ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: Camille's house

Sivu 1 / 1 Blogia pitää Camille

Toimittaja vai mainoskirjoittaja?
Kirjoitettu: 17.12.2012, 18:32:06
Tämä kirjoitus herätti kovasti ajatuksia: http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_viiden_tahden_toimittajat/6418877

Mihin asti voidaan toimittajan työtä pitää toimittajan työnä ja missä kohtaa se muuttuu vain ns. copywriterin työksi? Minusta ns. lifestylejuttuja kirjoittava toimittaja ei omalla osallaan voi tehdä täysin 100% puolueetonta työtä, koska moni kirjoitus mahdollistuu vasta yritysyhteistyön kautta. Miten esimerkiksi saada etulyöntiasema muihin toimijoihin, jotta voisi kirjoittaa jostain asiasta ensin ja saada hyvät kuvat ja kommentit juttuun? Miten kirjoittaa kattavasti jostakin tuotealueesta, jos yritys päättää sulkea kaikki ovet negatiivisen jutun pelossa? Joskus nimenomaan kevyemmässä jutussa on tarpeellista kuunnella yritystä ehkä hieman enemmän. Tällöin kolikon kääntöpuolena on, että toisinaan joitakin terävimpiä reunoja saattaa joutua hieman siloittelemaan.

Sen sijaan minusta on käsittämätöntä, että joku yritys pääsee sanelemaan täysin esimerkiksi tuotearvostelujen sisältöä niin, että toimittajan oma ääni katoaa ilman, että juttua merkataan maksetuksi mainokseksi. Tuolloin on kyse mainoslehdestä eikä mistään muusta. Kriittistä käsittelyä tulisi olla kuitenkin jutussa kuin jutussa.
Kommentit (0)

Tästä lähtee..
Kirjoitettu: 16.12.2012, 00:24:00
Parempihan se on joskus aloittaa tämäkin. Pitkään mietin, että miten ja millaisen blogin sitä oikein kirjoittaisi, jos edes kirjoittaisi. "Päiväkirjablogi" kun ei oikein ole minulle luonteva asia. Keskustelua herättävät aiheet sen sijaan ovat minulle luonteva asia ja ne ovat myös yksi asia, joista innostun. Nyt sopiva idea blogille on siis kirkastunut.

Toivottomana nettiaddiktina törmään varsinkin ranneliike.nettiä varten uutisia ja aiheita etsiessäni kaikenlaiseen materiaaliin, joka ei nyt suoranaisesti sovellu minnekään tänne sivulle. Ne joko herättävät ajatuksia, ovat muuten vain hauskoja tai vaihtoehtoisesti liittyvät minuun tai asioihin, joista pidän. Sellaista kerään nyt tänne. Suoranaiset homoaiheet päätyvät yleensä uutisiin tai muihin artikkeleihin. ;)

Kommentoida saa, jos kiinnostaa. Keskustelun jatkaminen sen sijaan ei aina ole vahva puoleni. :D

Tämä biisi on nyt tällä hetkellä loopilla minulla. Monet ihmiset ovat kysyneet minulta mistä ihmeestä olen keksinyt itselleni nimen Camille. No, tässä syypää: Prince. Camille on Princen eräs pitkäaikaisimmista salanimistä. ;)

Kommentit (0)

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy