heteronaisilla aivopuoliskot ovat samankokoiset. Tämän lisäksi lesbojen ja heteromiesten oikeassa mantelitumakkeessa havaittiin enemmän hermokytkentöjä kuin vasemmanpuoleisessa. Vastaavasti homomiesten ja heteronaisten vasemmassa mantelitumakkeessa on enemmän kytkentöjä kuin oikeassa.

Varmaankin löytyy myös homoja, jotka haukottelevat läpi kauhuelokuvien ja hyppivät benji-hyppyjä. Hieno juttu heille. Ehkä heidän homoaivoissaan on jotakin poikkeuksellisen poikkeuksellista. Jos voisi itse valita joko emotionaalisesti hiukan ylireagoivat tai alireagoivat aivot, valitsisin silti ylireagoivat. Onhan se kätevää, kun oma sisäinen tunnevahvistin osaa kehittää pienistäkin iloista suurta riemua.

Kommentit (3)

Odotettavissa kevääseen asti
Kirjoitettu: 26.10.2009, 22:42:58
Sää on enimmäkseen pilvinen ja monin paikoin sataa vettä...

Kommentit (0)

Is this it?
Kirjoitettu: 13.10.2009, 23:15:09
"Ever since I was born, daddy has been the best father you can ever imagine. And I just wanted to say I love him, so much."
-Paris Jackson 7. 7. 2009 isänsä muistotilaisuudessa.


Eilen ilmestyi Michael Jacksonilta postuumisti This is it. Sitä voi kuunnella ilmaiseksi netissä osoitteessa www.michaeljackson.com ja kohta myös ostaa cd:nä ja vinyylinä. Näillä saa jo tehtyä mukavasti rahaa kattamaan peruuntuneiden konserttien tappiot. Etenkin sillä saa julkisuutta samannimiselle, kahden viikon päästä ensi-iltansa saavalle leffalle, jota esitetään teattereissa vain kaksi viikkoa.

Michael Jacksonin kuolemassa on vähän samanlaisia lopullisuuteen viittaavia markkinointikeinoja kuin muinoin John Lennonin murhan jälkeen. Kaupallisuus ei ollut silloin vielä yhtä pitkälle vietyä, mutta muistelen, että silloinkin oli jokin Lennonin video, olisiko ollut Woman, jota sai esittää vain kerran kussakin maassa.

Michael Jacksonilta jäi ilmeisesti varastoon melkoinen määrä aiemmin julkaisematonta musiikkia. Sitä varmaankin alkaa pikku hiljaa ilmestyä julkisuuteen. Toivottavasti edes osa rahoista päätyy Jacksonin lapsille.

Kommentit (0)

Totuuspörssi
Kirjoitettu: 11.10.2009, 23:00:25
Mikä olisi niin arkaluontoinen tieto, että edes 50 000 euroa ei olisi tarpeeksi suuri korvaus sen paljastumisesta?

Päädyin kanavasurffailun johdosta perjantai-iltana katselemaan televisiosta formaattisarjaa Totuuden hetki. Se on kilpailu, jossa jaetaan sitä suurempia rahapalkintoja mitä hankalampiin kysymyksiin kilpailija on valmis vastaamaan totuudenmukaisesti. Totuudenmukaisuus ratkaistaan tarkemmin määrittelemättömällä valheenpaljastuskoneella. Aiempien viikkojen jaksoissa paljastukset olivat olleet sen verran kuohuttavia, että niistä oli seurannut kilpailijoille hankaluuksia kuten potkut työpaikasta.

Toissapäivän jaksossa mieskilpailija oli edennyt pitkälle ja tuonut komerostaan päivänvaloon sellaisia henkilökohtaisia asioita, kuten että hän masturboi päivittäin, on laittanut alastonkuviaan nettiin, haluaisi toisinaan olla nainen ja on fantasioinut seksistä Keskustan kansanedustajan Antti "Kanki" Kaikkosen kanssa. Nämä haukotuttavat tiedot eivät olleet kuin 20 000 euron arvoisia.

Ja niinpä tietenkin, pahin 50 000 euron kysymys oli, onko kilpailija harrastanut seksiä miehen kanssa.

Sitten tapahtui jotakin yllättävää. Kilpailija vastasi, ettei ollut harrastanut seksiä miehen kanssa, mikä oli valheenpaljastuskoneen mielestä valhe. Kilpailija ei voittanut mitään ja ohjelma päättyi hämmentyneeseen tunnelmaan. Jos kilpailija oli harrastanut seksiä miehen kanssa, miksi mies valehteli, kun kerran totuus joka tapauksessa tulisi ilmi vastasi hän sitten mitä tahansa? Valehtelu tiesi huomattavan rahasumman menetystä, mutta maine menisi joka tapauksessa. Tai sitten ehkä miehellä ei ole ollut seksiä toisen miehen kanssa, ja typerä valheenpaljastuskone ei vain sillä kertaa toiminut.

Merkillisintä minusta kuitenkin oli se, että ohjelman tekijöiden mielestä homoseksi on se pahin salaisuus, mikä miehellä voi olla. Mikäköhän sen arvo muitten mielestä on? Euron? Kaksi?

Kommentit (3)

Kerro kerro kuvastin
Kirjoitettu: 08.10.2009, 23:38:40
Istahdan paikallisjunan vapaalle paikalle. Paikallisjunissa istutaan enintään kuuden hengen ryhmissä kahdella vastakkain sijoitetulla penkillä. Vastapäätä istuu pariskunta, nuori nainen ja nuori mies. Nainen käyttää matka-ajan meikkaamiseen, mies kyhnyttää tiiviisti naisen kyljessä.

Nuoren naisen laukusta löytyy runsaasti pieniä, muovisia, eri muotoisia purkkeja, joita nainen joutuisasti availee ja sulkee ja samalla aikaansaa vaunuun tasaisen naksuttelevan äänimaailman. Naksutusten välillä nainen levittä purkkien sisältöä kasvoilleen pienillä tyynyillä ja pensseleillä, jotka voisivat ehkä soveltua myös voiteluun leivonnassa. En ole täysin perehtynyt, kuinka monta erilaista tuotetyyppiä kasvojen ehostamiseen on olemassa, mutta tässähän sitä oppii. Nainen ei katsomisesta häiriinny, koska hän keskittyy vuorotellen kasvojensa tuijottamiseen pikkupeilin avulla ja seuraavan meikkituotteen etsimiseen kassista. Kivuliaalta näyttää ripsien taivuttaminen sitä varten erityisesti valmistetulla saksimaisella laitteella. Tv-mainoksessa ripset taipuvat itsestään Max Factorin 1000 kalorin maskaralla. Eikö nainen tunne tuotetta vai syntyykö paras ripsien tuuhennus sittenkin mekaanisesti?

Varttitunnin meikkaaminen päättyy, kun juna lähestyy päätepysäkkiä. Sotamaalaus on valmis ja viimeisetkin meikit päätyvät takaisin kassiin. Naisen seuralaiselle ja vaunun jokaiselle kanssamatkustajalle ei jää illuusiota siitä, että kauneus olisi naisellekaan aina itsestään lankeava syntymälahja.

Jatkan matkaa metroon, jossa myös istutaan vastakkain. Tällä kertaa vastapäisen paikan ottaa aasialainen nuorehko kaveri. Mies kaivaa esiin taskupeilinsä, tarkastelee sillä itseään ja pistää peilin pois. En viitsi katsoa suoraan, mitä hän kasvoistaan tutkii, koska täällä päin julkisissa kulkuneuvoissa on sanaton sopimus välttää katsekontakteja. Kohta sama toistuu uudestaan ja taas peili menee pois. Viereinen mies kääntyy katsomaan, mitä peilaava tyyppi oikein tekee. Kolmannen kerran jälkeen pakahdun uteliaisuudesta ja vähät välitän käytöskoodista. Mies hymyilee koko hammasrivistön leveydeltä eikä tee mitään muuta. Hän vain poseeraa aurinkoisesti itselleen peilistä. Jaa. Ehkä harjoitusta tärkeää kohtaamista varten?

Tulee olo, että pitäisi itsekin löytää jostakin peili.
Kommentit (0)

Achtung
Kirjoitettu: 06.10.2009, 21:44:26
Kaksi samanlaista, saman valmistajan tuotetta, parranajogeeliä. Ominaisuuksissa ei mitään eroa. Kuitenkin USA:sta hankitussa purkissa on suurikokoinen varoitus, että se saattaa kuumentuessaan räjähtää.

CAUTION: CONTAINER MAY EXPLODE IF HEATED

Suomesta ostetussa tuotteessa vastaava kohta on jätetty tyhjäksi.

Ensimmäinen ajatus on, että USA:ssa pelätään kalliita joukkokanteita ja lisätään itsestäänselviä varoituksia eikä oikeasti olla kiinnostuneita kuluttajan turvallisuudesta. Kuten kuuluisa varoitus auton sivupeilissä.

OBJECTS IN MIRROR ARE CLOSER THAN THEY APPEAR

Tai Lontoon metron hokema:

MIND THE GAP

Mutta palataan takaisin partageeliin. Myös Suomesta ostetussa tuotteessa on varoituksia. Ne vain on präntätty pistekoolla 4 tuoteselosteeseen, jonka lukemiseen tarvitaan kirkas valaistus ja suurennuslasi:

"Painepakkaus. Ei saa säilyttää auringonpaisteessa eikä yli 50°C lämpötilassa. Ei saa puhkaista eikä polttaa tyhjänäkään. Ei saa suihkuttaa avotuleen eikä hehkuvaan aineeseen. Eristettävä sytytyslähteistä. Tupakointi kielletty. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisällöstä 7,1 p-% on palavia aineita."

Kumpi näistä varoituksista on toimivampi, amerikkalainen vai suomalainen? Suomenkielinen varoitus on melko kaikenkattava. Mutta näinköhän kukaan lukee litaniaa. Lisäksi jätetään kertomatta, mistä syystä näin ei saa tehdä. Ei vain saa. Tai muuten...

Kommentit (2)

Festina lente
Kirjoitettu: 05.10.2009, 15:41:42
Minulla ei ole lapsia, ei kovinkaan paljon harrastuksia enkä hoida omaisiani. Silti tuntuu, ettei aikaa ole koskaan tarpeeksi, etenkään kotona. Backlog kasvaa vuosi vuodelta ja kämppä muuttuu aina vain sotkuisemmaksi. Mihin kaikki aika katoaa?

Yksi epäilys kohdistuu rutiineihini. Aiemmin selvisin aamupuuhista alle tunnissa sisältäen suihkun, aamupalan ja muutaman sivun lukemisen aamun lehdestä. Nyt samaan menee puolitoista tuntia. Aamusta on tullut mukavampi mutta samalla monimutkaisempi. Keitän kahvin manuaalisella espressokeittimellä ja höyrystän sekaan maidon. Lämmitän karjalanpiirakkaa mikrossa ja pinoan piirakan päälle leikkelettä ja kurkkua. Lisäksi syön jonkin hedelmän. Lehden ehdin silmäillä kokonaan, samalla kun syön aamiaista ja hörpin lattea. Astiat pesen astianpesukoneen pikapesuohjelmalla sillä aikaa kun käyn suihkussa, ajan parran (höylällä!), yritän saada tukan rauhoittumaan, pesen hampaat, ja jos muistan, lisään pienen pirskauksen hajuvettä. Vaatteet valitsen melko nopeasti. Ja kiitos auton, ei tarvitse harrastaa kerrospukeutumista. Ennen lähtöä sijaan sängyn ja yritän jättää kämpän mahdollisimman siistiksi, niin että sinne on mukava illalla taas palata.

Ja tämä oli vasta aamun ensimmäiset puolitoista tuntia.

Töissä olen tehokas, mutta päivä venyy usein pitkäksi. Sen jälkeen kauppaan, kuntosaliin tai molempiin ja illalla ehkä pyykinpesua. Pyykki pitää tietenkin silittää heti pesun jälkeen, muuten se jää tekemättä. Sitten pitää valita, pistääkö auki tv:n tai netin vai lukeeko kirjaa. Minkä tahansa valitseekaan, kello lähestyy kuin huomaamatta puoltayötä ja pitää valmistautua yötä varten. Avaan sängyn ja makuuhuoneen ikkunan, sitten pesua, hampaiden puhdistusta harjalla ja langalla. Kun pääsen sänkyyn, nukahdan yleensä heti, mutta joskus huoli liian vähästä yöunesta vie unet.

Tarvitsisin päivään muutaman tunnin lisää. Eräs ajanhallintateoria ehdottaa 28-tuntista päivää, josta seuraisi kuusipäiväinen viikko. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Mutta koska inhoan pimeitä päiviä, se taitaisi vaatia jatkuvaa länteen suuntautuvaa lentämistä tai päivänvaloa muistuttavaa keinovaloa.

Voisin ehkä tehostaa rutiinejani sikäli kun ne eivät tuo elämään suurempaa iloa. Tai sitten olen omaksunut Maija Poppasen ohjeen liiankin hyvin: "In every job that must be done, there is an element of fun." Pitäisi pikemminkin miettiä, miten kaiken huvin saisi mahtumaan vuorokauteen.Kommentit (0)

Isoveli kyykyttää
Kirjoitettu: 28.09.2009, 23:57:44
Seurasin eilen tv:stä Suomen Big Brotheria. Sunnuntain suorissa jaksoissa äänestetään yksi tai useampi asukas ulos BB-talosta. Eilen ulos joutui tai pääsi - miten sen nyt ottaa - Ragnar, rento nuorimies.

Koko asetelma BB-talossa on epäreilu. Talo on jaettu kahtia paratiisiin ja slummiin. Paratiisissa eletään yltäkylläisyydessä kivassa kimppakämpässä ja järjestetään kosteita bileitä. Slummissa eletään ilman perusmukavuuksia kuten lämmintä vettä töhrityssä ja ahtaassa nurkkauksessa ja syödään riisiä ja purkkikalaa. Köysi paratiisin ja slummin välissä toimii elintasorajana. Asukkaat voivat keskustella keskenään rajan yli, mutta rajaa ei saa ylittää. Välillä asukkaat vaihtavat puolta, mutta itse ei elintasoaan pysty parantamaan muuten kuin ehkä näyttämällä mahdollisimman surkealta. Voiko enää selvemmin viitata lamatodellisuuteen, joka vallitsee BB-talon ulkopuolella. Kellä on töitä, asiat ovat hyvin, ja kellä ei, niin voi-voi. No, ammutaanhan hevosiakin.

Kaiken kyseenalaisen, kilpailijoita hyväksikäyttävän moraalin jos pystyy unohtamaan, ainakin ohjelma antaa lohdullisen kuvan nuorten suhtautumisesta homoihin. Uudelta asukkaalta kysytään heti, onko tämä homo vai hetero. Heterouttaan jos erehtyy pönkittämään homoja arvostelemalla, muut hermostuvat kivikautisesta asenteesta. BB kerää satoja tuhansia katsojia, joten kaipa sillä jonkinlainen vaikutus on sitä seuraaviin katsojiin. Kun sarjaa oltiin käynnistämässä Suomessa muutama vuosi sitten, epäilin, miten juroista suomalaisista ylipäätään löytyy tarpeeksi vapaaehtoisia pistämään itsensä likoon ja osallistumaan kilpailuun. Ei epäilytä enää.

Kommentit (0)

Miesjana
Kirjoitettu: 03.09.2009, 16:31:11
Olen kohta vuoden verran kirjoittanut tässä blogissa ristiriidoista, joita elämässäni silloin tällöin tulee vastaan. Ehdottomasti suurin ristiriitani on se, että miehet jostain käsittämättömästä syystä ovat minusta seksuaalisesti paljon houkuttelevampia kuin naiset, ja että useimmat miehet ovat mielestäni melko sietämättömiä. Voi olla, että jotkut heteronaiset tietävät, mistä puhun.

En ole oikeastaan tavannut kuin kahdella tavalla raivostuttavia miehiä: toiset ovat itseriittoisia toiminnan miehiä ja toiset ympäristöään häiritseviä saarnaajia, jotka väsymättä kertovat muille, miten heidän tulisi toimia. Samaa lajityyppiä voi esiintyä sekoituksina (Jari Sarasvuo?), mutta puhtaimmillaan toinen sulkee toisen pois. Kyse on siis janasta, jonka toisessa päässä majailee minäminä-tyyppi ja toisessa päässä sinäsinä-tyyppi. Molemmat ovat miehekkään itsekkäitä ja epäempaattisia. Mutta ero on strategiassa, jolla he pääsevät tavoitteisiinsa. Esimerkkejä:

Autokuskeja on monia, mutta melkein aina kun joku ajaa ylinopeutta, se on kiireinen minäminä-mies allaan BMW, Audi tai Volvo. Nopeusrajoituksia noudattavat kuskit ovat hidaste etenemiselle. Siispä eteenpäin päästään puikkelehtien ja reilulla ylinopeudella. Samaa menoa harrastetaan lounasruokaloissa, ohi aina kun vain jonoon ilmestyy rako. Päivän aikasäästö ehkä minuutin.

Sinäsinä-mies seuraa silmä kovana netin keskustelufoorumeita. Aina kun palstoille ilmestyy jokin väärämielinen kirjoitus, siihen pitää laittaa uhkaavan, pilkalliseen tai holhoavan sävyinen vastine. Kun pahaa-aavistamaton vieras erehtyy käymään sinäsinä-miehen kotona, kaikkia kodin kirjoittamattomia sääntöjä tulee noudattaa pilkulleen. Televisiota ei saa katsoa. Lautasia ei saa pinoa päällekkäin, jotta pohja ei likaannu. Jos uskallat sanoa jotakin, josta sinäsinä-mies on eri mieltä (tämä on melko helppoa), saat saman äkkiväärän kohtelun kuin jos olisit kirjoittanut nettiin väärämielisen kirjoituksen.

Tietenkin on myös naisia, jotka käyttäytyvät yhtä sietämättömästi kuin miehet. Esimerkiksi Nina Mikkonen on puhdasta saarnaajatyyppiä, ja liike-elämän harvalukuisista naisjohtajista varmaankin löytyy minäminä-tyyppejä, kenties Kristina Illi.

Ja tietenkin on myös miehiä, jotka ovat tunneälykkäitä ja kykenevät asettumaan myös toisen ihmisen asemaan. Näitä ei vain tunnu olevan kovinkaan monia. Tai jos olisi, niin miksi monet tekniset laitteet, jotka ovat usein miesten suunnittelemia, ovat vaikeita käyttää? Ikään kuin suunnittelija ei osaisi asettua käyttäjän asemaan. Mutta siitä lisää joskus toiste.

Kommentit (2)

Olipa kerran sen pituinen se
Kirjoitettu: 12.08.2009, 00:18:59
J: Polvistuin hänen eteensä ja kosin prinsessaa.
M: Ja minä vastasin nopeasti, että tietysti tahdon.
J: Ihastuin hänen kauniisiin sinisiin silmiinsä ja ihanaan nauruunsa. Hän on tavattoman iloinen ja valoisa henkilö, joka löytää aina asioiden parhaat puolet.
M: Jonas on maailman kiltein ihminen, muut huomioiva, ihana ystävä.

Kaunista. Ei ehkä ihan Shakespearea eikä Austenia, mutta kaunista.

Kommentit (3)

Ratiriti ralla
Kirjoitettu: 09.08.2009, 23:34:33
Miellyttävän lämmin viikko takana. Mikään ei vielä muistuta tulevien, kylmempien vuodenaikojen saapumisesta. Paitsi YTV:n viikon päästä voimaan astuva talviaikataulu. Tätä talvimaisemaako pitäisi tuijottaa seuraavat kymmenen kuukautta? No, onneksi tutkin aikataulun yleensä netistä.

Kommentit (0)

M
Kirjoitettu: 08.08.2009, 22:07:11
Etukäteisvaroitukset ruuhkista Madonnan Helsingin konserttiin olivat enimmäkseen turhia. Ainoat jonot olivat perällä olevalle anniskelualueelle. Konserttialueelle pystyi kävelemään ja sieltä poistumaan pysähtymättä. Kiertueen tuotannosta vastaavan Chris Lambin kommentti konserttialueen kauneudesta oli silkkaa kohteliaisuutta, ellei sitten satu pitämään isoista tasaisista sementtipinnoista. Mutta sää oli kyllä kaunis. Edellisen viikonlopun Kalevan kisat vietettiin kaatosateessa.

Musiikki kuului hyvin C-katsomoon - ilmeisesti paremmin kuin A-katsomoon - ja isoista screeneistä pystyi seuraamaan lavan tapahtumia. Mutta eihän se ole sama asia kuin jos olisi nähnyt hienon lavan lähempää ja tähden ilmielävänä silmien edessä. Showtahan tänne oli tultu katsomaan. Koska konsertti on pääpiirteissään sama kaikkialla, minkä tahansa aiemman konsertin olisi voinut katsoa myös kotona tv:stä. Tosin lopun laserit olivat näyttäviä. Ne tuntuivat jatkuvan kauas aina Lauttasaareen asti.

Ei ollut lainkaan yllättävää, että Madonna joutui vähän sparraamaan yleisöä. "Vain yksi ihminen osaa lauluni sanat," Madonna totesi surullisena. Me suomalaiset taidamme olla enemmän töllääjiä kuin osallistujia. Mitenköhän intoa riittää tänään Göteborgissa? Tuoreista kuvista päätellen ainakin näkyvyys lavalle on Ullevin stadionin lehtereiltä parempi kuin Jätkäsaaressa.

Kommentit (3)

Ankeuttajat
Kirjoitettu: 08.08.2009, 20:47:46
Mas(s)an blogi sai pohtimaan ihmismielen synkempää puolta. Masa tuntuu saavan oudolla tavalla voimaa siitä, että häntä kohdellaan epäreilusti. Itse en voi sietää epäreilua kohtelua - kohdistuu se sitten itseeni tai johonkuhun toiseen - mutta olen pyrkinyt pitämään mölyt mahassa lievemmissä ja ilmeisen tahattomissa tapauksissa. Muutenhan sitä ei paljon muuta ehtisikään tehdä kun moittia. Ja mikä Jeesus minä olen muita ojentamaan.

Mandy Gap veti Hercussa eilen urheasti läpi shownsa siitäkin huolimatta, että kourallinen känniääliöitä yritti sabotoida esitystä välihuudoilla, joiden taso ei yltäisi Masan top 15 -listalle. Mandykin tuntuu kotisivujensa - www.mandygap.com - perusteella arvostavan ainoastaan älykkäitä loukkauksia. Eräässä vaiheessa iltaa Mandy oli valmis maksamaan 20 euroa esitykseen tyytymättömälle huutelijalle, jotta tämä lähtisi v*ttuun siitä. Hercun pääsymaksuhan oli peräti viisi euroa, eikä huutelija kokenut saavansa rahoilleen täyttä vastinetta. Missä hän oli väärässä. Mandy lauloi omalla äänellään ja vieläpä loistavasti.

Hesarin yleisönosaston yksi hiljaisen kesän puheenaiheista on ollut suomalaisten väkivaltaisuus. Laajentaisin väkivaltaisuuden koskemaan myös henkistä laatua olevat lyönnit. Jokin tuntuisi syövän ihmisiä. Nettikeskustelut ovat täynnä äkkivääriä henkilöön käyviä kommentteja. Lienevätkö Harry Potterin ankeuttajat asialla:

"Ankeuttajat ruokkivat itseään ihmisten iloisilla tunteilla. Niiden läsnäolo tuo ihmisille mieleen heidän pahimmat ja kolkoimmat muistonsa. Altistuminen pitkään ankeuttajan läsnäololle vie järjen."
- http://fi.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_-sarjan_käsitteet#Ankeuttaja

Jokohan tässä on kohta järki lähtemässä?

Kommentit (0)

Muu maa mustikka
Kirjoitettu: 14.07.2009, 23:43:10
En ymmärrä, mikä ihmeen pakko ihmisellä on lähteä ulkomaille keskellä kauneinta heinäkuuta. Mutta näin taas kerran on tarkoitus toimia. Se vain tuntuu olevan tehokkain tapa katkaista työ ja arki.

Mukavuusalueelta pitäisi aina välillä poistua. Se on pitemmällä tähtäyksellä hyväksi samalla tapaa kuin liikunta. Työ ja arki ja vapaa-aika ovat kaikki olleet liian kauan liian kaukana mukavuusalueen ulkoreunalta. Pitäisi miettiä aika moni asia kokonaan uusiksi. Ja tärkeiden perusasioiden miettiminen uusiksi olisi helpompi tehdä sitten joskus myöhemmin. Heti loman jälkeen...

Myös olisi tarkoitus syödä vatsa täyteen kotimaisia mansikoita. Tulee sitten toimeen vähän aikaa ilman.

Ei löydy sopivaa hymiötä. :-/

Kommentit (3)

Tapu tapu
Kirjoitettu: 30.06.2009, 23:05:45
Töissä oli huono päivä. Lähdin iltakävelylle tuulettamaan ajatuksia. Vastaan tuli koiranpentu emäntänsä kanssa. Koira halusi tehdä tuttavuutta ja niin minäkin koiraan. Hetki riemastuneen koiranpennun taputtelua sai heti paremmalle tuulelle.

Tarjotaankohan jossain koiria paijattavaksi maksua vastaan? Niin kuin uimista delfiinien kanssa.
Kommentit (1)

Tasa-arvoa ja muuta humpuukkia
Kirjoitettu: 28.06.2009, 23:04:45
Pakenin hellettä ja yöjuhlimisesta johtuvaa univelkaa tekemällä kävelyretken meren rannalle Haukilahteen, kotikaupunkini varakkaiden asuinalueelle, tai siis yhteen niistä. Melstenin rannalla kaikki tuntuvat olevan kauniita ja upeakroppaisia. Tunnelma on hieman unelias, missään ei pauha musiikki. Varakkuus näkyy venesatamassa, jossa on pysäköitynä lukemattomia jahteja, ja ties kuinka moni on parhaillaan merta seilaamassa.

Uimarannan uneliaisuus jatkuu venesataman ohi viereiselle Iirislahden pientaloalueelle. Kaunista seutua. Mutta miten täältä voisi ostaa asunnon ilman rikkaita vanhempia? Palkkatyöllä tonttia täältä tuskin irtoaisi, vaikka sitten tekisi töitä kuinka ahkerasti tahansa. Jos tekisi täydellisen elämänmuutoksen ja ryhtyisi yrittäjäksi. Jostain syystä juuri minulla olisi jokin hieman muita parempi taito, jonka avulla myisin itse omaa aikaani parempaan hintaan kuin nyt myyn työnantajalleni. Tai toinen yhtä epätodennäköinen vaihtoehto voisi olla, että asuntojen ja tonttien hinnat yhtäkkiä jostain syystä halpenisivat, niin että kuka tahansa voisi asua missä tahansa haluaisi.

Mietin, miten rikkaat suhtautuvat ihmisten väliseen tasa-arvoon. Onko sillä eroa, koskeeko tasa-arvo seksuaalista suuntautumista tai mahdollisuutta menestyä omalla työllään? Varmaankin moni vastaisi, että samat säännöt koskevat sekä homoja että heteroja. Mutta entä sitten mahdollisuus menestyä omalla työllään? Jokainen on oman onnensa seppä, mutta miten tähän periaatteeseen istuu omien lasten taloudellinen avustaminen? Tavallaan homojen tasa-arvoiset oikeudet voivat olla paremmin taattuja kuin köyhien lasten tasa-arvoinen menestyminen, koska homoja syntyy myös paremmissa piireissä.

Mitäpä tuosta. Täydellinen tasa-arvo on utopiaa, mutta aina siitä on mukava päästä huomauttamaan. Asukoot rikkaat rauhassa keskenään. Ainakaan vielä merenranta-alueita ei ole aidattu, ja kaikki pääsevät niistä nauttimaan. Niin tasa-arvoisesti kuin on ylipäätään mahdollista.

Kommentit (0)

Ylpeitä kummajaisia
Kirjoitettu: 28.06.2009, 20:06:38
Kävin Pride-viikon aikana muutamissa tilaisuuksissa. Kaikkialla vallitsi mukava tunnelma, osin myös kauniin ja lämpimän sään ansiosta. Näin tuli konkreettisesti näkyväksi, miten paljon meitä pikkuisen erilaisia on. Ja joka vuosi entistä useampi uskaltautuu mukaan.

Hesarin keskustelupalstalla seksuaalivähemmistöön kuuluva sanoutui irti Helsinki Pride -tapahtumasta tai ainakin sen paraatiosuudesta. Hän uskoi paraatiin osallistuvien edustavan äänekästä vähemmistöä ja epäili paraatin haittaavan homojen arkipäiväistymistä. Uutiskamerat löysivätkin herkullisia kuvauskohteita kuten rehevän yläosattomissa marssineen naisen, joka oli maalannut rintansa sateenkaaren värein. Lontoon gay-kuoron johtaja John Moysen pääsi sunnuntaihesarin kuviin pikemminkin pinkkien ja tiukkojen hot pantsien kuin Britannian lipun takia.

Samaan aikaan kun vietettiin lauantain Pride-puistojuhlaa, Tuska-festivaali luukutti toisella puolella Töölönlahtea. Hätkähdyttäviin mustanpuhuviin asuihin pukeutunut väki erottui katukuvasta. Kuitenkaan kukaan raskaan musiikin harrastaja tuskin valittaa netin keskustelupalstoilla, miten äänekäs vähemmistö tahraa heidän maineensa.

Uutisiin asti pääsivät myös Michael Jacksonin uskolliset fanit, jotka lauantaina yhdessä surivat edesmennyttä idoliaan. Kuviin asti päässeet fanit olivat omineet pukeutumisensa, asusteensa ja kampauksensa maailman ykköskummajaiselta Michael Jacksonilta.

Kommentit (0)

Maallepako
Kirjoitettu: 19.06.2009, 11:20:14
Juhannusperinteeseen kuuluu pako kaupungista maalle. Itsekin sulaudun massaan, ainakin hetkeksi.

Hyvää keskikesää kaikille.

Kommentit (0)

Homo, homompi, tilasto
Kirjoitettu: 15.06.2009, 23:27:28
Tv:n Miten minusta tuli minä -dokumentissa selvitettiin, miten homoja syntyy. Kovasti tuntuisi tulevan kohdusta. Päähenkilö John Barrowman ei löytänyt syytä sen paremmin geeneistä kuin sikiöajan liian matalasta testosteronitasostakaan. Hänen nimettömänsä kun oli miehekkäästi pitempi kuin etusormensa. Sen sijaan isoveljien lukumäärästä John sai itseään tyydyttävän selityksen. Tilastollisesti homous on sitä todennäköisempää mitä enemmän äiti on aiemmin synnyttänyt poikalapsia.

Itse en saanut samaa selitystä kuin Barrowman. Minulla ei ole yhtään isoveljeä, mutta nimettömäni on yhtä pitkä kuin etusormeni. Tämä on naisilla yleisempää kuin miehillä. Vai niin. John Barrowmanillä oli lapsuudenkaappi täynnä Barbeja, kun taas minä leikin Legoilla, mutta hänkö muka on kylpenyt kohdussa ollessaan testosteronissa? Lisää tutkimuksia kaivataan!

Kommentit (0)

Jopos
Kirjoitettu: 15.06.2009, 23:03:56
Tuli käytyä Tapiolassa. Kaksi poikaa viilettää pyörällä, pysäköi pinkit pyöränsä ja menee sisään ostariin. Alkoiko pride jo?

Tai sitten syy värivalintaan on, että näitä ei ainakaan kukaan varasta.

Kommentit (0)

Ei savua ilman koppeja
Kirjoitettu: 15.06.2009, 22:51:34
Kävin viikonloppuna Herculeksessa. Uusi savuton ja kopiton Herkku oli, niin no, kuten ennenkin. Tupa oli täynnä. Ei ainakaan pitäisi kenellekään tulla the only gay in the village -fiiliksiä.

Sikäli ilta oli poikkeuksellinen, että paikalla oli läsnäolollaan sulostuttamassa Mega-Paula. Luulin, että Mega-Paula vetää vain Paulaa, mutta rooleja näyttäisikin olevan useita. Herculeksen improvisoitu lava ei varsinaisesti kunnioita esiintyjää. Intiimisti aivan yleisön sylissä pitää ohjelma vetää läpi varoen, etteivät yleisön kaljat lennä mekolle.

Ihan kiva, että on välillä ohjelmaa. Vaikka epäilyttää, ettei näitä järjestetä muusta syystä kuin että saadaan edes jotain perustetta jatkoaikaluvalle. Mutta ei se panostus ohjelmaan ehkä sen kummoisempaa ole heteroidenkaan yökerhoissa.

Vähän kyllä jää kaipaamaan ulkomaiden pianobaareja, joissa lauletaan oikeasti ja hyvin ja esityskin on hauska. Ennen viimeistä kappaletta kannattaa tosin lähteä. Siinä vaiheessa yleensä kiertää kolehti.

Kommentit (0)

Siilille maitoa
Kirjoitettu: 13.06.2009, 01:54:30
Tiedättekö, mitkä ovat Helsinkiä idempänä sijaitsevat suomalaiset rannikkokaupungit? Noitahan ovat ainakin Porvoo, Loviisa, Kotka ja Hamina. Mutta näiden lisäksi löytyy vielä yksi.

Kun tuttavaperheen pihapiiriin asteli siili, kaikki muistuttivat toisilleen, ettei siilille saa antaa maitoa. Oli kuin luokkahuone täynnä hikipinkoja olisi kiihkeästi viitannut, opettaja, opettaja, minä tiedän! Kysyin, että mitä siilille sitten saa antaa? Kukaan ei tiennyt. Vedestä ei voi olla mitään haittaa, joten sitä sitten annettiin tarjolle.

Kaikki siis tietävät, ettei siilille saa antaa maitoa, koska siilit kuulemma kärsivät laktoosi-intoleranssista. Tieto on kai sen tähden syöpynyt niin hyvin mieleen, koska ennen yleisesti tarjottiin siileille maitoa lautaselta. Ja maitohan on hyvää. Kai se siilillekin kelpaa. Kun on oppinut jotakin yllättävää, kuten että maidon tarjoaminen sympaattiselle pikku eläimelle onkin karhunpalvelus, se jää paremmin mieleen.

Nuori työkaverini on erikoistunut oikomaan vääriä käsityksiä. Hänen silmänsä loistavat, kun hän pääsee julistamaan jonkin tiedon myytiksi tai kertomaan jonkin yllättävän tiedon. Muut ovat alkaneet epäillä nuoren tietäjän tietoja, ja aikamoista höttöä onkin joutunut kuuntelemaan. Oikojat, kuten työkaverini, eivät ole kiinnostuneita oppimaan asiakokonaisuuksia vaan ainoastaan pirstaletietoa. Niistä saa hyviä jutunaiheita. Mutta huonona puolena on se, että asiat muuttuvat ja tiedot vanhenevat ja oikoja saattaakin olla väärässä. Mutta totuus onkin eri asia kuin tietäminen.

Tietämisen ja etevyyden osoittaminen muille on selvästi yksi ihmisen heikkouksista. Ja kuten kaikkien inhimillisten heikkouksien suhteen, sen avulla joku toinen voi tehdä rahaa. Televisiossa huonoina lähetysaikoina esitetään naurettavan yksinkertaisia kysymyksiä, joihin kuka tahansa osaisi vastata. Mutta tarkoituksenahan on vain saada katsoja soittamaan lisämaksulliseen palvelunumeroon. Ettäs tiedätte.

Kommentit (3)

Sata miestä tanssii keskenään...
Kirjoitettu: 10.06.2009, 23:33:25 (Muokattu: 10.06.2009, 23:59:24)
... ja monet muut naarmuille asti kuunnellut iskelmät viihdyttivät suurta yleisöä, joka oli saapunut Kaisaniemen puistoon kuulemaan ja näkemään Paulan. Ei sitä megakokoista vaan ainoaa oikeaa Koivuniemen tytärtä. Paula on meikäläisiä, siis horoskoopissa Kaksonen. Reilun viikon päästä on syntymäpäivä ja ikää on silloin 62 vuotta. Vaikea uskoa ulkonäöstä. Jos Madonna onnistuu 11 vuoden päästä näyttämään kaikkien plastisten leikkausten ja muiden hoitojen jälkeen samalta kuin Paula nyt, niin voi onnitella itseään.

Uusintatilaisuus kokea Paula Helsingissä on jo viikon päästä Espan lavalla.

Kommentit (0)

Vihertää
Kirjoitettu: 08.06.2009, 23:35:50
Univelat oli totaalisesti nukuttu pois, ja piti taas päästä ihmisten ilmoille. Eilinen aurinkoinen päivä vei kävelylle Helsingin keskustaan. Siellä liikkuivat lähinnä turistit. Kaupungin matkailuneuvonta on paraatipaikalla Pohjois-Espalla. Palvelu vaikuttaa tehokkaalta. Virkailijat ovat täällä oikeasti töissä. Materiaali on monipuolista. Heti sisäänkäynnin jälkeen ylähyllyltä, vihreän INFO-tekstin alta löytyy pieni homo-opasvihkonen. Näitä ei sitten tarvitsekaan enää hakea homobaareista tai seksikaupoista.

Äänestäminen jäi ulkoilun takia sananmukaisesti viimeiseen minuuttiin. Päädyin juurikaan pohtimatta tai äänestyskoneita käyttämättä Vihreiden Jyrki Kasviin. Läpi päästessään hän voisi hyvinkin osoittautua ahkeraksi vaikuttajaksi, ei vain vaikutettavaksi. Mutta toisin kävi. Naisethan Vihreissä jyräävät.

Jäi mietityttämään, miten vihreäksi homojen elämä oikein on mennyt. Melkein kaikki vihreät äänekkäästi vastustavat homofobiaa ja kannattavat täyttä tasa-arvoa HLBT-ihmisille. Ja melko moni homo vastapalveluksena ja toki myös muista syistä antaa äänensä Vihreille. Ja kaiken huippuna Vihreiden vaalivalvojaiset pidettiin Dtm:ssä!

Viimeistään pride-viikolla nähdään sitten muitakin sateenkaaren värejä kuin vain vihreää. Ainakin lipuissa.

Kommentit (0)

TGIF
Kirjoitettu: 05.06.2009, 23:39:39
Pari kiireistä viikkoa ja viikonloppua on takana. Tänään piti taistella päänsärkyä ja väsymystä vastaan, jotta jaksoi työviikon kunnialla loppuun asti. Illalla palkinnoksi hodari-illallinen ja digiboksin kovalevyltä Conan O'Brienin ensimmäinen Tonight Show ja sitten tv kiinni. Nyt ei vain jaksa muuta.

En pysty samastumaan ihmisiin, joille pelkkä oleminen on ongelma. Voi kun voisi vain löhötä verkkokeinussa, kuunnella luonnon ääniä ja olla yksinään itsensä kanssa. Ei sitä tietenkään jaksaisi loputtomiin. Mutta kuinka kauan? Siitä pitäisi joskus ottaa selvää.

Hyvää yötä.

Kommentit (0)

<< Tuoreemmat Vanhemmat >>

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy